agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2767Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-02-2011, 22:45   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi soilless Mesajı Göster
Halil bey,

Tüm bu konuların (vb dahil) tüm mesajlarını okudum inceledim(gerçekten tamamını ), ama hep şunu görmeyi arzu ettim; Yukarıda bahsettiğim tüm bu konu başlıklarının hem sebze hem meyve bahçeleri için Ocak ayından başlayıp, aralık sonunda tamamlanan, bir yıllık süreç için nedir, faydası, uygulama şekli, ve elde edilen sonuçlar olarak görsellerle desteklenen net, basit anlatımla, optimuma en yakın uygulama şeklini madde madde, satır satır ve nihayetinde bir ubyi rehberi olarak görmeyi çok arzu ettim.
Sevgili Topraksız,

Söylediklerinde haklısın. Ancak bu biraz daha süre alacak. Şu anda sayımız az ve yetiştirebildiklerimiz bunlar. Çoğaldıkça gerisi gelecek. İnanın bir yazıyı yazarken 40 kere düşünüyorum. En azından 3-4 tane referans kaynağa bakıyorum. Örneğin bir nematod yazısının hazırlanması 3 hafta sürdü. Üstelik ortalama günlük 3-4 saat zaman ayrıldı.

Bunları yazmakla yakındığım sanılmasın. Sadece işin zaman boyutu konusunda biraz daha sabır diyorum. Bugün başlangıçtan çok daha ilerideyiz. Ne kadar doğru yolda olduğumuzu okudukça daha da iyi kavrıyoruz. Örneğin Vertisilyum Solgunluğu ile ilgili hangi Ziraat Mühendisi' ne gitseniz size kimyasal bile öneremeyecek kadar çaresizler. Yurtdışında bazı kimyasallar kullanılıyor. Ancak Türkiye'de ruhsatlı ilacı yok. Ancak bunun biyolojik çözümü (%70 civarında başarı) var. Yakında hem kendi blogumda hem de burada paylaşacağım. İşte UBYİ'nin enerjisi ve gücü buradan geliyor.

acemi_caylak Çevrimdışı   Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026