![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2008
Şehir: İzmir / Balıkesir Gömeç
Mesajlar: 376
|
Halil Bey Selamlar, Konudaki ilk mesajınızı okurken Masanobu Fukuoka ismi dikkatimi çekmişti. Biraz araştırmadan sonra kitabını aldım, dün geldi ve yarısını okudum. Otlarla yapılan malçlama konusu çok ilgimi çekti açıkçası. Müsade ederseniz bununla ilgili bir iki sorum olacak size. Yazlığımızın arkasında 9m2 küçük bir bahçede domates, maydanoz, fesleğen, biber yetiştiriyoruz yazın. Ortada bir tane kayısı ağacı var 3 yaşında. Bahçedeki çimleri bahçıvanlar kesip başka bi yere götürüp atıyorlar. Ben kesilen çimleri bu toprağa malç yapsam olur mu? Her seferinde kesilenleri koymak çok olur sanırım. Evde enzim üretimine başladım, onu da vericem gidince. Mesajı uzatmamak için diğer sorumu sonra sorayım isterseniz ![]() selamlar |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
malçta taze çimi bir iki gün bekleterek te yapabilirisn direk yazın çok ısındıgından zararı olabilir ana gövdeye deymesin biraz berilere serilebilir aslında bu ayda dal parçalarıda çok güzel malç oluyor... degerli dostum gördüğümüz her türlü doğal artık bir hazinedir keyfine göre kendi yöntemini geliştirebilirsin fakat malçlama özellikle kurak yerlerde çok çok faydalıdır |
|
|
|
|
![]() |
|
|