![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Halil Bey kırmızı bir kıyafet alacak olsam sizin salçanızı gösteririm ''İşte böyle bir kırmızı'' diye.. O nasıl bir güzelliktir, hayran kaldım.. ![]() Salça yapmak için 2 gün erken davranmışım yoksa benimkilerin rengi de böyle olurdu.. Sizinkinde domates bibere göre %50 daha az.. Püf noktası bu mu yani? Böyle bir renk veren biber o zaman.. Dün akşam sizi aradım ama açmadınız ![]() ![]() ''Şu üzümlerden pekmez toprağı olmadan, pekmez olur mu ? '' diyecektim.. ![]() Sizden ses gelmeyince üzümleri ezip şırasını kaynattım.. Ama o kadar uzun süre kaynadı ki, değişen tek şey rengi oldu.. ![]() Ben de içine biraz nişasta karıştırdım.. Tadı güzel oldu.. Ama bu ne olmuş oluyor? Onu bilmiyorum.. ![]() Sizin tahmininiz nedir ![]() ![]() Aşk olsun, doksanımıza daha çok var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
pekmez yapımında kullanılan 'marin' denen toprak olmadan olmuyor biliyorum... http://www.agaclar.net/forum/kislikl...tlar/17096.htm şirayı mayalar ve pekmezin ekşi olmamasını sağlıyor... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
C.tesi geceyarısı şöyle bir tıpırdadı, arkası gelmedi ama şu anda hafiften hafiften aralıklar ile serpiştirmeye başladı burada. Az önce gök gürültüsünü duymuş olmalısın Halil ağbi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Gözüm ve kulağım bu gece tıpırtıda olacak... ![]() Yemişleri kaynatık ve terasa serdik ıslanmaması gerekir... Aliağadaki 4 yaşındaki zeytin fidanlarını önce 3 defa, sonra 2 defa, gecen yıl da bir defa sulamış, bu yıl ise hiç sulamadım... Zeytinleri önümüz kurak olan 10 yıla alıştırmalıyım, on yılın sonunda _ ki kuraklık on yılı son iki yılı zirve yapacak_ tekrar yağmurlar geri gelinceye kadar... 120 aşan gündür bir damla düşmedi ve hava sıcaklığı yüksek seyretti ve zeytin fidanları sıkı bir sınavdan geçiyorlar... Hala taneler de buruşma yok ama bazı fidanlarda daneler küçük kaldı. Gelecek yağmurla _ ki tam zamanıdır_ toparlayacaklardır... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Alıntı:
Ayrıca zeytinlerin cinsi nedir? |
|
![]() |