agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni113Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-02-2011, 15:09   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Istanbul & Kocaeli
Mesajlar: 446
Galeri: 1
Halil Bey,
Paylaşımınız için teşekkürler.
Acaba bu Gülleci Bulamacı Şeftalideki yaparak kıvrılmasını da önler mi?

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2011, 18:37   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yolac Mesajı Göster
Halil Bey,
Paylaşımınız için teşekkürler.
Acaba bu Gülleci Bulamacı Şeftalideki yaparak kıvrılmasını da önler mi?
Şeftalide yaprak kıvrılması yani glog hastalığı için bakır içerikli ilaçlar kullanılır.


Gülleci bulamacında bakır yok. Ancak %1 gibi bakır gülleci bulamacına karıştırılabilir mi bilemiyorum.

Yani, kireç+kükürt+bordo bulamacı _ üçü bir yerde_ düşünmüyor değilim. Ustalar da ne der bilemiyorum. Belki 100 lt. suya gülleci bulamacına % 1lt bordo bulamacı ilave edilirse etki alanı oldukca genişler.


Biliyorsunuz sadece bakır, bitkilere atılamaz, gözleri ve sürgünleri yakar. Bakırın yakıcı ve zehirleyici etkisini azaltmak için kireç ya da soda karıştırılır ve böylece bulamaç yapılır.


Yani bordo bulamacı kireç ve bakırdır zaten. Bu karışıma sıvı kükürt karıştırmış oluyoruz. Kükürtün bakır üzerinde etkisini bilemiyorum.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025