agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni113Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2011, 23:25   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Kaolini eğer kesme şeker ile kullanırsan meyve üzerinden daha kolay silinir. Yapıştıcıları, örneğin zeytinlerde yağmurlardan fazla etkilenmesin diye kullanmak daha iyi, uzun süre kalması için.

Kaolini tüylü meyve ( şeftali, kayası vb. gibi) ve çilek vb. gibi meyvelere atmamak gerekiyor. Çünkü yıkama ile çıkmıyor ve hoş olmuyor.

Domates gibi sebzeler kısa sürede olgunlaştığı için kaoline yapıştırcı olarak kesme şeker daha iyi gibi duruyor.

Kaolin kalıntısı insana özellikle mideye zararlı mı? Onu bilemem. Zararı olamasa bile iyi yıkamak ve sonra tüketmek daha iyi.

Kaolin ile delfin WG iyi uyum sağladı. Bunu Sn. Meyvelitepe de yazdı. Neemazal pamuklu bite de etkili kaolin ile karıştırılabilir. Ama delfin daha ucuz gibi. Sonra domates yeşil kurduna, salkım güvesine ve elma iç kurduna etkili, kaolinle bu meyvelerde iyi uyum ve başarı sağlıyor.

Labicuper bakır içeren sismik bir ürün. Toprağa karıştırılmamalı.

Gülleci bulamacı yoğun bir sıvı değil. 100 lt. suda seyreltirildiğinde daha da spreylenir hala gelir, ki köylüler bunu sırt tulumbası ile de atıyorlardı.

feast3874 beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025