![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kamil bey, arıya 2 Kat ilave attım 2. Katın yarısında henüz işlem yapmamış ama diğer yarısı baya güzel. Çıtanın birini hafta sonunda incelediğimde en sondaki çıtanın her iki yüzünde 7-8 Kadar meme gördüm.(diğerlerinden daha yüksek ve dışarda olduğundan tahminim)keseyim mi, kesmeyim mi diye düşündüm durdum. Bu gün bir arkadaş kesmem gerektiğini söyledi yoksa oğul verir dedi. Bende kesmeyi düşünüyorum. Alt katlarda bulunan çıtaları tek tek çekip bakmam gerekiyor mu, durum nedir diye, alt katlara bakım yapacaksam, nelere dikkat etmem gerekir, oralarda da meme görürsem hemen kesmem gerekir mi, üstteki ilaveleri çerçeveleri ile başka yere kaldırarak tek tek mi bakmam gerekir. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Bu tarihlerde kolay kolay eldiven kullanmazdım. Resimdeki küçük yaratık beni korkuttuğu için eldivenleri hiç çıkarmıyorum. Bu yıl gördüğüm akrep 6-7 tane oldu. Ahşapı seviyor. Kovanları açarken kovan kenarlarında, ara tahtanın üzerinde raslıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Katlı kovanlar bal stoklarını arttırmaya başladı. Verim çok yüksek değil. Ancak, güçlü kovanlardan ileriki günlerde 3'er 4'er çıta bal alınabileceğini tahmin ediyorum. Arı balın büyük bir kısmını hayıt çiçeğinden alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Hayıt çiçekleri iyice açtı. Daha tomurcuk olan hayıtlar da var. Hayıtın bal verimi 10-12 gün daha devam eder. Temmuz'un 20'sinden sonra da pamuk çiçek açacak. Pamuk çiçek açarken katlı kovanları çam bölgesine kaldırmayı düşünüyorum. Zayıf kovanlar yavru yapsın diye pamukta kalacak. Pamuk balı kısa sürede kıristalize olan bir bal bu nedenle parekende bal satışıma pamuk balını karıştırmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Pamuk bitkisi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |