![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2010
|
şimdi diyelimki 7 kovan aldım. Ne zaman almalıyım? Alır almaz ilk yapacağım şey ne olmalı? Kovanları bahçemde serpiştirmem mi doğrudur yoksa bakım kolaylığı açısından derli toplu mu koymalıyım? her şeye rağman kovanların kuzey cephelerini korunaklı hale getirmelimiyim? Kovanları ısı yalıtım malzemesi ile kaplarsam faydalı olur mu? (sıcak - soğuk açısından) Aklıma geldikçe yeni sorularla başınızı ağrıtacağım Kamil bey. Şimdiden sabrınız için şükranlarımı sunarım. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Sayın Tuğrulbaba, arıcılığa başlanacak en iyi tarih; İzmir için Nisan ayı, Konya için Mayıs'ın 3.-4. haftası... Şuan arı almak isabetli olmaz. Kışın kim öle kim kala... 3 cm kalınlığında ağaç kovanlarda yeter sayıda arı mevcudu olan koloniler kışın sıkıntı çekmez. Kovanda yeterli nufus yoksa kalorifer sistemi döşeseniz arı kıştan çıkamaz. Forum ana sayfanın en altında "Çiftlik Hayvanları" bölümü var. Orada arıcılıkla ilgili epeyce bilgi var incelediniz mi? http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=164 Arıcılık benim tekelimde değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Dün arılıktaydım. Dağçileği çiçek açmaya başladı. Meyve ve çiçek yanyana... Meyveler olgunlaşırken, çiçek de açıyor. Arı mevcutları iyice azaldı. Kış yaklaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Bu bir fenni kovanda doğal üretim (karakovan) Bu petek yaylada da bu kadar bala sahipti. Hala tamamı balla dolacak diye bekliyorum. Vermeyince Mabud, neylesin Sultan Mahmut.... Arıyı gereğinden daha fazla sıkıştırıyorum (yani kovan içinde az petek bırakıyorum, kalan petekler üzerindeki arı yoğunluğunu arttırıyorum) yine de olmuyor. Bu yıl, çam balı verimi çok düşük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Bal sağımı için alınan peteklerden biri... Alt kısmına yeni polen koymuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Asıl adı Kocayemiş,Çanakkale yöresel adı DAVULGA olan bu dağçileklerinin sizin oralarda kıymeti biliniyor mu bilmem? Bu doğal meyveyi ben çok seviyorum..Her yıl ya toplar ya da Biga'da köylülerin pazarından alarak İstanbul'da eşe dosta armağan olarak götürürüm.. Harika meyveler bunlar.. Ama maalesef yerel insanlarımızca bile pek kıymeti bilinmiyor.. FOÇA gibi bir yerde bile bile pek kıymeti bilinmiyor: http://www.google.com.tr/imgres?imgu...ed=0CCQQ9QEwBA Oysa bunlar toplanıp özellikle İstanbul'daki organik pazarlarında satışa sunulsa çok gelir getirir.. Siz bu güzelim DAĞÇİLEĞİ/Kocayemiş/Davulga'dan söz açmışken bir iki satır yazayım dedim.. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın pria, dağçileğinin kıymeti burada da bilinmiyor. Bu bitki tarım alanlarından uzak orman içlerinde yetiştiği için (her türlü ilaç ve kimyasaldan uzak) sizin de belirtiğiniz gibi organik bir bitki... Tabiatta doğal şekilde kendiliğinden yetişiyor. Yemesi çok zevkli... Meyveler lezzetli... İnsan yerken bıkmıyor. Ticareti yapılsa bir çok köylü için gelir kapısı olabilir. Maalesef Şuanda dağçileği meyvelerini kuşlar böcekler ve toprak yiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Bir gün önce arılıktaydım. Bal gelimi güzelleşmiş ancak, bal toplayacak arı nufusu kalmadı ![]() Sarmaşıklar çiçek açmış. Dağ çileğinin bal verimi azalmış. Arı sarmaşıktan ve çamdan güzel bal getiriyor. Peteklerde avuç içinden birazdaha büyük yavru var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu.
|
Bal işi bitti sıra çıntarda... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|