![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Ozan bey, teşekkür ederim. İlk sağımı ağustos başında yapabiliriz. Kısmet... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl aldığım oğullardan bir kaç görüntü... Şu ana kadar arıların gelişimi çok güzel. Artık İzmir'de bahar bitti. Yeni nektar bölgelerine yolculuklar başlar. İzmir'de hayıt çiçeği açana kadar arılar bir gelişim gösteremez. Önümüzdeki bir ay besleme yapılarak arı nüfusu arttırılabilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl yayla nasip oldu.
Arılarımı Uşak ili Kaşbelen Köyüne naklettim. Arabam küçük olduğu için nakliye iki parçada gerçekleşti. Birinci seferi 21/05/2016 tarihinde, ikinci seferi de 28/05/2016 tarihinde gerçekleştirdim. Yağış güzel flora zengin. Ümitliyim. Toplam 60 kovan arı ile yaylaya çıktım. Sağlam dolu dolu 55 kovanla geri dönersem süper olacak:-) Zayıf kovanları birleştirebilirim. Arı laden gülünden güzel polen çekiyor. Bal gelimi de güzel. Etrafta polenli bir çok bitki olmasına rağmen sadece laden gülü poleni topluyor. Tahminim onu toplamak daha kolay geliyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
|
Tavşanak (laden gülü) çiçek açtı. Polen verimi çok yüksek bir bitki. Sabah açan çiçekler saat 12 olduğunda dökülmeye başlıyor. Saat 14'e geldiğinde çiçekler tamamen dökülmüş oluyor. Her gün yeni bir tomurcuk çiçek açıyor. Çiçekler yaklaşık 20 gün devam edecek. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Yer kekikleri çiçek açtı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
|
Uşak iline nazır bir tepedeyim. Manzara çok güzel. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu.
|
Cumartesi sabah yola çıktım. Yaklaşık 250 km lik bir yol sonrası arılığıma vardım. Arılar güzel petek örüyor. Bal ve polen gelimi beni fazlasıyla memnun etti. Peteklerin üst kısımları 3-4 parmak bal ile dolmuş. Yavru atışı güzel. Dalaklarda bal var. Allah nasip ederse 25 gün sonra bal sağımı yapabilirim. Arılara bakım yaptım ve güneş battıktan sonra dönüşe geçtim. Torbalı'ya geldiğimde saat 24'ü geçmişti. Mutlu bir yorgunluktu ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
|
Fotoğraflar 11/06/2016 Cumartesi günü çekildi. Arı bal çekmeye devam ediyor. sırlanmamış bal görüntüsü... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
|
Üstü ballı alt kısmı kapalı yavrulu petek. Yukarıdan aşağı balı sırlamaya (mühürleme) başlamış. |
|
|
|
![]() |
|
|