![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
07/11/2015 tarihli çekimler. Kapalı yavru güzel. 15/11/2015 tarihinde ballı 40-50 petek çekebilirim diye düşünüyorum. Püren çiçeği kokulu bal ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Arılarım yeni yerinde... 18/11/2015 tarihinde arıları buraya kışlık yatağına naklettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Bu yıl İzmir çevresinde çam balı verimi olmadı. Toplamda 60kg'a yakın çiçek balı alabildim. Bu yıl en pahalı balı ben yiyorum ![]() ![]() Son olarak 15/11/2015'de püren bölgesinde yaklaşık 30kg kadar bal hasadı yaptım. Artık hesaplar 2016 için... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Cumartesi günü Aliağa'da Ayhan Dukel ile görüştük. Çok sıcak bir karşılamaydı. Güzel bir sohbet oldu. Ahmet Bey, Ayhan Bey ve ben doğadan, arıdan ve zeytinden konuştuk. Aliağa'ya hava kararırken vardığımız için Ayhan Bey'in zeytinliği ziyaret edemedik. Ürünlerimizi paylaştık. Ben bal verdim o da bana zeytin yağı verdi. Ayhan Bey, emeğinize sağlık zeytinyağınız harika... Müsait bir zamanınızda sizi arılığıma bekliyorum. Gelirken Halil Bey'i de unutmayın. Görüşmek üzere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Arılarım Şubat ayının başından beri Tulum Köyü'nde... Arıların gelişimi gayet güzel. Polen toplamaya başladım. Şu an 5 kovan polen topluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2016
|
Merhaba Kamil Bey,yeni üye olduğum için konuyu yeni gördüm tek tek tüm mesajları okudum.Gerçekten çok faydalı bilgiler vermişsiniz bunun için teşekkür ederim.Bizde babamla yaklaşık 2 sene önce başladık arıcılığa İzmir Aliağa bölgesinde,yaklaşık 35 kovanımız var,ben üniversite öğrencisi olduğum için sadece yaz aylarında babamla arıların gidebiliyorum,arıların sağım işlemi taşınma işlemleri gibi,böyle bir konu açıp yaz dönemi dışında yapılan çalışmaları resimli şekilde görme fırsatım oldum bunun içinde teşekkürler.Umarım bu yaz bol bereketli bir bal sağımı geçiririz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Yılın ilk oğulu... 12/03/2016 tarihinde bölme yapmıştım. Oğul bu bölmelerden çıkmış, küçük bir oğul. 29/03/2016 tarihinde kovana aldım. Ana arı en üstte görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|