agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Ceropegia woodii (Kalp Kalbe Karşı Çiçeği) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/5539.htm)

mercinorama 11-07-2020 12:30

Arkadaşlar bizim de kalp kalbe karşı çiçeğimiz var. Uç kısımlarından çok güzel filizleniyor ancak toprağa yakın yapraklar sararmaya başladı. Dibinde de hafif kurtlanma gibi bir durum var. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm bulabiliriz.

Duru 12-07-2020 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mercinorama (Mesaj 1592583)
Arkadaşlar bizim de kalp kalbe karşı çiçeğimiz var. Uç kısımlarından çok güzel filizleniyor ancak toprağa yakın yapraklar sararmaya başladı. Dibinde de hafif kurtlanma gibi bir durum var. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl bir çözüm bulabiliriz.

Çok suluyor olabilirsiniz. Resim eklerseniz daha iyi anlaşılır. Düzelmeme ihtimaline karşı uç kısımlardan kesip çoğaltın bence. Eğer çürümemişse topraktaki yumrularını da kurtlardan uzaklaştırmak için başka saksıya geçirebilirsiniz. Kolay gelsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ozlem39 19-10-2020 17:00

Kalp kalbe karşım kuruyor mu

https://i.hizliresim.com/WvXos3.jpg

Arkadaşlar bu çiçeği çiçekçiden aldım saksısını değiştirdim, toprakta tutulu olan bu yaprak sarardı? kuruyormu yoksa toprakta mı bir hastalık var?

nilsuturk 25-10-2020 11:29

Merhaba, siteye yeni üye oldum. İnternette gezinirken bu çiçeğe rastladım ve hayran kaldım. Rüyalarıma bile giriyor diyebilirim:) elinde pembe kalp kalbe karşı çiçeği olup gönderebilecek olan var mı? Benim de sukulent çeşitlerim var, dilediğinizi gönderebilirim ��

nilsuturk 01-11-2020 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilsuturk (Mesaj 1598253)
Merhaba, siteye yeni üye oldum. İnternette gezinirken bu çiçeÄŸe rastladım ve hayran kaldım. Rüyalarıma bile giriyor diyebilirim:) elinde pembe kalp kalbe karşı çiçeÄŸi olup gönderebilecek olan var mı? Benim de sukulent çeÅŸitlerim var, dilediÄŸinizi gönderebilirim í*½í¸‡

Tekrar merhaba, mineflora’dan kalp kalbe karşı çiçeği satın aldım, ufak saksılarda cidden piyasaya göre oldukça ucuz satıyor. Saksı tabi dolu dolu değildi fakat böylesi benim için daha iyi, kendim çoğaltmak isterim.

Arayıpta bulamayan varsa çiçeğim büyüdükten sonra ücretsiz olarak göndermek isterim :)

Aslı26 08-11-2020 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilsuturk (Mesaj 1598578)
Tekrar merhaba, mineflora’dan kalp kalbe karşı çiçeği satın aldım, ufak saksılarda cidden piyasaya göre oldukça ucuz satıyor. Saksı tabi dolu dolu değildi fakat böylesi benim için daha iyi, kendim çoğaltmak isterim.

Arayıpta bulamayan varsa çiçeğim büyüdükten sonra ücretsiz olarak göndermek isterim :)

Merhaba siz alacalı arıyordunuz onu mu buldunuz. Ben internetten araştırıyorum ama alacalı olarak bir tür ayrıca gözükmüyor. Acaba bu yeşiller güneşle falan mı o hale geliyor Acaba?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

nilsuturk 08-11-2020 19:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aslı26 (Mesaj 1598837)
Merhaba siz alacalı arıyordunuz onu mu buldunuz. Ben internetten araştırıyorum ama alacalı olarak bir tür ayrıca gözükmüyor. Acaba bu yeşiller güneşle falan mı o hale geliyor Acaba?

Ben iki türlü de arıyordum fakat normal olarak buldum. Dikkatimi çeken internette bazılarının yaprak arkaları yeşil bazıları pembe. Bana gelenler de pembe fakat yapısal mı güneşle mi alakalı bilmiyorum. Kocaelindeyim havalar bulutluydu bugün güneş çıkınca cam önüne koydum. Alacalı ayrı bir tür sanırım ama güneşe koyup deneyeceğim bende

Aslı26 08-11-2020 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilsuturk (Mesaj 1598838)
Ben iki türlü de arıyordum fakat normal olarak buldum. Dikkatimi çeken internette bazılarının yaprak arkaları yeşil bazıları pembe. Bana gelenler de pembe fakat yapısal mı güneşle mi alakalı bilmiyorum. Kocaelindeyim havalar bulutluydu bugün güneş çıkınca cam önüne koydum. Alacalı ayrı bir tür sanırım ama güneşe koyup deneyeceğim bende

Ya bende alacalı pembe istiyorum ama internette de denk gelmiyorum. Nerden bulucaz ki biz bunu[emoji52]

nilsuturk 08-11-2020 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aslı26 (Mesaj 1598839)
Ya bende alacalı pembe istiyorum ama internette de denk gelmiyorum. Nerden bulucaz ki biz bunu[emoji52]

Ay keşke bulsak o kadar isterim ki :( rüyalarıma giriyordu bu çiçek. Piyasadaki fiyatı benim fikrimce gereksiz pahalı. Ama alacalı bulursam alırım sanırım. Bir site var bir sürü çeşit var orada

Aslı26 08-11-2020 20:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nilsuturk (Mesaj 1598840)
Ay keşke bulsak o kadar isterim ki :( rüyalarıma giriyordu bu çiçek. Piyasadaki fiyatı benim fikrimce gereksiz pahalı. Ama alacalı bulursam alırım sanırım. Bir site var bir sürü çeşit var orada

Siz ne kadara aldınız normalini? Hangi siteden bahsediyorsunuz ?

nilsuturk 08-11-2020 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aslı26 (Mesaj 1598843)
Siz ne kadara aldınız normalini? Hangi siteden bahsediyorsunuz ?

Burada mineflora diye bir siteden bahsedilmiş oradan aldım (4 adet( en ufak saksılardan 5.5 cm oluyor sanırım. Ama bulduğum siteyi ekleyeyim. Yurtdışı sitesi tl ile dolar veya Euro üzerinden alışveriş yapılabiliyor. Kur fırladığı için fiyatlarda uçmuş durumda tabi bize göre :)

https://www.etsy.com

İncelerseniz bir çok çeşit mevcut bu sitede

sanpedro 18-11-2020 15:43

arkadaşlar du bitki dibinde yumrusu olmadan yapraklı çeltik şeklindebol cocopeatli sukulent toprağı üstüne konsa kök verir mi toprağa daldırmadan sadece üstüne yayıp

Aslı26 18-11-2020 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sanpedro (Mesaj 1599246)
arkadaşlar du bitki dibinde yumrusu olmadan yapraklı çeltik şeklindebol cocopeatli sukulent toprağı üstüne konsa kök verir mi toprağa daldırmadan sadece üstüne yayıp

Bildiğim kadarıyla daldaki yumrulardan kök çıkartıyor sadece. Yani pek sanmıyorum

Duru 18-11-2020 16:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sanpedro (Mesaj 1599246)

Evet kök verir. Yaprakların olduğu boğumlardan kök verip yumru büyütüyor. Oranın toprağa değmesi yeterli toprağı hafif nemli tutun kolayca çoğalıyor.

sanpedro 19-11-2020 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Duru (Mesaj 1599249)
Evet kök verir. Yaprakların olduğu boğumlardan kök verip yumru büyütüyor. Oranın toprağa değmesi yeterli toprağı hafif nemli tutun kolayca çoğalıyor.

Evet çok teşekkür ederim:cool:
Şu videonun ilk dakikasından sonra ilginç bir köklendirme şekli daha var
diğerlerine göre biraz daha hızlı sonuç verir gibi

ProtezKalp 23-12-2020 03:21

Merhaba merak ettim birkinizin son durumu nedir inşallah toparlamistir

sevgice 13-01-2021 08:13

Merhabalar..Yeni senede ilk msji ben yazyim.Kurrallara .uygunmu dur bilemedim ama bu türün satişi 2.el kiyafet satan dukkanda var. Dolap.com da var arkadaşlar. Kalp kalbe karsi cicegi dolap com diye aratirsaniz gorebilirsiniz.Cicekcilere gore daha makul fiyatlar da...

nilsuturk 14-01-2021 00:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgice (Mesaj 1601992)
Merhabalar..Yeni senede ilk msji ben yazyim.Kurrallara .uygunmu dur bilemedim ama bu türün satişi 2.el kiyafet satan dukkanda var. Dolap.com da var arkadaşlar. Kalp kalbe karsi cicegi dolap com diye aratirsaniz gorebilirsiniz.Cicekcilere gore daha makul fiyatlar da...

Normal düz renkte olan bulunuyor da alacalı kalp kalbe karşı diye geçen tür malesef pahalı satılıyor

sevgice 14-01-2021 07:21

@nilsuturk evet alacali tür icin orda 25-40tl arasi.Ama başka yerlerde 65-100tl arasinda����.

Elcin90 19-01-2021 14:38

Sn akçabardak benimde böyle bir tohumum var baharda filizlenmişmiydi cvp verirseniz sevinirim

tigermilk 06-08-2023 15:40

merhaba,

bu küçük toplar tohum mudur? ayrı bir toprağa eksem yetişir mi?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0220a077fc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...948ec750a5.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025