![]() |
Musbet;
Kalpkalbe karşınız ne durumda acaba, merak ettim... |
Sayın çizmeli kedi benim kalpkalbe çiçeğim sizlere ömür malesef:(
çok seviyordum ama öldü. |
arkadaşlar *** ben aranıza yeni katıldım kalp kalbe karşı çiçeğini babam için almak istiyorum ok aradım çiçekçilerde bu çiçeği ama bulamadım elinde olan arkadaşlar benle en kısa sürede iletişime geçerse sewinirim
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl bu zamanlar minik bir daldı.
Eklenti 305520 Çiçekleri gösterişsiz ama oldukça ilginç. Gerçi çiçekleri olmasa, yapraklarının güzelliği bile yeter. Eklenti 305521 |
Nevsune Hanım o minicik daldan bende de var 2 senedir aynı :( Sizinki bir senede nasıl bu kadar güzel gelişti.. ?
|
benimde bir kaç sene önce 1,5 mt kadar büyümüş bir kalp kalbe karşı çiçeğim vardı ama maalesef kurudu. bende ondan bir kaç fide almayı akıl edemedim.
benimki hiç böyle çiçek açmamıştı. ilk kez görüyorum çiçeğini. şimdi daha çok üzüldüm ona iyi bakmadığım için |
Alıntı:
Açıkcası böyle olacağını ben de beklemiyordum. Enzimin zaferi sanırım. Bir yıldır enzim kullanıyorum, balkonum bu yıl neredeyse bahçe görünümde. |
Alıntı:
Resimlerini ekleyeceğim geldiğinde ne kadardı şimdi ne kadar ;) |
Sağ olun.. Enzimi geç keşfedenlerdenim..
Demek ki seneye bendeki de sizinki gibi olacak :) |
Benim de tek dal bir çeliğim vardı ama geçen sene bu zamanlarda aniden kurumuştu. O saksıyı nedense öylece tuttum, sulamaya devam ettim toprak bozulmasın diye. Birkaç ay önce boş toprak sandığım saksıdan bir filiz çıkıverdi :) Meğer çeliği kurumuş ama tohum zarar görmemiş.
Şimdi 7 yaprağı var gittikçe de uzuyor çok mutluyum iyi ki atmamışım :)) |
Selam arkadaşlar, uzun zamandır eşim için bu çiceği arıyordum,gezmediğim yer kalmadı gibi...Mısır çarşısı,Bauhaus...vs. Nereden bulabileğim hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılar |
Sevgili nevsune bayıldım çiçeğinize
one güzellik öyle güle güle büyütün yalnız bizde sahip olmak isteriz ankarada satışı varsa lütfen bildirin bizde alalım |
Ankara'da satıldığını hiç görmedim. Geçen yıl Ağustos ayında arkadaşım bir dal vermişti.
Burada köklenmiş halde satılıyor. Alan arkadaşlar olmuştu hatırlıyorum. İsterseniz bir bakın. Ben size göndereyim diyeceğim ama bir dal için vereceğiniz kargo parasına değmez. Bu tür şirketlerin kargolarla indirim anlaşmaları var, dolayısıyla daha ucuza gelecektir. |
Teşekkürler
|
Alıntı:
Güvenilir ve dürüst kişilermiş!!!!!!!!! |
o nasil bir yaprak yaaaaa bayildim resmen
|
1 Eklenti(ler)
Güneş görmeyince yapraklardaki çizgiler oluşamıyor..
Nihayet kendine geldi.. |
2 Eklenti(ler)
Kalp kalbe karşı bitkim tohum kapsülleri yaptı. Kuruduğunda tohum ekerek bir deneme yapmayı düşünüyorum.
Eklenti 344585Eklenti 344586 |
İlk defa gördüm.. Tohum kapsülleri çok komikmiş.. Koşmaya çalışan leylek bacaklı bir çocuğu andırıyorlar ;)
Kime doğru koşacaklar kim bilir ;) |
1 Eklenti(ler)
Nispet algılamayın lütfen, paylaşmak istedim.
|
İlk defa kalp kalbe karşı çiçeğinin tohum yaptığı görüyorum.;)
Minik yuvarlak top gibi yumrular görür onunla çoğalır sanırdım. Nasıl bakarsın bitkilere bilmiyorum Nevsuncum elinden her şey güzel oluyor. Benim yaramazlara sitem edeyim nerde tohumlarınız diye:mad: |
Alıntı:
Nasıl bu kadar uzuyor bir anlasam. Maşşallah bitkiniz çok güzel. |
Şaşırtıcı biçimde uzuyorlar. Uçlarını sürekli kesmeyip de bıraksaydım balkonu 5 kez dönüp dururlardı herhalde. Geçen gün uç kısımlarından neredeyse 1 metreye yakın koparıp attım.
Seliscim sabah güneşi gören bir konumda duruyor benimki. Hele bu sıralar neredeyse güneşten hiç nasibini almaz bir halde. Su konusunda da hiç titizlenmedim. Son günlerde balkondaki bütün bitkilerim bakımsızlıktan beyaz sinek istilasına uğramışken bunda hiç yoktu. Sözün kısası ben kalp kalbe karşı'nın özel bir bakıma gerek duymayan bir bitki olduğunu düşünüyorum. |
Bir şey sormak istiyorum, bu nasıl çoğalıyor :( Yani yan dal veriyor mu? (Benimki vermedi) Kökten sürgün mü yapıyor? (Benimki yapmadı) Uzayan dalı toprağa yatırsak oradan köklenip çoğalır mı? (Benimkini yaklaşık 1 ay önce toprağa yatırdım, şimdilik bir gelişme yok) Ya da uzayanları kesip, toprağa dikerek yeniden mi köklendirmemiz gerekiyor ? ;)
|
Gülenmelekcim, uzayan dalı saksının içinde daire gibi yatırarak üzerine biraz toprakla örtersen başka yerlerden de dallar bolca çıkacaktır.
Yaprakları toprağın üzerine çıkarıp ara dalların toprağa değmesini sağlamalısın. Yani uzayan dalı saksının içinde döndürerek yerleştirip biraz toprakla köklenmesini sağlanır. Anlatamamış olabilirim, yarın resim ekleyeyim.. |
Alıntı:
|
Arada da fısfısla su püskürtün, hemen minik filizler verecektir:)
|
Alıntı:
Bazı bitkiler gelişsin diye uğraşıp duruyoruz, bir bakıyoruz hiçbir şey yapmayanın bitkisi almış başını gitmiş.. İnsanın enerjisi ile ilgili de olabilir.. Sizi ve Ayşe Derin'i çözümlemek, çocukluğunuza inmek lazım ;) |
2 Eklenti(ler)
Öneriler üzerine ;) (çok teşekkür ediyorum) 2 fotoğraf çektim. 1.si önceki hali, 2.si işlem sonrası. Şimdi oldu mu acaba ? ;)
Ben 1. fotoğraftaki gibi yaprakların olduğu kısmı yarı yarıya toprağa gömmüştüm. Oysa yaprak aralarında kalan dal toprağa yatırılacak. Doğru mu anlamışım :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025