![]() |
Gayet güzel olmuş..
Yaprakların arasındaki dalları toprağa yatırıp, dalların üzerine biraz toprak ve su fıslamak.. Bence işlem tamam..;) |
.sayın yukka çok güzel bakmışsınız güzel çiçeğe.emeğinize sağlık.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sn.Ahmeter'in hediyesi, tohumdan yetiştirdiğim 7 aylık bebişim.Tohumdan çıkması biraz uzun sürdü,özel bir şey yapmadım.Toprağa ekip,sera uygulayıp, nemli tuttum sadece.Henüz üzerindeki damarlanmalar oluşmadı zamanla oda olur diye bekliyorum.Teşekkürlerimle...
|
Bravo tebrikler
|
bu da benim kalp kalbe çiçeğim..Ankara toplantısında gülenmelek ablam ve esra ablam getirmişti..
minicik filiz verdi.. http://img51.imageshack.us/img51/204...05184x3456.jpg |
Merhabalar,
Yıllar önce benim de vardı bu bitkiden. Çok da severdim kendisini ama bakamadım, bozuldu. O zamanlar agaclar.net sitesinden bihaberdim tabi (hatta site henüz kurulmamış bile olabilir; o kadar eski). Şimdi tekrar şansımı denemek istiyorum. Acaba bana bir kaç tohum veya çelik göndermeye gönüllü biri çıkar mı? :)) Şimdiden teşekkürler... |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,konuyu canlandıralım mı? 4aydır kimse uğramamış.
Mine floradan aldığım minik kalp kalbe karşı bitkisini,bugün saksıya geçirdim.Kök kısmındaki minik soğanlar beni şaşırttı.Hiç beklemiyordum. Geldiğinde böyleydi. Eklenti 386036 Bu konudaki yazıları okuyup,gerekeni yaptım. Eklenti 386037 |
Arkadaşlar,
Kalp kalbe karşı çiçeğinin alacalı cinsinden yetiştiren varmı acaba? Ceropegia Variegated Rosary Plant (alacalı kalp kalbe karşı çiçeği) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 426990
Bahsettiğiniz bu bitki mi Sn. yenerr? Yeni yapraklar yeşil beyaz alacalı daha sonra pembeleşiyor.. İklime, ışığa göre ton değiştiriyor. Tricolor sanki.. |
Evet Sn Feriha, maasallah cok guzel gorunuyor. Sizemi ait acaba
Ender bir turdur kendileri, bana tesrif etmemis olsalar bile paylasiminiz bile mutlu etti beni. Cok tesekkurler. Ters Tricolor bunlar :) Ama cok tatlilar. Selamlar... |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
ceropegia woodi yapraklarda su kaybı
Merhaba arkadaşlar
Ceropegia woodi (kalp kalbe karşı diyede bilinir) ve diğer etli yapraklı bitkilerimde( hoya vb) aynı anda başlayan bir sorun var ve bensebebini bulamadım.Önce yapraklarda içe doğru kıvrılma başlıyor sonrada yaprakların suyu çekiliyor ve kuruyor.Sanırım benim bilmediğim ve göremediğim bir parazit vb birşeyler var.chrysamedi yapraklara uyguladım acaba kökler için suyunada biraz eklemelimiyim?gözümün önünde hergün kuruyorlar umarım bu konuda bana yardımcı olursunuz.Teşekkürler:) |
Arkadaşlar Merhaba. Bu çiçekten ücret karşılığı bana gönderebilecek olan var mı çok aradım ama bulamadım.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar bir arkadaştan aldığım çelikleri yeni diktim acaba bu şekilde tutarmı ? İnşallah tutar :cool:
|
mineflora.com dan bulabilirsiniz
|
1 Eklenti(ler)
Keropegia woodi (Kalp kalbe karşı).
Nasıl olduysa kışa girerken bu bitkimi dışarıda unutmuşum, fark ettiğimde ise artık iş işten geçmişti. İçeriye aldım ama yaprakları tamamen pörsüdü gitti. Bu gün saksısını kontrol edip toprağını boşalttım şansım varmış bir tane yumrusu varmış nasıl sevindim anlatamam, tekrar yumruyu toprağa diktim. Umarım baharla birlikte tekrar yeşerir. Eklenti 593321 |
Bende by cicekten aradim Ancak bulamadm.acaba kok paylasacak kimse var mi?
|
Bir zamanlar yetiştirmiştim. Taşınma esnasında kırılan saksılarımın içindeydi. yeniden yetiştirmek istiyorum. Bulabileceğim bir yer var mı?
|
1 Eklenti(ler)
Kış uykusunda sıçak serada
|
Merhaba, yukarıda fotoğraflarını yüklediğim ve bu sitede birkaç kişiye gönderdiğim kalp kalbe karşı çiçeğim ne yazık ki artık yok. Sizlerde varsa bana yollayabilir misiniz? İstanbul'da iseniz gelip alabilirim. Teşekkürler. ❤
|
Alıntı:
|
:)
Benim balkonum yok ama evim çok ışık alıyor. Evin içinde de öyle güzel güzel büyür mü?
|
2 Eklenti(ler)
|
Kalp kalbe çiçeği arıyorum. Göndermek isterseniz çok sevinirim. Bende de mum çiçeği var ondan gönderebilirim.
|
Alıntı:
|
Merhaba,
Çok zaman geçmiş ama elinizde alacalı tür mevcutsa paylaşım yapabilir misiniz? |
ben de çok istiyorum paylaşmak isteyen olur mu acaba?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025