![]() |
Evin içinde camın önünde duruyor. Ev 24 saat ısınıyor. Üşüdüğünü sanmıyorum ama bu kadar kısa sürede (neredeyse 1 haftada ) bu kadar hızlı bir değişim olabilir mi??
Aynı yerdeki diğer beyaz milii keyifli görünüyor halbuki.. Dediğim gibi, ellemeye korkuyorum, dokunmadan bekleyeceğim. Umarım baharda bana gülümser :( |
Alıntı:
Resimden bana gövdesi biraz yumuşamış gibi geldi. Tepede çiçek veya yaprak olması sizi yanıltmasın. Üst kısımlar halâ canlı ise yeşermeye çalışacaktır. Yumuşamışsa elinize sert gelen yerden itibaren kesin, kurumaya bırakın ve o parçayı bir daha dikmeyi deneyin. Küçük bir kısımsa tutmayabilir. Toprağınız çok ağır ve nemli. E.Milii çiçeğini çelikten tutturmak için cocopeat en iyi materyal denediklerim arasında. |
Emine hanım'dan gelen kızımın sıkılacak gövdesi bile yoktu sayın Günüm..
Şu an saksının üzeri bomboş.. Kalan çiçeğin kuru dallarına da elimi sürmedim. Yaza kadar da bekleyeceğim bir umut.. Arada fısfıs yapıyorum topragına ama, sanki mezarlık sular gibi hissediyorum. Cocopeat hiç kullanmamıştım, hatta duymadım da.. Bundan sonra denerim artık |
Bence endişelenmeyin. Ben de önce umudumu kesmiştim ama sonra yanıldığımı anladım. Bu cins kışın yapraklarını döküp çiçeklerini azaltıyor. Sizin gönderdiğiniz kızımız canlı olduğunu kanıtladı ama çok çok yavaş ilerliyor. Sanırım sizinki de bahara kalmadan hayatta olduğunu kanıtlayacak.
|
inşallah , bakalım
|
Euphorbia milliim maalesef tamamen çürüdü . Çok üzüldüm yaa :(
|
1 Eklenti(ler)
Milii'me sıvı orkide besini veriyorum. Yeni yapraklar çıkarıp çiçek sapları oluşturdu.
|
Toprağına mı yoksa yapraktan fıs fısla mı sayın sakagun?
|
Toprağını sularken suyuna katıyorum Yağmur.
|
Çok memnun görünüyor Sayın Sakagun..
Çiçekleri ne renk?? |
Çiçeklerini şu mesajda görebilirsin Seabert74. Koyu pembe gibi bir renk.
|
1 Eklenti(ler)
Ben bu çiçeğe fena taktım galiba. Bütün renklerinde gözüm var. :o
|
1 Eklenti(ler)
Bu da sevgili seabert74'ün gönderdiği beyaz kız. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Pembe kızım aslında şimdiye kadar daha çok dallı budaklı olacaktı ama, herkese dağıtınca böylece kaldı. Yandaki dalını dikip sevgili seabert74'e göndereceğim. Önceki gönderdiğim kurumuş gitmiş.
İlk baharda bu kızı üçe bölerek tekrar dikeceğim inşallah. |
Açık pembe olan kızınızı çok beğendim. Çiçeği diğerlerine göre daha iri daha güzel.
Güle güle büyütün. |
türkçesi dikenli taç mış
|
güzel renkler
|
ofis çiçeklerim..
2 Eklenti(ler)
bunları 3. gün önce kesip toprağa diktim, umarım tutarlar :)
|
Toprağı biraz kuru gibi...
|
Bu çiçeğe bayılıyorum henüz edinemedim ama olsun ; ) ismi de kendi de çok tatlı..
|
Alıntı:
|
İri yapraklı, minik kırmızı çiçekli milii'mi sadece bir hafta dikkat edemeyip çürüttüm. Çok üzgünüm. Bahar gelipte çiçeklerini göremeden...
|
Alıntı:
|
Sayın yagmur..
Ben de Emine hanım'dan gelen milii kızım alıştı, büyüyor derken, 1 haftada ne oldugunu anlayamadan çürüyüvermişti.. Ben de anlamadım, halbuki gayet güzeldi durumu... Bazan "nazar" diyorum, başka da birşey diyemiyorum :( |
Toprağı kupkuru olmadan suladım o çürüttü sanırım. İçerde nasılsa bişey olmaz diye düşündüm ama yanlış düşünmüşüm. Tüm yapraklarını da döküp uçtan taze sürgünler veriyordu güzelim. Ah işte dikkatsizliğim!!
|
Bildiğim kadarıyla milii yapraklarından ihtiyacı lan nemi alıyor. Bu yüzden sulamasına özen göstermiyorum. Sulamayı unutsam da bir zarar olmuyor. Tamamen kuruyunca suluyorum.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Toprağı çok ıslak görünüyor.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025