agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Euphorbia milii (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/5285.htm)

hakanersoz 24-11-2013 16:53

Elime 7-8cm çelik geçti.Sıcak bir odada sudamı köklendireyem direk toprağamı dikeyim?

ezgigül 24-11-2013 16:54

Toprağa dikin. Can suyunu verin ve toprağı tamamen kuruyana kadar tekrar su vermeyin.

hakanersoz 24-11-2013 16:59

2 gün kurutmaya bırakayım mı?İzmirde oturduğum için buraları daha pek soğmadı.Dışarıda mı bıraksam toprağa diktikten sonra? Az Rüzgarlı gölge yerde daha iyi kökleniyormuş.

ezgigül 24-11-2013 17:07

Çelik aldıkta sonra 2 saat kadar bekleyin içindeki beyaz sütü aksın. Tamamen akınca dikebilirsiniz. Bu mevsimden sonra nasıl olsa soğuk olur. Diktikten sonra kalıcı olarak nerede bakacaksanız bence oraya almanız daha doğru olur. Zaten yeni dikilmiş olmanın verdiği stres var, bir de tekrar yer değiştirmenin stresini yaşamasın. Ben de 1,5 ay önce dikmiştim. Sabah güneşi alan odada duruyor. Çok çabuk köklendi. Hatta çiçek açtı ve üstünde yeni yeşermeler var.

hakanersoz 24-11-2013 17:08

Çok Sağolun,yardımcı oldunuz.

ezgigül 24-11-2013 17:09

Rica ederim güle güle büyütün:)

Seabert74 25-11-2013 08:24

1,5 ayda ancak alıştık..

1 Eklenti(ler)
Emine hanım'dan gelen miliim 1,5 sonra hâla geldiği gibi aynı durumda. bana geldikten sonra önce yaprakları sarardı, çiçekler beyazladı, birçogu düştü... Ama şimdi sanki toparlıyor gibi ne dersiniz Emine hanım??
Çiçek rengi pembeye döndü yeniden, sanırım yeni yerine alışıyor..
:p:p:p

Emine 25-11-2013 10:51

Ah kızım benim ya. Benim beyaz kızıma göre çok daha iyi görünüyor maşallah. Hayata tutunduğu belli. Önemli olan da bu zaten. Zaman içinde daha iyi olacak inşallah.
Sizin beyaz kızdan ümidimi kesmiştim ama bir umut dedim belki... Resmini yüklemiştim. Kuru bir dala benziyordu. Meğer içinde kıpır kıpır bir hayat varmış. Çok sevindim tuttuğuna.
Yaprak, çiçek, çiçeğin rengi, hiç önemli değil, hiç takmayın. ;) Onlar şuanda bebeklik döneminde, hele hele benimki prematüre. ;) Hele bir büyüsünler, genç kız olsunlar, o zamana kadar yaz da gelir zaten, rengi de yaprakları da canlanır.

Seabert74 25-11-2013 13:50

Bu kadar ilgiyi kızkardeşime verseydim bogulurdu sanırım :dilli::dilli:

Bilseler ne cok sevildiklerini de şöyle şımarıp saksıya yayılsalar, kocaman olsalar ne güzel olur..

Ne güzel anlatmışsınız Emine hanım, umarım bu yaz yüzümüz güler bu kızlardan, sevgiler :p:p

hakanersoz 28-11-2013 14:31

4 Eklenti(ler)
Aceleci davranıp sararan yapraklarının altından tomurcuklar patlattı.Eğer tutarsa çiçeği turuncu renge yakın bir renk.(Büyük olan temmuzda dikildi.)(çelik aldığım zaman çiçeği vardı,dikerken çiçeğini koparıp saksıya koydum size göstermek için dikenlerinden birine taktırdım.)

Seabert74 28-11-2013 17:02

turuncusunu da hiç görmemiştim, umarım cabuk büyür :)

sumeyra47 28-11-2013 18:22

Euphorbia milli suda köklendirirsem acaba olur mu? Ben de minik bir dal e.milli ektim. Bu gün tesadüfen köklenmediğini fark ettim. Yumuşayan kısmını kestim suya koysam köklenir mi?

bay tömürcek 28-11-2013 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1224425)
Euphorbia milli suda köklendirirsem acaba olur mu? Ben de minik bir dal e.milli ektim. Bu gün tesadüfen köklenmediğini fark ettim. Yumuşayan kısmını kestim suya koysam köklenir mi?

Sümeyra abla forumda suda çimlendirildiğini okumuştum hatta görmüştüm ama hiç denemedim istersen bi dene.

yağmur 28-11-2013 21:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1224425)

Sayın sumeyra47;

Konunun 3. sayfasında sayın Taner Angay'ın şöyle bir mesajı var. İsterseniz o şekilde deneyin. Suya konulduğunda çürüyor sanırım bu bitki. Mesaj aşağıdaki linkte.
http://www.agaclar.net/forum/651239-post66.htm

sumeyra47 28-11-2013 23:24

Sevgili yağmur,

Ben eubhorbia milli başlığını vakit buldukça okuyup takip ediyorum.. Daha önceleri bahçe toprağı ve bir miktar kum karışımına ektim sorunsuz bir şekilde köklendi. Havalar soğuduğu için böyle olmuş olabilir mi?

Şimdiye kadar eşe dosta kendime tam 7 defa e.milli çeliği ektim. Her denememde sorun çıkarmadan köklendi. Fakat Bursa toplantısında paylaşılan e.millinin köklenmediğini çürümeye başladığını gördüm. Bende ki millilere göre biraz daha farklı bir türe benziyor. Köklenmesini çok istiyorum.

Seabert74 29-11-2013 07:37

Bense bana verilen çeliği topragını bile havalandırmadan, boş duran saksıya sokuvermiştim.
Ne sulamasına ne de topragına dikkat ettim ve büyümüştü. Ta ki burada ne oldugunu keşfedip ona özene bezene bakana dek..
Ben özendikçe o nazlandı, sarardı, çiçekleri döküldü... Sanki büyümesi bile durdu..
Sonra yeni diktiğim çelik köklenemedi bir türlü, resmen eziyet ediyor Emine Hanım'a :)
Halbuki onu da öok dikkat edererk, özenerek dikmiştim..
İlgiden hoşlanmıyor bunlar bence, ya da çabuk şımarıyorlar ..:)
Umarım her isteyenin bir miliisi olur, sevgiler

yağmur 29-11-2013 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1224551)
Sevgili yağmur,

Ben eubhorbia milli başlığını vakit buldukça okuyup takip ediyorum.. Daha önceleri bahçe toprağı ve bir miktar kum karışımına ektim sorunsuz bir şekilde köklendi. Havalar soğuduğu için böyle olmuş olabilir mi?

Şimdiye kadar eşe dosta kendime tam 7 defa e.milli çeliği ektim. Her denememde sorun çıkarmadan köklendi. Fakat Bursa toplantısında paylaşılan e.millinin köklenmediğini çürümeye başladığını gördüm. Bende ki millilere köre biraz daha farklı bir türe benziyor. Köklenmesini çok istiyorum.

Milii aşkı nedir bilirim :D Neyse ki bir tane edindim iyiyim şimdilik. Su da çürüyorsa bence Taner Bey'in mesajındaki gibi yapın. Kaktüs ve sukulent serası olduğundan doğrusunu bilir diye düşünüyorum. Havaların soğuması etkiler sanırım, ne de olsa sıcak seven bir bitki.

Seabert74 29-11-2013 08:56

Bu arada ne kadar cok milii çeşidi varmış, aşagıdaki sitede görünce hepsini almak istedim.

Euphorbia Milii-Euphorbia Milii Manufacturers, Suppliers and Exporters on Alibaba.comFresh Cut Flowers

loveforlife 29-11-2013 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1224551)
Sevgili yağmur,

Şimdiye kadar eşe dosta kendime tam 7 defa e.milli çeliği ektim. Her denememde sorun çıkarmadan köklendi. Fakat Bursa toplantısında paylaşılan e.millinin köklenmediğini çürümeye başladığını gördüm. Bende ki millilere köre biraz daha farklı bir türe benziyor. Köklenmesini çok istiyorum.

O çelik benim zavallı sarı milliimden alınan çelik mi? Öyle hırpalandı ki zavallım o gün! Ana bitki de can çekişiyor yazık ki! Bitkiyi getiren Nuran Hanım da söylemişti bu zamandan bu şekilde tutmaz diye ama olan benim bitkime oldu...:( Tutturan zor olmuştur gibi geliyor. Zavallımın 10 dalı kesildi o gün. Geriye kalan gövde büzüşüp kaldı...:(

sumeyra47 29-11-2013 12:42

Katılıyorum olan sizin e.milliiye oldu. Nuran hanım makasla kesilince tutmayacağını kendide söyledi. Çok ısrar edilince makasla dallarını kesmek zorunda kaldı. Bende dallarını kesip dağıttığını görünce bir tane çelik aldım. Tutmayacağı belliydi keşke böyle olmasaydı :(

Emine 30-11-2013 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1224595)
resmen eziyet ediyor Emine Hanım'a :)

Benim kızımın tuttuğundan eminim artık. Hatta yaprak değil, sanırım çiçek çıkarıyor. :p

Günüm 30-11-2013 18:28

Yumuşayan kısımlarını kesin, cocopeat ağırlıklı (mümkünse sadece cocopeat) toprağa dikin, çok az sulayın ve şeffaf kilitli bir poşete koyun. Güneşi görebilen cam kenarına yerleştirin. Gündüz açıp havalandırın, gece torbayı kilitleyin. Ben bu şekilde kış aylarında gelen çelikleri tutturabilmiştim. Ağır toprağa ya da torfa dikmek kayıplara neden olabilir.

drhegeli 03-12-2013 13:20

1 Eklenti(ler)
Euphorbia lophogona x Euphorbia milii melezi... Kısaca Euphorbia x lomi...

Eklenti 458647

smnunal 03-12-2013 14:19

Sayın drhegeli,

Bitkiniz çok güzelmiş ellerinize sağlık.

fatitoo 06-12-2013 10:07

1 Eklenti(ler)
Çiçek içinde çiçek...

Emine 06-12-2013 13:38

1 Eklenti(ler)
Sağ gösterip sol vurdu yaramaz. ;)
Şunu anladım ki; çiçek bakımında çok çok sabırlı olmak lazım.

Seabert74 11-12-2013 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1222863)
Emine hanım'dan gelen miliim 1,5 sonra hâla geldiği gibi aynı durumda. bana geldikten sonra önce yaprakları sarardı, çiçekler beyazladı, birçogu düştü... Ama şimdi sanki toparlıyor gibi ne dersiniz Emine hanım??
Çiçek rengi pembeye döndü yeniden, sanırım yeni yerine alışıyor..
:p:p:p

Ne oldugunu anlamadım, bu hafta çiçeğim birdenbire kurudu !!
Çiçekleri yok oldu, yaprakları döküldü, dokunmaya kıyamıyorum ama sanırım ölüyor/öldü..
Topragı nemli..
ne oldugunu anlamadım, ağlamak üzereyim :(:(:(

fatitoo 11-12-2013 10:45

Çok geçmiş olsun:( Üşüdü mü acaba...Bence yerinden sökmeyin belki geçici bir durumdur. Kökü sağlamdır...

loveforlife 11-12-2013 11:03

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Seabert74 (Mesaj 1228698)
Ne oldugunu anlamadım, bu hafta çiçeğim birdenbire kurudu !!
Çiçekleri yok oldu, yaprakları döküldü, dokunmaya kıyamıyorum ama sanırım ölüyor/öldü..
Topragı nemli..
ne oldugunu anlamadım, ağlamak üzereyim :(:(:(

Hemen umutsuzluğa kapılmayın bence. Bazı türler kışın yaprak döküyor. Bendekilerden bir tanesi öyle. Geçen yıl kupkuru bir dal olarak kalmıştı. Baharda tekrar yemyeşil oldu. Şimdi yine hızlı bir şekilde yapraklarını döküyor. Bir gayret son çiçeklerini açmaktan da vazgeçemiyor.
Geçen bahar bu haldeydi...
Eklenti 459971
Sonra böyle oldu...
Eklenti 459972
Şimdi tam bir buçuk yaşında. Minik bir çelikti diktiğimde. Bu da son çiçeğimiz...
Eklenti 459970

sumeyra47 11-12-2013 14:48

Ne güzel açtırmışsın bu güzeli maşallah. Benimde bu tür e.millim var, kışın yapraklarını döktü. Baharda tekrar yeşillendi. Ama bir türlü açtıramadım ben çiçeğini. :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025