![]() |
bendede bir adet bu çiçekten var.küçücük ama çok çiçekli.adını çok sevmedim.yeni bir ad koydum.adı düğme çiçeği.
|
Adamın biri dünyadaki bu kadar çok dil neden var, insanlar anlaşamıyor. Ben öyle bir dil geliştireceğim ki herkes bu dili kullanacak ve anlaşacak demiş. 40 yıl boyunca uluslararası bu dil üzerinde çalışmış ve sonunda başarmış, ama sorun kendi bile bu dili anlayamamış.
Bu çiçeğin uluslar arası ismi Euphorbia milii, böyle söylediğinizde birçok milletten insan bu isimle tanır. İşim gereği ingiliz, fransız, alman, rus ve diğer milletlerden insanlarla alışverişim oluyor. Hayret bütün yabancı insanlar bizim sevmediğimiz isimlerle biliyorlar isimlerini. Kısaca sevmediğiniz şeyleri değiştirmek yerine, sevmeye çalışmak ve alışmak zor gibi görünse de kolaydır aslında. Alıntı:
|
bende sevmiyorum bu çiçeğin ismini..
ama tömürcek ne diyordu buna 'sabriye' daha güzel sanki :p:o |
Alıntı:
|
şafak vaktini bilmem ama burası gece daha güzel, alıyorsun ajandanı kalemini gezebildiğin kadar geziyorsun sayfalarda ve notlar alıyorsun.. en sevdiğim kısımda bu;)
|
Alıntı:
şimdiye kadar bilmeden baktıgım çiçeğimi konuyu okudukça "acaba cok mu suluyorum" diye düşünür oldum.. Ben hemen hemen 2 günde bir bol bol suluyorum çiçeği.. Bir tür kaktüs sukulent cinsi ise bu sulama cok fazla değil mi?? Normalde sulamasını ne kadar sıklıkla yapıyorsunuz?? Güneş gören kapalı balkonda duruyor çiçeğim.. |
Alıntı:
Güneş görmesi en önemli faktör. Çünkü güneşi herşeyden çok seviyor. Benimkiler de öğlen güneşini alan pencerenin iç tarafında duruyorlar gayet mutlu ve çiçekliler :) |
Yaz aylarında her gün su istiyor. Ben yıllardır öyle yapıyorum. Güneşte oldukları sürece öyle yapmanızı tavsiye ederim.
|
Alıntı:
|
Hoş buldum Güler Hanım. Annemin rahatsızlığı sebebiyle uzun süre ayrı kaldım. 20 Ağustos'ta Hakk'a yürüdü anneciğim.
Sizleri ve sitemi çok özledim. |
Çok üzüldüm, başınız sağ olsun.
|
Çok teşekkür ederim. Allah dostlarımıza uzun ömürler versin.
|
Benimkinin yaprakları hafiften sararmaya başladı. Neden olabilir acaba? Her zaman ki yerinde duruyor. Gayet iyiydi. Çiçekleri hala bol.
|
milii uzmanları merhaba;
bugüne dek hiç gübre vs kullanmadım, acaba kullanmam gerekir mi?? 305 nolu mesajdaki güzellik benim :) henüz 1 yaşındayız , toprak değişimi ve gübreleme konusunda zaman ve marka önderisi verebilirseniz sevinirim, tesekkurler |
Alıntı:
Bursa Cumhuriyet Caddesi'ndeki çiçekçilerde bolca mevcut E. millii. Oradan alabilirsiniz... Saygılarımla... |
Alıntı:
Yarasa gübresi tavsiye etmişlerdi. Onu kullanmaya başladım. Benim E.Milii lerim bu gübreyi çok sevdi. Sitemizden Şeyma Çiçekçilik' ten almıştım. Toprak üstlerine iki çay kaşığı kadar serptim. Suladıkça toprağa nüfuz ediyor. Toprak değişimi için ise baharı beklemenizi tavsiye ederim. Yardımcı olabildiğimi umuyorum. Güle güle büyütün. |
3 Eklenti(ler)
Bu da benim gözbebeğim. Rahmetli teyzemden istemiştim. Geçen yıl kurban bayramında minicik bir çelik dikip vermişti bana. O zamandan beri hiç üzmedi beni. Dibinden minicik bir filiz vermiş, o bile çiçeklerle bezeli...(Toprağına bolca yanmış koyun gübresi katıp karıştırdım)
Eklenti 442480 Eklenti 442481 Eklenti 442482 http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-img_3008.jpg |
Off bayıldım ben buna sayın loveforlife...Maşallah.
|
İlk gördüğüm anda bende bir e. millie alacağım. İçim gitti Loveforlife'ın milisini görünce.
|
rengi gerçekten muhteşem..sanki daha bir kırmızı..
|
Miliinin renklerinden edinemezsem gözlerim açık gidecek. Isparta'daki tüm çiçekçilere sordum yok yok yok:mad: Elinde olup gönderebilecek arkadaşlar varsa gönderirlerse çooooookkkk sevinirim. Ben de elimde gönderebileceğim çiçeklerimden ona göndereceğim.Lütfeeennn:(
|
bende anca buldum küçük bir dal, zor bulunuyor bu güzel cicek.
|
Sevgili jojoba, tamam ben gönderiyorum diyen bir mesaj aldım sandım, mesajı açışımı görmeliydiniz :) İnşaallah bol bol çiçeklerini, sürgünlerini görürsünüz :)
|
:D kısa zamanda bulursunuz umarım. ama ücretsiz tohum, çelik paylaşımı diye bir başlık var, orada sorun istersenz.
|
Oraya takas için bir başlık açmıştım ama 1 tane bile bakan olmamış:( Ben de sesimi başka konularda duyurmaya çalışıyorum. Umut dünyası işte.
|
:D bekleyin benim çelik büyüsün yollayayım bir çelik.
|
Pink wonder,
3 Eklenti(ler)
Tayland'dan gelen pink wonder açık pembe Euphorbia milii.
Bu aylarda çelik almak, çelikten çoğalmaya çalışmak sakıncalı. Çelik aldığınız anaçı da çürütme ihtimaliniz var. En iyi çelik alma zamanı haziran-temmuz ayları. |
Çok düşüncelisiniz jojoba:) Teşekkürler. İnşaallah o zamana kadar bulurum, o kadar beklemem gerekmez :)
|
cok güzel ve değişik renkteymiş.. milii'den haziran-temmuz çelik alma vaktidir diye not aldım hemen.. sağolunuz.
|
Yukarıdaki renkte güzel ama en güzeli bence pembe renkli mili. Sayın alacakaranlık'ın sayfasında yakında satışa sunulacak sanıyorum. Onu bekliyorum dört gözle.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025