![]() |
Alıntı:
Ricanızı da karşılıksız bırakmamaya çalışırım ancak bunun için bir ay kadar beklemeniz gerekecek zira multicaulis çiçeklenme döneminde olduğu için yavrularını ayırmaya kıyamıyorum :D Multicaulis dışında gönderebileceğim bir kaç tür daha olabilir yeter ki sukkulent ailesine yeni birisi katılsın ;) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 538348
Eklenti 538349 Eklenti 5383501-2015, 22:02 tarihli gönderinizdeki 3. resimdeki hangi tür acaba?aslında sizdeki bütün türlerden sahip olmak isterdim.ilginiz için teşekkür ediyorum.resimlere bakın lütfen bakalım ne durumdayız:( |
Alıntı:
Ayrıca yavru ayırabileceğim türlerin hepsinden göndermeye çalışırım. Sağlıkla kalın :) |
3 Eklenti(ler)
sevgili gökhan Arslan bey öncelikle ilginize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.aslında çiçeğim hep balkonda gün içinde güneş bize ne kadar uğruyorsa o kadar görüşüyorlar :p camla kapalı balkonum.kavis yerinden kesip güneşe koyacağım bugün havada güneşli ;) size bendeki diğer çiçeklerimin fotolarını da çektim göndermek istedim.birde sümbülüm var soğanları böyle duruyor arada bi suluyorum.baharda filizlenir mi bilginiz var mı?ben daha önce soğanlı çiçek hiç bakmamıştım çünkü.öünce atıyordum atma dediler.bekliyorum bakalım.bununla ilgili de tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
birde gene adını bilmediğim en sondaki uzun saksıdaki çiçeğim kış gelince böyle avare bi hal aldı.yazın çok iyiydi aslında :o çiçek açmıyor sanırım gerçi çiçek açmasada sorun değil. sevgiyle esen kalın. |
Alıntı:
|
Saksı değişimi
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Ben de bugün keyifsiz kızlarımın toprağını değiştirdim. Komşumun bahçesinden aldığım toprağı ve dere kumunu fırınlayıp dezenfekte ettim. İçine biraz perlit, lav taşı, cocopeat de karıştırdım. Elimle karıştırıp avucumda sıktığımda yapışmayan bir karışım elde ettim. Saksı tabanına kiremit parçaları yerleştirip hazırladığım harcı koydum. Kızları da yeni mekanlarına diktim. Umarım yeni yuvalarını sevip çoğalırlar. Eksik veya yanlış yaptığım bir şey var mı ? |
Echeveria agavoides.
2 Eklenti(ler)
Bu güzelin çiçeğini de dört gözle bekliyorum ;)
|
4 Eklenti(ler)
Keyifler yerinde ;)
|
1 Eklenti(ler)
Perle Von Nürnberg çiçeklerini göstermeye başladı :)
|
2 Eklenti(ler)
Lauii ve narin çiçeği :)
|
2 Eklenti(ler)
Set oliver iki ay önce yavrularından ayrıldı. O kadar çok yavru verdi ki mecburen yoğurt kabına ektim :D Anaç bitki de hızla toparlanmakta :)
|
1 Eklenti(ler)
Set oliverin muazzam çiçekleri ;)
|
Kaktüs ve Sukulentlerim
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır çeşit toplamaya çalışıyorum.. ve sonunda yaklaşık 100e yakın çeşidim oldu.. hepsi birbirinden değerli benim için.
|
Kaktüs ve Sukulentlerim
5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri :)
|
Kaktüs ve Sukulentlerim
5 Eklenti(ler)
3. ekip :)
|
HErkese Merhaba
Cevaplayabilecek olan varsa çok memnun olurum. sukulentlerim yağmur alan balkonda. bu sorun oluşturur mu? içeriye alayım mı yoksa balkonda mı kalsınlar bilemedim? teşekkürler |
Yaz boyunca sıkıntı çıkmaz ama sürekli yağmurlu gittiğinde çürüme ihtimali yüksek olur Selda Hanım.
|
1 Eklenti(ler)
Tam olarak alt türünü bilmemekle birlikte echeveria olduğunu düşünüyorum. Oldukça güzel gelişim gösterdi 1 yılda ve şu anda çiçeğini bekliyorum :)
|
2 Eklenti(ler)
Peacockii çiçeklendi :)
|
2 Eklenti(ler)
Glauca :)
|
echeveria
2 Eklenti(ler)
Merhaba
Ben bir au once echeveria cesidinden. 2 haftada bir suluyorum camin onunda duruyuyor.Bir sure sonra echeveria alt yapraklarini tek tek dokmeye basladi sonra ortadaki sapi siyahlasti. |
Yanlış yerde başlık açmış bulunuyorsunuz. Gördüğüm kadarı ile alt kısım kararmış. Muhtemelen çürümüştür. Siz yapraklarından bir kısmını kopararak sağlam yere kadar kesin. Kesik halde birkaç gün bekleyin. Daha sonra toprağa dikersiniz. Sukulent türlerinin yapraktan üretimi ile ilgili sayfalara da bakarsınız.
http://www.agaclar.net/forum/sukulen...etim/27198.htm |
bana bunun suculent ailesinden oldugunu soylediler ama hiç fikrim bilgim yok bakım koşullarınıda bilmiyorum. adını biliyor musunuz ?
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1434841 bu linkte paylastımm baska yerde paylaşamıyorum |
Echeveria
1 Eklenti(ler)
Çok seviyorum bu echeveriayı daha yeni çelikledim inşallah tutarlar büyük olanda echeveriamı acaba bilemedim.
|
Alıntı:
Mesajınızı ben şöyle yorumluyorum; "Echeveria'yı bulunuz":) Sağ alt köşedeki o minik yeşil şey mi echeveria:rolleyes: |
Evet mücevher çalısı ablası o büyüyecek kocaman olup o saksı yı dolduracak.(en azından ben öyle umut ediyorum)Napıyım anca o kadar çelik bulabildim (:p
|
5 Eklenti(ler)
Bunlara yeni merak sardım keşke daha önce fark etseydim:)
|
2 Eklenti(ler)
Bu da çiçekli.
|
1 Eklenti(ler)
235 nolu mesajdaki küçücük yeşil şey büyüyor yavaş yavaş
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025