agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Echeveria (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/4706.htm)

gökhan Arslan 23-02-2015 19:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi irem35 (Mesaj 1358781)
internette gezerken eçeveryayı,eçeveryayla ilgili bilgi ararkende bu siteyi buldum.iyiki de bulmuşum.ben bu çiçeği kipadan almıştım.annem yolda görsem ot derim sen pare mı verdin diye çıkışmıştı.bilgim olduğundan değilde güzel göründüğü için aldım açıkçası.zamanla alt yaprakları döküldü ve boyu uzadı.sizlerinki gibi saksıda tabak gibi değil benimki.daha çiçekte açmadı.boyunu nasıl kısaltabilirim?birde yaprağını koparıp toprağa öylece bırakıyor muyuz?ucunu sokmaktan bahseden arkadaşlar olmuş ama pek anlamadım doğrusu.yardım ederseniz sevinirim.yarın foto yükleyeceğim yapabilirsem tabi.gökhan beyden rica etsem bana diğer türlerden gönderebilir mi acaba?:rolleyes:

İrem hanım Echeveriaların bazı türleri zamanla alt yapraklarını döker bu çok normaldir ve aslında bitki içinde çok sağlıklıdır zira bu sayede toprak yüzeyinde hava sirkülasyonu gerçekleşecektir ayrıca açıkta kalan gövdede bitki yavru vermeye başlayacaktır ki böylece bitkinizi çoğaltma imkanınız olacaktır. Tavsiye etmemekle birlikte yine de boyunu kısaltayım derseniz gövdesinden kesip nemini kaybetmeyen ( dikkat çok ıslak olmamalı çürüme yapması kuvvetle muhtemeldir ) bir toprağa dikmeniz yeterli olacaktır bu yöntemle de bitkinizi çoğaltabilirsiniz. Bitkinizin çiçek açmadığını söylemişsiniz yaşadığı şartları bilmeden bu konuda yanıt veremeyeceğim fotoğraf yüklediğiniz taktirde bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım zaten bir kaç mesaj öncesinde de echeverialarım için uyguladığım bakım bilgilerini yazmıştım.

Ricanızı da karşılıksız bırakmamaya çalışırım ancak bunun için bir ay kadar beklemeniz gerekecek zira multicaulis çiçeklenme döneminde olduğu için yavrularını ayırmaya kıyamıyorum :D Multicaulis dışında gönderebileceğim bir kaç tür daha olabilir yeter ki sukkulent ailesine yeni birisi katılsın ;)

gökhan Arslan 23-02-2015 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1358786)
Bendeki yine cok kötü durumda.. Geçtiğimiz kışta aynı şey olmuştu ama son anda kurtarmıştım.. bu kez durum daha vahim.

Hira hanım eğer fotoğraf yükleyebilirseniz belki sorunu çözebiliriz bir kere kurtulmuş ikincisi neden olmasın :) Saygılarımla.

irem35 24-02-2015 14:50

3 Eklenti(ler)
Eklenti 538348

Eklenti 538349

Eklenti 5383501-2015, 22:02 tarihli gönderinizdeki 3. resimdeki hangi tür acaba?aslında sizdeki bütün türlerden sahip olmak isterdim.ilginiz için teşekkür ediyorum.resimlere bakın lütfen bakalım ne durumdayız:(

gökhan Arslan 24-02-2015 16:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi irem35 (Mesaj 1359038)
Eklenti 538348

Eklenti 538349

Eklenti 5383501-2015, 22:02 tarihli gönderinizdeki 3. resimdeki hangi tür acaba?aslında sizdeki bütün türlerden sahip olmak isterdim.ilginiz için teşekkür ediyorum.resimlere bakın lütfen bakalım ne durumdayız:(

Bahsettiğiniz tür set oliver İrem Hanım. Echeverianıza gelince enerjisini boya vermesinin nedenini gölgede kalmasına bağlayabiliriz bu durumda yapılacak şey onu bir an önce açık havaya çıkarmak ve güneşlenmesini sağlamak böylece yaprakları daha gösterişli olacak, enerjisini boya vermeyecek ve rahat rahat çiçek açacaktır. Boyunu kısaltma yoluna gidebilirsiniz en altta bulunan sağlıksız yaprakları koparın, gövdenin kavis yapan yerinden kesin ve geçirgen bir toprağa ekin ( toprağın nemini muhafaza ettiğiniz taktirde en kısa zamanda köklenecektir ). Tabi asıl bitkiyi atmayın çünkü gövdeden yeni yavrular verecektir ;).

Ayrıca yavru ayırabileceğim türlerin hepsinden göndermeye çalışırım. Sağlıkla kalın :)

irem35 26-02-2015 13:10

3 Eklenti(ler)
sevgili gökhan Arslan bey öncelikle ilginize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.aslında çiçeğim hep balkonda gün içinde güneş bize ne kadar uğruyorsa o kadar görüşüyorlar :p camla kapalı balkonum.kavis yerinden kesip güneşe koyacağım bugün havada güneşli ;) size bendeki diğer çiçeklerimin fotolarını da çektim göndermek istedim.birde sümbülüm var soğanları böyle duruyor arada bi suluyorum.baharda filizlenir mi bilginiz var mı?ben daha önce soğanlı çiçek hiç bakmamıştım çünkü.öünce atıyordum atma dediler.bekliyorum bakalım.bununla ilgili de tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
birde gene adını bilmediğim en sondaki uzun saksıdaki çiçeğim kış gelince böyle avare bi hal aldı.yazın çok iyiydi aslında :o çiçek açmıyor sanırım gerçi çiçek açmasada sorun değil.
sevgiyle esen kalın.

gökhan Arslan 26-02-2015 13:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi irem35 (Mesaj 1359496)
sevgili gökhan Arslan bey öncelikle ilginize teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.aslında çiçeğim hep balkonda gün içinde güneş bize ne kadar uğruyorsa o kadar görüşüyorlar :p camla kapalı balkonum.kavis yerinden kesip güneşe koyacağım bugün havada güneşli ;) size bendeki diğer çiçeklerimin fotolarını da çektim göndermek istedim.birde sümbülüm var soğanları böyle duruyor arada bi suluyorum.baharda filizlenir mi bilginiz var mı?ben daha önce soğanlı çiçek hiç bakmamıştım çünkü.öünce atıyordum atma dediler.bekliyorum bakalım.bununla ilgili de tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
birde gene adını bilmediğim en sondaki uzun saksıdaki çiçeğim kış gelince böyle avare bi hal aldı.yazın çok iyiydi aslında :o çiçek açmıyor sanırım gerçi çiçek açmasada sorun değil.
sevgiyle esen kalın.

Evet İzmir'de bugün hava güneşli fakat şöyle bir düzeltme yapmalıyım kestiğiniz bitkiyi köklenmesi için bir süre gölgede tutmanızda fayda var ( dikkat toprak nemini kaybetmemeli ). Saksıda olanı ise güneşe koyabilirsiniz. Sümbülünüz için forumda araştırma yapmanız yeterli gayet açıklayıcı bilgiler bulabilirsiniz ;) Aslında benim sümbüller bir hafta kadardır açmaya başladılar sizinki de yakında açacaktır. Uzun saksıda bulanan sukkulentiniz ise Sedum rubrotinctum. İyi baktığınız taktirde saksıda dolup taşacak ve size küçük küçük sarı çiçeklerini göstermeyi de esirgemeyecektir.

B e t ü l 01-03-2015 21:31

Saksı değişimi

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.
Ben de bugün keyifsiz kızlarımın toprağını değiştirdim. Komşumun bahçesinden aldığım toprağı ve dere kumunu fırınlayıp dezenfekte ettim. İçine biraz perlit, lav taşı, cocopeat de karıştırdım. Elimle karıştırıp avucumda sıktığımda yapışmayan bir karışım elde ettim. Saksı tabanına kiremit parçaları yerleştirip hazırladığım harcı koydum. Kızları da yeni mekanlarına diktim. Umarım yeni yuvalarını sevip çoğalırlar.
Eksik veya yanlış yaptığım bir şey var mı ?

Laleci_03 07-03-2015 09:16

Echeveria agavoides.

2 Eklenti(ler)
Bu güzelin çiçeğini de dört gözle bekliyorum ;)

gökhan Arslan 03-04-2015 15:48

4 Eklenti(ler)
Keyifler yerinde ;)

gökhan Arslan 28-04-2015 17:16

1 Eklenti(ler)
Perle Von Nürnberg çiçeklerini göstermeye başladı :)

gökhan Arslan 04-05-2015 12:54

2 Eklenti(ler)
Lauii ve narin çiçeği :)

gökhan Arslan 14-05-2015 11:22

2 Eklenti(ler)
Set oliver iki ay önce yavrularından ayrıldı. O kadar çok yavru verdi ki mecburen yoğurt kabına ektim :D Anaç bitki de hızla toparlanmakta :)

gökhan Arslan 24-05-2015 12:40

1 Eklenti(ler)
Set oliverin muazzam çiçekleri ;)

Sodabas 01-06-2015 12:44

Kaktüs ve Sukulentlerim

5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır çeşit toplamaya çalışıyorum.. ve sonunda yaklaşık 100e yakın çeşidim oldu.. hepsi birbirinden değerli benim için.

Sodabas 01-06-2015 12:53

Kaktüs ve Sukulentlerim

5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri :)

Sodabas 01-06-2015 12:56

Kaktüs ve Sukulentlerim

5 Eklenti(ler)
3. ekip :)

Sodabas 01-06-2015 13:09

HErkese Merhaba
Cevaplayabilecek olan varsa çok memnun olurum. sukulentlerim yağmur alan balkonda. bu sorun oluşturur mu? içeriye alayım mı yoksa balkonda mı kalsınlar bilemedim?

teşekkürler

gökhan Arslan 01-06-2015 14:06

Yaz boyunca sıkıntı çıkmaz ama sürekli yağmurlu gittiğinde çürüme ihtimali yüksek olur Selda Hanım.

gael 04-06-2015 20:31

1 Eklenti(ler)
Tam olarak alt türünü bilmemekle birlikte echeveria olduğunu düşünüyorum. Oldukça güzel gelişim gösterdi 1 yılda ve şu anda çiçeğini bekliyorum :)

gökhan Arslan 14-06-2015 19:49

2 Eklenti(ler)
Peacockii çiçeklendi :)

gökhan Arslan 15-06-2015 22:50

2 Eklenti(ler)
Glauca :)

huso213 21-01-2016 00:10

echeveria

2 Eklenti(ler)
Merhaba
Ben bir au once echeveria cesidinden. 2 haftada bir suluyorum camin onunda duruyuyor.Bir sure sonra echeveria alt yapraklarini tek tek dokmeye basladi sonra ortadaki sapi siyahlasti.

Muda 21-01-2016 13:35

Yanlış yerde başlık açmış bulunuyorsunuz. Gördüğüm kadarı ile alt kısım kararmış. Muhtemelen çürümüştür. Siz yapraklarından bir kısmını kopararak sağlam yere kadar kesin. Kesik halde birkaç gün bekleyin. Daha sonra toprağa dikersiniz. Sukulent türlerinin yapraktan üretimi ile ilgili sayfalara da bakarsınız.

http://www.agaclar.net/forum/sukulen...etim/27198.htm

ymzumruttas01 22-01-2016 13:30

bana bunun suculent ailesinden oldugunu soylediler ama hiç fikrim bilgim yok bakım koşullarınıda bilmiyorum. adını biliyor musunuz ?

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1434841

bu linkte paylastımm baska yerde paylaşamıyorum

sardunya18 19-02-2016 07:26

Echeveria

1 Eklenti(ler)
Çok seviyorum bu echeveriayı daha yeni çelikledim inşallah tutarlar büyük olanda echeveriamı acaba bilemedim.

Mücevher Çalısı 19-02-2016 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1441087)
Çok seviyorum bu echeveriayı daha yeni çelikledim inşallah tutarlar büyük olanda echeveriamı acaba bilemedim.

Fotoğraftaki büyük bitki "Aeonium arboreum" olsa gerek...

Mesajınızı ben şöyle yorumluyorum; "Echeveria'yı bulunuz":)

Sağ alt köşedeki o minik yeşil şey mi echeveria:rolleyes:

sardunya18 19-02-2016 13:58

Evet mücevher çalısı ablası o büyüyecek kocaman olup o saksı yı dolduracak.(en azından ben öyle umut ediyorum)Napıyım anca o kadar çelik bulabildim (:p

snob 12-04-2016 21:47

5 Eklenti(ler)
Bunlara yeni merak sardım keşke daha önce fark etseydim:)

snob 23-04-2016 18:34

2 Eklenti(ler)
Bu da çiçekli.

sardunya18 15-05-2016 12:23

1 Eklenti(ler)
235 nolu mesajdaki küçücük yeşil şey büyüyor yavaş yavaş

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025