agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Stapelia (Leş Kaktüsü) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/1679.htm)

Fatih 05-02-2010 21:11

5 Eklenti(ler)
1-Cralluma Lutea
2-Crallıma Hesperidum
3-Stapelia Desmetiana
4-Stapelia Grandflora
Tüm Stapelialarım.

metafiz 17-02-2010 14:27

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 125651[/ATTACH]

Merhaba stapelia variegata çiçeğinden dikmiştim.Yanlardan sürgün verdi ama sürgünlerin ucunda da siyah kupkuru iğne gibi ince sert bişeyler uzuyo.Daha önce hiç yetiştirmediğim için normal bişey mi anlayamadım.Fotoğraflarını çekmeden önce uzayan kuru kısımları kopardığım için net çıkmadı.Acaba çiçeğimde yolunda gitmeyen bişeyler mi var?Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

berduray 18-02-2010 09:25

Bol ışık alan bir yerde tutarsanız, oluşmaya başlayan tomurcuk çiçek açacaktır.

Işık az görmüş cılız kalmış...Harici herşey yolunda.

metafiz 18-02-2010 10:39

Sayın berduray teşekkür ederim,içim rahatladı.

malbman 19-02-2010 09:40

2 Eklenti(ler)
Oradan bir çelik kopar, forumda arkadaşlardan çelik iste derken 7 çeşit leş kaktüsüm oldu. Sanırım hepsi farklı cinsler ama adlarını ne yazık ki bilmiyorum. Umarım bu yaz hepsi çiçek açar.

Eklenti 125965

Burada araya kaynak yapan:p:p iki arkadaştan bir tanesi sevgili cemo'nun gönderdiği ve yine adını bilmediğim bir sukulent, beyaz plastikteki de yeni çimlenen şeker otum.
Eklenti 125964

malbman 10-04-2010 10:21

5 Eklenti(ler)
Leş kaktüslerimden bir tanesi erkenci. Şimdiden dört tane tomurcuk vermiş. Umarım yaz boyu böyle devam eder.

cemo 10-04-2010 17:29

Bu leş kaktüsünün annesi sevgili ilkin, sende ki ise torun:))
Benimkinin tomurcuğu cok daha iri, nede olsa anne:)) Soğuk yaradı bunlara kesin.

malbman 10-04-2010 17:58

Evet sevgili İlkin de iki tane çelik yollamıştı sağolsun. onun gönderdiklerinden biri kış başı açmıştı. Bu defa tomurcuklanan, kışın mordoğandan çelik aldığım kaktüs. Çelik dediysem, bahçesinde gördüğüm teyze neredeyse saksının yarısını söküp vermişti. Dediğin gibi bu da kışı sokakta geçirdiği için olsa gerek, erkenden başladı tomurcuklanmaya.

İlkin 12-04-2010 11:09

1 Eklenti(ler)
Bitkilerinizin sağlıklıca büyüyor olmasına ve çiçekler açıyor olmasına çok seviniyorum. Güle güle bakın hepsine. ;)
Bu ara stapelia, huernia vs. türlerinin değişik çiçek açan türlerini arıyorum. Türkiye'ye satış yapan var mı acaba ya da elinde değişik türü olan varsa haber verirse çok sevinirim...

Aşağıda fotoğrafını eklediğim stapelia glanduliflora'yı yana yakıla arıyorum. Bakalım ne zaman bulacağım!.. :rolleyes:

Eklenti 135750

Fatih 12-04-2010 11:21

Sevgili İlkin,Taner Bey`e sorun derim sanırım onda vardır.

İlkin 12-04-2010 13:52

Taner Bey'de birkaç değişik tür var biliyorum ama benim istediklerim onda yok maalesef.

oki_1655 12-04-2010 15:51

Sevgili İlkin Taner Bey'e geçen ay bir liste yapıp gönderdim 29 adet tür vardı listemde biri de buydu ama malesef yok onda.Zaten onda da yoksa sanırım dışarıdan getirtmek gerekli...

Chlorophytum 08-05-2010 13:52

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar forum sayesinde kaktüsümün, çiçek açtığını ve nadir bir tür olduğunu öğrendim.
Son mesaja kadar okudum, sanırsam fazla suluyorum hem akşam hem sabah.

Henüz bir çiçek açma gibi hareketlilik görmedim.
Sanırsam mor renkte açıcak..
Yani şu aylarda haftada 1 defa su vermem yeterli olucak mıdır?

Yurtdışındayım burası türkiyeye göre birazcık daha soğuk ama çok fark yok şu anda hava durumu mesela +22 derece.

Birde 2. resimde gördüğünüz saman rengine benzer bir şey var, arkadaşım o hastalıklı diyip bir tane çubuk kaktüsünü kökünden kırdırttı bana, bunu da öylemi yapmamız lazım ?

mrmusti 08-05-2010 16:45

Sayın Chlorophytum,
Ben de İzmir-Bayraklıdayım. Bu bir kaktüs değil, succulent. Nadir bir cins değil, her yerde bulunmayan bir cins. Ne olduğunu ancak çiçek açınca söyliyebilirim. İlk bakışta dallarının kalın olduğunu zannediyorum ve Stapelia grandiflora veya stapelia flavirostris gibi görünüyor. Çiçek açtığında heberim olsun ne olduğunu görelim. Hatta çiçek açtığında www.kaktusresimleri.biz sitemden de bakabilirsiniz.

Chlorophytum 08-05-2010 22:40

hastalığı yok mu çiçeğimin yani?
o baş ucunda kuruma gibi böyle ufak sararma, sanırsam önemsiz bişi dimi?

..bg.. 09-05-2010 05:16

Çiçeğinin ihtişamına hayranım. Koklamaya henüz cesaret edemedim. Koklayıpta kokusuna alışırsam ilerde bir tane alacağım.

mrmusti 09-05-2010 14:08

Evet, zaman zaman her bitkide olduğu gibi sararmalar oluyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Chlorophytum (Mesaj 634666)
hastalığı yok mu çiçeğimin yani?
o baş ucunda kuruma gibi böyle ufak sararma, sanırsam önemsiz bişi dimi?

emmi 27-05-2010 13:53

selam arkadaşlar.
yllar önce bu leş kaktüsünden bende de vardı bir şekilde bozuldu yok oldu:(şimdi Ankarada bulamıyorum.nerelerde bulabilirim bilen varsa ben de almak istiyorum.

mrmusti 27-05-2010 17:05

Sayın emmi,
www.kaktus.web.tr adresinden edinebilirsin. Evinize kadar teslim. Antalyada bir kaktüs serasıdır. Resimlerine bakarak seçme imkanınız var. Fiyatlarıda makuldur.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emmi (Mesaj 647074)
selam arkadaşlar.
yllar önce bu leş kaktüsünden bende de vardı bir şekilde bozuldu yok oldu:(şimdi Ankarada bulamıyorum.nerelerde bulabilirim bilen varsa ben de almak istiyorum.

emmi 28-05-2010 09:50

sn. mrmusti teşekkür ediyorum cevabın için.kaktus.web.tr adresine daha önce bir mail attım yöntemleri hakkında daha detaylı bilgi almak için ama 1 ay kadar zaman geçti cevap vermediler!

İlkin 26-07-2010 11:45

2 Eklenti(ler)
Huernia hystrix subsp. hystrix

Bu güzel Afrika bitkisinin yeni açan çiçeklerini paylaşmak istiyorum...

Eklenti 162791

Eklenti 162792

günebakan 26-07-2010 13:59

Çok güzelmiş çiçekleri Sevgili İlkin afrikalı olduğu da renklerinden belli:)

İlkin 26-07-2010 16:18

;) Teşekkür ederim. Bu türleri çok aradım... çok taradım nihayet buldum ve şimdi de çiçeklenmelerinin keyfini çıkartıyorum...

Hydrosuccess 26-07-2010 18:08

Sayın İlkin,
Bravo... Çok sağlıklı bitki ve çiçeklenme.Bize bitkinizi tanıtabilir misiniz? Çelikten mi büyüttünüz ,erişkin bitki olarak mı aldınız? Nasıl bir toprak karışımı hazırladınız? Nasıl bir gübreleme rejimi uyguluyorsunuz ?
Çiçekleri geçtikten sonra sitede tanıttığım Huernia sp. veya Hoyalar dahil başka çelikler ile değişim düşünür müsünüz ? Her durumda şimdiden teşekkürler ve tekrar tebrikler bol çiçekler.

İlkin 27-07-2010 14:17

Sayın HYDROSUCCESS,
Öncelikle çok teşekkür ederim ilginiz için... Bitki bana 3 ay kadar önce geldi. Geldiği zaman üstünde 3-4 tane dal vardı ve köksüzdü. Yol yorgunluğundan da baya bir buruşmuştu... Onu biraz yoğun bakıma aldım. Oksijenli suda 2 gün beklettim. Tüm bitkilerime hazırladığım toprak, torf ve hafif ince akvaryum kumundan bir karışım hazırladım ve buna diktim bitkimi. Olabildiğince susuz bırakmamaya çalıştım. 2 haftada bir de gübreleme yapıyorum. Geldikten sonra bu kadar hızlı çiçek açabileceğini zannetmiyordum doğrusu, beni çok şaşırttı...

Bu arada isimle ilgili bir düzeltme yapmam gerekiyor. Zannedersem bu türün tam ismi Huernia stapeliodes. Huernia hystrix subsp. hystrix ile çok karıştırılıyor. O da bende var, umarım kısa zamanda çiçeklerini açar ve tam isminden emin olabilirim.

Hydrosuccess 08-08-2010 12:46

Stapelia grandiflora

5 Eklenti(ler)
Stapelia genusu çoğunlukla Güney Afrika'da yaşayan bodur gövdeli, gövde sukulenti olan yaklaşık 40 türü içermektedir.
Stapelialar çürümüş et kokusu ve görünümünde renkli dalgalı tüylü yüzeyli büyük çiçekleri ile dikkat çekmektedir.Bitki dipten dallanma göstermekte olup genç dalların kenarlarında kısa sürede kuruyup dikensi yapılara dönüşen rudimenter yapraklar bulunmaktadır.Çiçekler genç dalların diplerinden çıkmaktadır.S. flavopurpurea ve erectiflora hoş limon kokulu olup arılar ile tozlaşmaktadır.Diğer türler ise sinekler ile tozlaştığından kötü kokuludur.
Geçen sene sayın Taner Angay'dan aldığım S. grandiflora erişkin bitki olmasına rağmen sorunsuzca hidrokültür ortamına uyum sağladı.Yazın açık havada bütün gün doğrudan güneş ışıgı alan bitki nihayet çiçek açtı.S. giganteadan sonra en büyük çiçeğe sahip olan grandiflora ( tür adı latincede büyük çiçekli anlamına gelmekte)yaygın olarak yetiştirilen bir tür.Çiçeğin açık havada bile kolay dayanılamayacak kadar kötü koktuğunu belirtmeliyim.
Bitkinin kışın yeşil, yazın güneş ışığı ile koyulaşan gövde yapısı,hidrokültürde su kökleri ve rudimenter yapraklar.

Hydrosuccess 08-08-2010 17:10

4 Eklenti(ler)
Stapelia grandiflora, çiçek tomurcuğunun gelişimi,çanak yaprak detayı ve yandan görünüm.

Hydrosuccess 08-08-2010 17:15

4 Eklenti(ler)
Stapelia grandiflora, taç yaprak,''corona'' detayı, çiçeğin genel görünümü ve büyüklüğünü gösteren fotoğraflar.

eminetirsi 12-08-2010 18:06

bu tür zaten çok güzel...ama çekilen resmin kalitesi mükemmel.. elinize sağlık...

Hydrosuccess 12-08-2010 18:36

İlginize teşekkür ederim sayın Eminetirsi,sitenin kb sınırlaması nedeniyle görüntüler yeterince net değil.Yine de makroda insan gözünün göremediği ayrıntıları görebiliyoruz.Ben tanıttığım tüm bitkilerin mutlaka yaprak,gövde ve çiçek makrolarını koymaya çalışıyorum.Avatarınızdan görüldüğü kadarı ile bu türlerle ilgileniyorsunuz sanırım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025