agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sukulent (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/)
-   -   Stapelia (Leş Kaktüsü) (https://www.agaclar.net/forum/sukulent/1679.htm)

İlkin 12-09-2009 18:22

Gözünüz aydın. ;) Güle güle seyredin ama çok koklamayın... :)

Green Lover 13-09-2009 14:19

stapeliam costu.....

2 Eklenti(ler)
Arkadaslar stapekliama hic olmadık bırsey oldu cıcek acıyor, actıgı yerden tekrar tekrar acıyor; bakın fotolara cıcekleri gecen hafta acıp kurudu bakın aynı yerden tomurcuk atıyor normalde olmazdı sasırdım sizceççççç

mehtap051 29-09-2009 18:06

Arkadaşlar benim stapeliadaki tomurcukta bir ilerleme yok.Çok az büyüdü.Tomurcuk geç mi büyür?Bir tane tomurcuğumda kurudu.Direk güneş görmüyor ve toprak kurudukça suluyorum.Nerede yanlış yapıyorum?Direk güneş ışığı gören bir yere almalımıyım?

zeynepdincer.k 29-09-2009 18:58

Bence kesinlikle almalısınız. Bu türler güneş seviyor. Bu familyada oldukça geniş bir koleksiyona sahip Arjantinli bir arkadaş bir kaç çelik göndermişti. Tavsiye edilen güneşte durmasıdır. Ayrıca Taner Angay'dan da satın aldığım aynı aileden başka türler için de aynı tavsiyeyi aldım. Bakın size bir foto ekleyeyim. Ekteki fotodaki bitki caralluma rogersii. Selamlar

http://www.flickr.com/photos/2691485...57622356763641

mehtap051 30-09-2009 12:03

Bilginiz için teşekkürler.Hemen güneşe alayım o zaman.

ceromaya 09-10-2009 11:44

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 329543)
koklamayın ve kokusunu merak etmeyin. Hatta koku konusunu da unutun.

Minka'nın eklediği fotoğraftakine karasineklerin larva bıraktıklarını bile bilmeniz yeterli olur.

Sayın Memet Bey; verdiğiniz faydalı bilgi için teşekkürler. Dediğiniz gibi açan leş kaktüsümün çiçeğinde aşağıdaki fotoğrafta görüntülediğim beyaz sinek larvalarını farkettikten sonra kesip attım hemen. Siz belirtmeseydiniz haberim bile olmayacaktı belki de. Çiçek açtığındaki ilk heyecanım yerini tiksintiye bıraktı maalesef...

İlkin 09-10-2009 11:55

Bu şekilde sinek larvaları olmasını istemiyorsanız bitkinizde, onu içeri almanızı tavsiye ederim. Sineğin gelip çiçeğin üstünde gezinmesi ve larva bırakması bitkinin tozlaşmasını sağlıyor. Doğal bir olay yani. ;) Toprak için de faydalı dökülen kurtçuklar ayrıca...
Tohum derdine girmek istemem, çiçeği de uzun süre görmek isterim derseniz evin içine alın bitkiyi.

ceromaya 09-10-2009 12:29

Evin içine alıp, açık olan penceremin önünde sinek nöbeti tutmaktansa topyekün uzaklaştıracağım bunu. Malum sinek bu, eve de girebilir meret. Yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sayın İlkin.

_kardelen_ 16-10-2009 08:46

1 Eklenti(ler)
Sevgili lale76'nın gönderdiği tohumlardan yetiştiriyorum, minik bir stapeliam var.
Yaklaşık bir buçuk ay oldu. Ama uzun süredir boyu kısacık kaldı rengi de kızardı hafiften, ölüyor mu?Eklenti 108301
Saksı değiştirmeye korkuyorum çünkü kök çok zayıf. Saksısı, marketlerde kaktüslerin satıldığı minicik saksılar var ya ondan.

serdarulusoy 16-10-2009 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kardelen_ (Mesaj 512349)
Sevgili lale76'nın gönderdiği tohumlardan yetiştiriyorum, minik bir stapeliam var.
Yaklaşık bir buçuk ay oldu. Ama uzun süredir boyu kısacık kaldı rengi de kızardı hafiften, ölüyor mu?Eklenti 108301
Saksı değiştirmeye korkuyorum çünkü kök çok zayıf. Saksısı, marketlerde kaktüslerin satıldığı minicik saksılar var ya ondan.

merhaba toprağına bakıldığında torf gıbı gorunuyor kum ağırlıklı bır toprağa değiştirirsenız kok çürümesi yapmıyacak ve durumu duzelecektır sanırım toprakla ilgili bır sorun gıbı görünuyor eğer değilse kumlu toprakta ıse bu mesajı dıkkate almayınız çok geçmiş olur temennımle inşallah kurtulur

lastmohikan 16-10-2009 08:58

gizemli çiçek ve mis kokusu merak zor yenilen bir duygu gider gider koklar insan.

_kardelen_ 16-10-2009 12:59

Evet maalesef torf. Kumlu toprak temin edemedim. Yoksa bu yüzden mi o kadar denemem başarısız oldu. kaç tohumu bu şekilde kaybettim :(

zeynepdincer.k 16-10-2009 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi _kardelen_ (Mesaj 512349)

Merhaba. Bana sorarsanız fotodan gördüğüm kadarı ile ve bitkinin hikayesine göre bence hiç bir problem yok.Tohumdan çıkmış ve bu boya bir buçuk ayda gelmiş. Öncelikle bu türler hızlı serpilip çoğalmıyor. Kışı rahat ve sorunsuz geçirir ise önümüzdeki yaz daha fazla çeliklendiğini hatta çiçeğini görürsünüz. Tohumdan bitki üretmek için torf iyi bir seçim ama bu boya geldi ise daha kumlu bir toprağa almakta fayda var. Birde üretmek ve köklendirmek için daha sıcak dönemleri seçin derim. Ve son olarak bu bitkilerle ilgili bir link ilave edeyim. İncelersiniz.
Selamlar

http://www.asclepidarium.de/English/index_e.htm

Fatih 17-10-2009 23:34

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim fidelerim.Lale ablamdan gelen tohumları hemen çimlendirmeye almıştım.Dış ortamda 48 saatte iç ortamda 3 ya da 4 günde çimleniyor.
Geçen haftaya kadar dışarda idi şimdi içeriye aldım.

_kardelen_ 19-10-2009 08:05

Kumlu toprak hazır satılıyor mu, yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz. Nasıl temin ediyorsunuz? Bu yakınlardaki ne çiçekçilerde var, ne de carrefourda..

mrmusti 07-11-2009 14:52

didekök arkadaşın stapelia ismi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi didegok (Mesaj 34342)
hehe. yaşasıınnn. bitkinin ne olduğunu buldum.
evreka evreka..
latince ismiyle stapelia gigantea ve asclepiadaceae familyasından bir tür kaktüs.

Çiçeginizin adı stapelia lepida. Dalları çok uzuyor ise Stapelia variegata.
www.kaktus resimleri.biz sitesinden asklepiad bölümünden bakabilirsiniz..

mrmusti 07-11-2009 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ceromaya (Mesaj 508772)
Sayın Memet Bey; verdiğiniz faydalı bilgi için teşekkürler. Dediğiniz gibi açan leş kaktüsümün çiçeğinde aşağıdaki fotoğrafta görüntülediğim beyaz sinek larvalarını farkettikten sonra kesip attım hemen. Siz belirtmeseydiniz haberim bile olmayacaktı belki de. Çiçek açtığındaki ilk heyecanım yerini tiksintiye bıraktı maalesef...

Bu bitkinin adı stapelia grandiflora. O sinek larvaları çıkmadan çiçeği kapanıyor. Hiç bir zararı yok. Sadece koklamıyacaksınız o kadar... Karşıdan seyretmeniz bile yeterli. Diger cinslerini görmek isterseniz www.kaktusresimleri.biz sitesinden görebilirsiniz...

mrmusti 14-11-2009 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badem (Mesaj 388851)
minkanın leş kaktüsünden arıyorum 163 nolu resimdekinden elinde olan varsa rica ediyorum .

Sayın badem, Benim stapelia-Huernia-Caralluma çeşitlerimi görmek istersenwww.kaktusresimleri.biz adresinden kendi kaktüslerim bölümünden görebilirsin. Şayet satın almak istiyorsan www.kaktus.web.tr adresinden alabilirsin. mrmusti@gmail adresimede yazabilirsin... Yardımcı olmaya çalışırım..
Bu sitenin galeri bölümüne huernialardan birkaç çeşit resim yüklemiştim..

zeynepdincer.k 20-11-2009 16:06

Duvalia Elegans

2 Eklenti(ler)
Merhaba.

Yeni edindiğim henüz tek köklü bir Duvalia Elegans. Sanırım açmak için kışı beklemiş.

Eklenti 114815

Eklenti 114816

querelle 20-11-2009 16:33

Zeynep hanım merhaba, teklifiniz için çok teşekkürler.

Taner beyle görüştüm dün akşam (kaktus.web.tr sitesinin sahibi), meğer Türkiye'de böyle bir uzman varmış da haberim yokmuş...Çok mutlu oldum tabii.
Dün birkaç tür Stapelia ve Huernia sipariş verdim, sanırım en sonunda bu çok merak ettiğim sukulenti görebileceğim.

Dediğiniz gibi yazın çelik gönderme durumunuz olursa belki benim de takas edecek çeliklerim olmuş olur o zamana :)
Tekrar teşekkür ederim.

sevim.K 20-11-2009 20:41

Çok değişik, çok ilginç çiçekleri var. İnsan şaşkınlıkla bakıyor çiçeklere. Linklerini verdiğiniz sitelere baktım sevgili zeynepdincer. K Hatta bazıları için bunları almalıyım dedim ama maalesef alamadım tabi:)

huzunperest 23-11-2009 15:12

1 Eklenti(ler)
2009 nisan ayında sevgili ilkin'in gönderdiği leş kaktüsü ve yanında bir çok sukulent çeliklerini diktim. Sonra da yaz boyunca benimle birlikte şehir şehir gezdiler. Biraz yorgun düşüp büyüyüp büyümemekte kararsız kaldılarsa da kürkçü dükkanına dönüş yaptığımızdan beri keyifliler. İşte sevgili ilkin'den gelenlerin son durumu. Teşekkürler sevgili ilkin.

malbman 30-11-2009 11:50

4 Eklenti(ler)
Bu da benim bayram hediyem. Sevgili İlkin'in yolladığı leş kaktüsüm, bayramın son günü açarak harika bir bayram hediyesi verdi.

Etrafa koku yaymıyor ama burnunuza yaklaştırıp 3-5 cm mesafeden dahi koklayınca, adının hakkın layıkıyla veriyor:p:p

Sevgili İlkin, sonsuz teşekkürler. Sayende yalnızca fotoğraflarını gördüğüm bu harika çiçeğe ben de sahip oldum.

İlkin 01-12-2009 11:11

Sevgili malbman Huernia sp nova coll. harika büyümüş. Paylaştığım türlerin güzelce bakıldığını görmek, çiçeklerini açması çok güzel bir duygu. Bu da bana bayram hediyesi oldu. Teşekkür ederim... :)

fatmadundar 03-12-2009 10:25

3 Eklenti(ler)
Sevgili Malbman, tebrikler. O kadarcık boyu ile bir de çiçek açarmış. Benimkiler azman oldu ancak açabildiler.
Etrafa koku yaymıyor ama büyük karasinekler hep etrafında dolaşıyorlar.

tamaşa 03-12-2009 10:43

Fatma hanım,çok güzel görünüyorlar yanındaki de başka bir tür mü acaba?

malbman 03-12-2009 12:44

Fatma ablacığım muhteşem görünüyorlar, emeğine eline sağlık. Bekledin ama deymiş doğrusu. Sanırım benim açmayan diğer iki leş kaktüsüm de seninkiyle aynı cins. Bakalım açarlarsa göreceğiz.

Fatih 03-12-2009 17:47

Sevgili Malbman ve Fatma hanım maşallah kaktüsleriniz harika çiçek açmışlar.Seneye umarım bende iki cinsinde çiçeklerini görürüm.Birde Stapelia Desmetiana almayı düşünüyorum o da çok hoş.Bu ikisinin arasına bir tanede onu koyun çok hoş bir görsel zevk;)

malbman 03-12-2009 18:01

Sevgili Fatih umarım senin çiçekleri de burada izleme şansımız olur. Bu arada; Desmetiana gerçekten muhteşem görünüyor. En kısa zamanda bir tane edinmeli. Nereden alacağını söyleyebilirsen ben de bir girişimde bulunurum.

Fatih 03-12-2009 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 540331)
Sevgili Fatih umarım senin çiçekleri de burada izleme şansımız olur. Bu arada; Desmetiana gerçekten muhteşem görünüyor. En kısa zamanda bir tane edinmeli. Nereden alacağını söyleyebilirsen ben de bir girişimde bulunurum.

Ben Taner Bey den alacağım sevgili Malbman.Birçok kaktüs yanında bir tanede bunu alacağım.
http://www.kaktus.web.tr/default.asp...us=Ürünlerimiz burdan alacağım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025