![]() |
Gözünüz aydın. ;) Güle güle seyredin ama çok koklamayın... :)
|
stapeliam costu.....
2 Eklenti(ler)
Arkadaslar stapekliama hic olmadık bırsey oldu cıcek acıyor, actıgı yerden tekrar tekrar acıyor; bakın fotolara cıcekleri gecen hafta acıp kurudu bakın aynı yerden tomurcuk atıyor normalde olmazdı sasırdım sizceççççç
|
Arkadaşlar benim stapeliadaki tomurcukta bir ilerleme yok.Çok az büyüdü.Tomurcuk geç mi büyür?Bir tane tomurcuğumda kurudu.Direk güneş görmüyor ve toprak kurudukça suluyorum.Nerede yanlış yapıyorum?Direk güneş ışığı gören bir yere almalımıyım?
|
Bence kesinlikle almalısınız. Bu türler güneş seviyor. Bu familyada oldukça geniş bir koleksiyona sahip Arjantinli bir arkadaş bir kaç çelik göndermişti. Tavsiye edilen güneşte durmasıdır. Ayrıca Taner Angay'dan da satın aldığım aynı aileden başka türler için de aynı tavsiyeyi aldım. Bakın size bir foto ekleyeyim. Ekteki fotodaki bitki caralluma rogersii. Selamlar
http://www.flickr.com/photos/2691485...57622356763641 |
Bilginiz için teşekkürler.Hemen güneşe alayım o zaman.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Bu şekilde sinek larvaları olmasını istemiyorsanız bitkinizde, onu içeri almanızı tavsiye ederim. Sineğin gelip çiçeğin üstünde gezinmesi ve larva bırakması bitkinin tozlaşmasını sağlıyor. Doğal bir olay yani. ;) Toprak için de faydalı dökülen kurtçuklar ayrıca...
Tohum derdine girmek istemem, çiçeği de uzun süre görmek isterim derseniz evin içine alın bitkiyi. |
Evin içine alıp, açık olan penceremin önünde sinek nöbeti tutmaktansa topyekün uzaklaştıracağım bunu. Malum sinek bu, eve de girebilir meret. Yine de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sayın İlkin.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili lale76'nın gönderdiği tohumlardan yetiştiriyorum, minik bir stapeliam var.
Yaklaşık bir buçuk ay oldu. Ama uzun süredir boyu kısacık kaldı rengi de kızardı hafiften, ölüyor mu?Eklenti 108301 Saksı değiştirmeye korkuyorum çünkü kök çok zayıf. Saksısı, marketlerde kaktüslerin satıldığı minicik saksılar var ya ondan. |
Alıntı:
|
gizemli çiçek ve mis kokusu merak zor yenilen bir duygu gider gider koklar insan.
|
Evet maalesef torf. Kumlu toprak temin edemedim. Yoksa bu yüzden mi o kadar denemem başarısız oldu. kaç tohumu bu şekilde kaybettim :(
|
Alıntı:
Selamlar http://www.asclepidarium.de/English/index_e.htm |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim fidelerim.Lale ablamdan gelen tohumları hemen çimlendirmeye almıştım.Dış ortamda 48 saatte iç ortamda 3 ya da 4 günde çimleniyor.
Geçen haftaya kadar dışarda idi şimdi içeriye aldım. |
Kumlu toprak hazır satılıyor mu, yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz. Nasıl temin ediyorsunuz? Bu yakınlardaki ne çiçekçilerde var, ne de carrefourda..
|
didekök arkadaşın stapelia ismi
Alıntı:
www.kaktus resimleri.biz sitesinden asklepiad bölümünden bakabilirsiniz.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu sitenin galeri bölümüne huernialardan birkaç çeşit resim yüklemiştim.. |
Duvalia Elegans
2 Eklenti(ler)
Merhaba.
Yeni edindiğim henüz tek köklü bir Duvalia Elegans. Sanırım açmak için kışı beklemiş. Eklenti 114815 Eklenti 114816 |
Zeynep hanım merhaba, teklifiniz için çok teşekkürler.
Taner beyle görüştüm dün akşam (kaktus.web.tr sitesinin sahibi), meğer Türkiye'de böyle bir uzman varmış da haberim yokmuş...Çok mutlu oldum tabii. Dün birkaç tür Stapelia ve Huernia sipariş verdim, sanırım en sonunda bu çok merak ettiğim sukulenti görebileceğim. Dediğiniz gibi yazın çelik gönderme durumunuz olursa belki benim de takas edecek çeliklerim olmuş olur o zamana :) Tekrar teşekkür ederim. |
Çok değişik, çok ilginç çiçekleri var. İnsan şaşkınlıkla bakıyor çiçeklere. Linklerini verdiğiniz sitelere baktım sevgili zeynepdincer. K Hatta bazıları için bunları almalıyım dedim ama maalesef alamadım tabi:)
|
1 Eklenti(ler)
2009 nisan ayında sevgili ilkin'in gönderdiği leş kaktüsü ve yanında bir çok sukulent çeliklerini diktim. Sonra da yaz boyunca benimle birlikte şehir şehir gezdiler. Biraz yorgun düşüp büyüyüp büyümemekte kararsız kaldılarsa da kürkçü dükkanına dönüş yaptığımızdan beri keyifliler. İşte sevgili ilkin'den gelenlerin son durumu. Teşekkürler sevgili ilkin.
|
4 Eklenti(ler)
Bu da benim bayram hediyem. Sevgili İlkin'in yolladığı leş kaktüsüm, bayramın son günü açarak harika bir bayram hediyesi verdi.
Etrafa koku yaymıyor ama burnunuza yaklaştırıp 3-5 cm mesafeden dahi koklayınca, adının hakkın layıkıyla veriyor:p:p Sevgili İlkin, sonsuz teşekkürler. Sayende yalnızca fotoğraflarını gördüğüm bu harika çiçeğe ben de sahip oldum. |
Sevgili malbman Huernia sp nova coll. harika büyümüş. Paylaştığım türlerin güzelce bakıldığını görmek, çiçeklerini açması çok güzel bir duygu. Bu da bana bayram hediyesi oldu. Teşekkür ederim... :)
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Malbman, tebrikler. O kadarcık boyu ile bir de çiçek açarmış. Benimkiler azman oldu ancak açabildiler.
Etrafa koku yaymıyor ama büyük karasinekler hep etrafında dolaşıyorlar. |
Fatma hanım,çok güzel görünüyorlar yanındaki de başka bir tür mü acaba?
|
Fatma ablacığım muhteşem görünüyorlar, emeğine eline sağlık. Bekledin ama deymiş doğrusu. Sanırım benim açmayan diğer iki leş kaktüsüm de seninkiyle aynı cins. Bakalım açarlarsa göreceğiz.
|
Sevgili Malbman ve Fatma hanım maşallah kaktüsleriniz harika çiçek açmışlar.Seneye umarım bende iki cinsinde çiçeklerini görürüm.Birde Stapelia Desmetiana almayı düşünüyorum o da çok hoş.Bu ikisinin arasına bir tanede onu koyun çok hoş bir görsel zevk;)
|
Sevgili Fatih umarım senin çiçekleri de burada izleme şansımız olur. Bu arada; Desmetiana gerçekten muhteşem görünüyor. En kısa zamanda bir tane edinmeli. Nereden alacağını söyleyebilirsen ben de bir girişimde bulunurum.
|
Alıntı:
http://www.kaktus.web.tr/default.asp...us=Ürünlerimiz burdan alacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025