![]() |
2 Eklenti(ler)
Gözünüz aydın, çiçeğiniz geliyor. Ben çok çiçek aldım şimdiye kadar ancak sizinkilerin aşamasında hiç dikkatimi çekmemişdi. Hep torba iyice büyüyünce fark etmişim demekki.
Eklenti 91493 Bu ilkbaharda, benimkini saksıdan alıp bahçeye diktim, gelişimi güzel gidiyor ama bakalım kışa nasıl reaksiyon gösterecek. Eklenti 91494 |
Ne güzel Stapelialarınız çiçekleniyor. Darısı benimkilerin başına. Sn.Tugo bahçeye aktardığınız bitkinizin rengi çok güzel, güneş kendini göstermiş anlaşılan.
|
Sn.Selen, belki daha önce belirtmem lazımdı ama dikkat etmemişim. Gördüğünüz pembelik ve arkadaki ufak mavi kısım, ilkbaharda denediğim bitkisel dekoratif bir boyanın kalıntıları, kendi rengi değil.
|
Sn tugo, Bursa'da balkonumdaki Stapelialarım öğleden akşam güneş batana kadar güneş gördüklerinde bordoya yakın bir renk almışlardı. Bitkisel boya uyguladığınızı bilmediğimden güneşin etkisi olduğunu düşündüm. Çok hoş gözüküyor.
|
3 Eklenti(ler)
Son kapsül de görevini başarıyla yerine getirdi.
|
Elimde 20 adet tohum var.Bunları nasıl bir toprağa ekmeliyim ve nasıl bir sulama yapmalıyım yardımcı olurmusunuz?
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. |
Bu çiçeğe yıllardır sahibim, ilk defa kokusunu bu kadar yoğun hissediyorum... Adı bu çiçeğe ne kadar yakışmış.....
|
Sevgili malbman ve Nariel. Yolladığım stapelia çeliklerinin bu kadar hızlı köklenip çiçek vermesine çok sevindim. Çiçek açtığı zaman, uzun süre yaşamasını istiyorsanız, içeri alın sineklerden koruyun bence. ;)
|
1 Eklenti(ler)
Stapelia çelikleri gerçekten hızlı gelişiyorlar. 2 çelikten 6 yavru oluştu;
|
Leş kaktüsüm, 2 aydır, bol bol tomurcuk oluşturup, çiçeğe durmadan dökülüyor.
Şimdi de üstünde 6 adet tomurcuk oluşumu var, 2 tanesi sararmaya başladı bile. Gelişimi çok güzel, minik bir çelikten dikmiştim, 5 ayda kocaman oldu, tomurcuklarını neden döküyor olabilir? |
Bende henüz bitki gelişimi var. Çiçeklerini henüz görmedim. Ben tomurcuklar gelişinceye kadar su verilmemeli diye biliyorum.
|
Ben de hiç su vermiyordum, baktım tomurcuklar dökülüyor, susuzluktan herhalde diye, sulamaya başladım.
|
Yersizlikten arkadaşının yanına diktiğim kaktüsüm. Boyu kadar çiçek açmış.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=30113&c=585 |
Benim kaktüsüm 2 aydır deli gibi tomurcuklanıp dökülüyor, sorunun ne olduğunu hala anlayamadım. Hala üstünde bolca tomurcuk var, bakalım açabilecek mi?
|
O gördüğünüz küçücük şey sevgili ülker çiçeklendi:). Ne güzel desen. Yanda minik bir tomurcuk daha var.
|
Çok şanslısınız Sevim Hanım.
Ben üzerinde denemelere devam ediyorum. Suyunu bilinçli ayarlıyorum, vitaminleri eksiksiz, güneş deseniz tam gün. Üzerindeki tomurcukları görseniz, inanamazsınız. Fazla iyi beslendiği için, açıp üremeye gerek duymuyor herhalde.(Bitkiler streste üreme yoluna gidiyormuş ya...) |
Sevgili Ülker suyu bilinçli ayarlarken ne kadar veriyorsunuz bilmiyorum kaktüslere. Benim kaktüslerimin hiç kendi başlarına olacakları saksıları olmadı. Hep arkadaşlarıyla paylaştılar yerlerini. Toprakları iyice kurumadan da su vermedim. Yani öyle özel kaktüs toprağı karışımı da yapamadım maalesef. Kaktüs gübresi falan. Kanaatkarlar sağolsunlar bütçeyi zorlamıyorlar. Mutfakta ne varsa paylarına düşen yetiniyorlar:))
|
Sevim Hanım, benim kaktüsler de cümbül cemaat yaşayıp gidiyor.
Toprakları da her daim kuru, gıdım gıdım su veriyorum. Pek de serpilip geliştiler, renkleri falan da çok güzel. Sağlıklılar anlayacağınız. Bence hallerinden memnun oldukları için, hiç acele etmiyorlar. |
Tembelleşmişler anlaşılan:)
|
Stapelia Grandiflora çiçeği
3 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Stapelia Grandiflora bitkimin fotolarını paylaşmak istedim.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin'e tekrar teşekkürler.. İlk başta oluşan 3-4 tane minik tomurcuk açamadan kurudu ama şu an bir tane açmak üzere; bir tane de sağlıkla büyüyen bir tomurcuk var. Bitki ise çok hızlı gelişti.
Diğer bitkilerimle beraber her gün suluyorum, toprağı hep nemli. |
Sevgili Zeynep stapelian çok güzel çiçeklenmiş. Fotoğraf kaliten de harika. Ellerine sağlık. ;)
Sevgili Nariel, harika görünüyor stapelia. Seni tebrik ediyorum. Kendi bitkimi başka bir yerde, güzel ellerde, büyümüş ve çiçeklenmiş bir şekilde görmek inanılmaz mutlu etti beni. Teşekkür ederim. :p |
Nazar değdirdim sanırım çiçeğime. Tomurcuğu düşmüş:( Bir çiçek daha açacak diye bekliyordum.
|
5 Eklenti(ler)
Benim 8 yıldır yetiştirdiği stapelialarım coştular cıcek üstüne cicek açtılar size fotolarını yoluyorum.....Formunuza yeni Katıldım herkese Selamlar Kaktus dostları....
|
ben hep kaktüs ve sukkulentlerim için kırmızı koprak ve dere taşları kullanıyorum cok çiçek açıyorlar.....sizin methodunuz ne....?
|
kaktüslere çok su verince ya da uzun süre susuz bırakınca tomurcuklarını döküyolar. kendi kaktüslerimde gözlemlemelerim sonucu çıkadım bunu da. toprağı kuruduğunda su veriyorum ben. suyu üstten verdiğimde de köke yakın kısımda çürümeler oldu , o nedenle saksısının tabağına koyuyorum. çok mutlular artık :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim Stapelia Grandifloram.Resimde işaretlediğim yer yeni sürgün mü yoksa tomurcuk mu?Lütfen tomurcuk olsun.
|
mehtap051 fotoğraftan kesin konuşamam ama tomurcuğa benziyor
|
Çiçeğe zarar vermemek adına resim kalitesi kötü olmuş.Bir elimle tutup öbür elimle çektim.Zor oldu.Mesajın birinde benim oluşuma benzer bir oluşum vardı.fotoğraf netti. Ona tomurcuk diye yazılmış.İnşallah benimkide tomurcuktur.biraz daha bekleyip göreceğiz.ben şimdi su vermeyeyim mi? Tomurcuk oluşurken suyun kesilmesi gerektiğini okumuştum.
|
3 Eklenti(ler)
Leş kaktüsüm çiçeğini açtı.. Deniz yıldızı gibi, o kadar güzel ki.. Kokusu kötü ama buram buram değil..
Eklenti 102248 Eklenti 102249 Daha da tomurcukları var:) Eklenti 102250 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025