![]() |
1 Eklenti(ler)
Stapelia tohum zarfı yapmış.
|
2 Eklenti(ler)
Birkaç ay önce Bauhaus'dan stapelia türüne ait olduğunu düşündüğüm küçük bir saksı sukullent aldım. Bir süre önce üç adet tomurcuk verdi ama açan çiçekler bildiğim hiçbir stapelia çiçeğine benzemiyor. Konu başlığını baştan sona taradım, eğer gözümden kaçan olmadıysa böyle çok koyu bordo renkli ve çan benzeri çiçek açan bir bitki göremedim. Kokusu oldukça kötü. Uzaktan algılanmasa da saksıyı elime aldığımda hissedebiliyorum.
Stapelia üstadı arkadaşlar, beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. ;) Teşekkürler... Eklenti 232688 Eklenti 232689 |
Huernia türlerine biir bakın.
|
Hemen baktım, teşekkürler. Sanırım Huernia keniensis...
Ben Stapelia lepida veya grandiflora hayal ederek aldım ama böylece yeni bir tür tanımış oldum ;) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili cemo'nun hediyesi stapeliamda tomurcuklar oluştu. Açması için ne kadar beklemem gerekiyor? :p Teşekkürler cemo.
Eklenti 232906 |
Çok sevindim sevgili Sdurul inşallah çabuk büyür:)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene çürüyen bitkiden küçücük bir dal kalmıştı.. Tam, sürgün veriyor derken kırılmış.. Biraz kuruyunca tekrar dikeceğim..
|
merhaba arkadaşlar stapeliam çostu bu sene isteyenlere gönderebilirim . malbman arkadaşın 273 nolu resimde olandan
|
Alıntı:
|
tabii ki özelime adresinizi yollayın en kısa zaman gönderirim.
|
leş kaktüsü
arkadaslar herkeze kocaman selam ya allah rızası için su kırmızı renkli leş kaktüsünden lazım nasıl temin edebilirim mısır çarşısında aradım bulamadım ve annecık cok ıstıyor mail adresim kadirucar1976@hotmail
|
Sayın badem; kaktüslerim şimdi kargo ile geldi çok teşekkür ederim. Eminim elimdekilerle güzel aranjman olacak kadar yeterliler. Saygılar efendim.
|
Alıntı:
|
Kalmadı ...... Bi dahaki sefere
|
Tamam, şans diyelim :( Teşekkür ediyorum ;)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili İlkin'den gelen stapeliamı bu yaz başında katı ortama aktardım. Şimdi üzerinde, açmış bir çiçek ve bir çok tomurcuğu var.
|
Alıntı:
|
Etrafa yayılan bir kokusu yok yaklaşıp koklamadıkça koku almazsınız. Bozulmış kıyma gibi bir koku alıyorsunuz.
|
2 Eklenti(ler)
Bu da benim mis kokulu yarim, ben biraz kokuya duyarlı olduğum için yarım metre yakının dan alıyorum kokuyu ama öyle etrafa yayılan bir kokusu yok :o
|
Çiçeklerinin güzelliği kokusuna katlanmamızı sağlıyor:) Ben de yanından geçerken kokusunu alıyorum ama benden başka kimse yakınına gidip koklamadıkça bir koku duymuyor.
|
2 Eklenti(ler)
benimde stapelia grandiflora m çiçek açtı. kokusunun hiçbir önemi yok bence , bu görüntüye canlı canlı bakmak şahane bir duygu..:D:D
|
4 Eklenti(ler)
Buda benim leş kaktüsüm.
|
sn. bozo.0606 ve sn.mehtap051 çook güzeller.. O na sahip olduğunuz için çok şanslısınız... Bende sahip olmak isterim bu türe ... Paylaşmayı düşünürmüsünüz?...
|
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 1 ay önce bana gelen Leş Kaktüsüm (adını bilmiyorum) çok güzel sürgün veriyor. Acaba bu da tomurcuk olabilir mi? Eğer öyle ise çok çok sürpriz olacak. (Bana gönderen sevgili üyemize gerçekten teşekkür ediyorum. Onun sayesinde bu gün bu sevinci yaşıyorum ;) )
|
Dışarıdaydı yeni içeri aldım habire dal kol atıyor daha ç,çek göremedim..
|
sayın gülenmelek o bir çiçek tomurcuğu gibi duruyor. en kısa zamanda açması dileğiyle..
|
Ben geldiği andan itibaren hiç dışarı alamamıştım. Soğuklardan zarar görebilir diye. İnşallah tomurcuktur ve açarsa sürpriz olacak. Teşekkür ediyorum ;)
|
Evet o bir çiçek tomurcuğu sevgili gülenmelek:)
|
Şu anki keyfime diyecek yok o zaman :D Güzel bir haber verdiniz sevgili huzunperest. Umarım açmaktan vazgeçmez de ben de burada paylaşabilirim çiçeğini ;) Türü konusunda merakım son safhada çünkü.
|
Sayın Gülenmelek, sanırım orbea'nız yerini beğenmiş ve tomurcuğu ile size teşekkürlerini sunmuş
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025