![]() |
mesaj numaralarında değişiklik?
Alıntı:
Sözü edilen, Muhsin Hanif'in fotoğrafladığı bitki hangisidir acaba? :confused: Selamlar |
Alıntı:
Mesaj numaralarını ben de çözemedim ama fotoğrafın linkini buraya veriyorum. Şu anda 324 no'lu mesaj. Tekrar hoş geldiniz. http://www.agaclar.net/forum/1035796-post324.htm |
yavruları koparıp dikin düzenli sulayın kuru toprağa diktikten sonra altından su gelene kadar sulayın daha sonra normal sulayın yaprakları kızıllığa dönerse çok suladığınızdandır.
|
1 Eklenti(ler)
benim bitkim
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
çoğaltma yapılırken ise bitkiyi dibinden koparıp toprağa dikin. kopardığınız bitkinin kökü olsa dahi uygulayın. ilk seferde altından su gelene kadar sulayın altındaki suyu 3-4 dk sonra boşaltın. ve daha sonra normal olarak sulayın benimki kızarmıştı baktım ki parmağımı bastırsınca altından su çıktı yani çok aşırı sulamayın.
ilk resimler kızarmış hali |
1 Eklenti(ler)
az sulayınca böyle oldu
|
Sn berkay bence sizinkiler fazla güneşe maruz kalmış...:D
|
hayır diğerleri de tamamen güneş gören yerdeler sudan dolayı olduğunu düşünmemin sebebi parmağımla bastırınca altından su gelmesidir.
|
ayrıca güneşe koymaktan korkmayın daha iyi gelişiyorlar eğer hiç güneş görmeyen yerdelerse güneşe alıştıras alıştıra güneşe koyunuz
|
Ben aynı sulama şekliyle yeşil aloemi güneş gören yere koydum.Akşam geldiğimde kızıllaşmıştı.Eve geri alınca birkaç günde yeniden yeşillendi.Beni bu düşünceye bu olay sürükledi.Ben bir öneride bulunmuştum sadece. Fikrinizi uygulayacağım bakalım ne olacak...
|
yavaş yavaş güneşe koyun pat diye koyarsanız olmaya bilir
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu ilk iki resimdeki, anne olanı, 2006 yılında İspanya'dan beni ziyarete gelen arkadaşım bebek olarak hediye getirmişti, İstanbul'da yaşıyordum o zamanlar, çok güzel büyümüş, serpilmiş, ve onlarca da yavru vermişti hediye olarak dağıttığım. Ne olduysa Ankara'ya taşındıktan sonra oldu, sanırım taşınma esnasında kökleri yerinden oynadı, bir ara ölüyor gibiydi, sonra tekrar yeşillendi ama bir daha da eski neşesi geri gelmedi. Onun Çanakkale'ye giden bir çok yavrusu büyüyüp yeni yavrular verdi, aşağıda ikinci fotoğraftaki de aslında onun torunu, Çanakkale'ye zamanında gönderdiklerimin çocuğu yani, ama neredeyse iki sene olacak, o da ne öldü, ne dirildi. Benim için çok özel bir bitki bu, hem hayatımda özel bir yeri olan ve belki bir daha göremeyeceğim bir arkadaşımdan yadigar olduğu için, hem de yıllar önce sahiplendiğim ilk bitki olduğu için. Tekrar büyüyüp iyi olduğunu görmeyi çok istiyorum. Ne yapmam gerektiğine dair fikirlerinize açığım. Şimdi ilk iş toprağını değiştirip, kum ve perlit karışımlı olarak daha küçük bir saksıya alacağım. Gelişmeleri de size buradan aktarırım. |
arkadaşlar duyduğuma göre bitkinin yapraklarından damlayan su ile yeni bir yavru oluşuyormuş bana mantıklı geliyor ve bu açan çiçek tohuma dönüşüyormu
|
Bence cok guneste kalinca da kirmizilasiyor. Buyukadadaki bitkim kirmizilasmisti. Saksisini buyutmek icin topragi kuru ve de blok sekilde cikardim. Kum,torf karisimini ilave edip saksisini buyuttum.
Yarin, eve gidince fazla gunes gormeyen bir yere transfer edecegim. |
ben güneşte bırakıyorum yıllardır güneşte hiç kızarmadı fazla sulamadan kaynaklanıyor. bir toprağa dikmiştim kızardı toprağa bastırınca altından su aktı hemde bol miktarda diğerleriyle aynı miktarda sulayınca düzeldi yeri hala aynı yerde güneş görüyor
|
Güneş seven dış mekanda yetişen, kumlu toprak az su seven bitki için yapılacaklar şu şekilde sıralanabilir ,
• Hemen saksısı değişecek.Saksı değişirken torf elle hafifçe dağıtılacak. Kökler kontrol edilip çürüme, bozulma var mı bakılacak,varsa kesilecek.Aspirinli su hazırlanıp köklere püskürtülecek , 10 dakika beklenecek, yeni toprağına dikilecek. • Can suyu verilirken oksijenli sulu solüsyon uygulanacak. • Bitki artık balona konacak.Bir hafta gölgede durup alıştırılacak, sonra güneşli bir yere yerleştirilecek. Mine Pakkaner' den alıntı Kılıç belki faydası olur |
Benim aloe veralar bahçe toprağında ekili ve tüm gün güneş altındalar. Mevsim değişikliği ve fazla sulama kaynaklı renk değişimleri olabiliyor.
|
2 Eklenti(ler)
kuzenim bir yerden aloe vera edinmiş. eve getirdiğinde sağlıklıymış ama az güneş gören evinde maalesef ölüyormuş. bana getirdi dün. hemen araştırmaya koyuldum çünkü ilk aloe vera deneyimim.
ilk fırsatta mine hanımın tedavi yöntemini uygulayacağım. ama birde siz görün istedim. hala bir şansım var mı. içinde bir yeşillik kalmış... benim hala umudum var...:rolleyes:;) |
Saksı değişimi yapıldığında, çelikler toprağa alışana kadar bu renk değişimi oluyor sevgili candem. Direkt güneş altında kalmasın ve kontrollü sulayın. Çok sık su vermemeye gayret edin, toprak tamamen kurulduktan sonra sulayın. Bu başlığı incelerseniz bakımı konusunda güzel bilgilere ulaşacaksınız. Güle güle yetiştirin Aloe veranızı.
|
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim aloe veralarım
|
1 Eklenti(ler)
selamlar,
Bu bitkiyi dün çiçekçiden aldım. aloe vera diye verdi satıcı. Başka türüyse bilen birisi cevaplarsa sevinirim. Bu arada aldığımda birkaç yaprağı kırıktı. Dün hava güneşliyken kökünden suladım. Bugün baktığımda kırıklar dışında sağlıklı yaprakların kahverengiye dönüştüğünü gördüm. Bitkinin yanlarında birçok yavru mevcut onlarda sorun yok. Önerileriniz var mı? |
Öncelikle Ağaçlar .net e hoşgeldiniz. Tamam doğru aloe vera cinsi ama sarısabır değil sanırım.Bu cinsten merkez parkta yüzlerce var .Aloe vera -sarısabır daha açık yeşil oluyor ve üzerinde küçük çiller olurdu.Hatta sedef hastalığına ve bir çok cilt problemlerine iyi geldiği söyleniyor.Daha önce bulunduğu yer fazla güneşli değilmiş demekki siz çok güneş alan bir yere koyunca yaprakları kahverengileşmeye başlamıştır diye düşünüyorum.Böyle devam ederse yapraklarının uçları kuruyabilir.Daha az güneş alan bir yere koymanızı tavsiye ederim.Şunu da eklemek isterim ki çiçeklerinizi kesinlikle güneş alırken sulamayın .Çünkü çiçeğin üstünde bulunan su damlacıkları mercek etkisi yaparak yaprakların yanmasına ve lekeler oluşmasına sebep olurlar....Hatta çiçeğinizde mantar yapabilir...Kolay gelsin...
|
Bahçemde Aloe vera bitkisinden 4 adet var- dev ölçülerde.
Oğlum yurtdışından bu bitkiden hazırlanmış meşrubatlat getiriyor, çok da lezzetliler. Bu bitkiden kendi imkanlarrımızla nasıl faydalanırız merak ediyorum. Bunu deneyen var mı:confused: |
edindiğim tecrübelere dayanarak söylüyorum aloe vera çiçek açtıktan sonra yaprakları daha büyük açılmaya başlıyor ve gövde giderek kalınlaşıyor
|
1 Eklenti(ler)
bence böyle de güzel görünüyorlar sizce nasıl
|
Bir müşterimizle kurduğumuz muhabbet sonrası bana dün 2 kök aleo vera getirdi sağolsun:) Şu anda suda bekletiyorum akşam dikme niyetindeyim.Acaba dikmeden önce aspirinli su falan vermeme gerek var mı yoksa hemen dikeyim mi,ne dersiniz?
Geldiği saksıda ya da geldiği yerdeki çiçeklerde bir hastalık varsa diğer çiçeklerim de etkilenir mi? |
Bekletmeye hiç gerek yok, hele suda hiç bekletmeyin.
Bitkiyi kontrol edin, pamukçuk gibi hastalığı varsa, oksijenli suya biraz su katarak seyreltin ve buna batırılmış pamuk ile yemizleyin, aynı pamuğu diğer yaprakların temizlenmesinde kullanmayın. Her yaprak için temiz pamuk kullanın ve bitkiyi ayrı bir saksıya ekin. |
Teşekkürler Güler
Sizin aleo vera hakkındaki tecrübelerinizi fark ettim bugün,okuyabildiğim kadarını okudum:) |
Merhabalar.saatlerdir paylaştığınız bilgileri okuyorum.ne büyük yanlışlar yapmışım sarısabır konusunda.arkadaşım en son bir daha sana aloe vera vermeyeceğim demişti ama yarın şansımı son kez deneyeceğim.bilgilerini paylaşan herkese çok teşekkürler.en başta Güler hanıma elbette.
|
Aleo veralarımı dün akşam diktim.Ama sanki kökleri biraz sıkıştı gibi geldi.Menekşe saksısına benzer ağzı geniş yüksekliği az bir saksıya dikmiştim.Hata mı ettim acaba?Sevdiği özel bir saksı türü var mıdır?
|
Aloeveranızı normal bir saksıya ekin, menekşe saksısı olmaz, suyu geçirgen bir toprağınız olsun ama toprak kurumadıkça yani sık sık bol bol su vermeyin.
|
Merhaba bende bir şey sormak istiyorum. Yaklaşık iki ay önce babamdan iki kök aloe vera aldım. Onda sürekli balkonda güneş görüyor çoştu gidiyo saksıda yer kalmadı, bende güneşe koyuyorum ertesi gün yapraklar kararmaya başlıyor, içeri alıyorum düzeliyor ve hiç babamınki gibi büyümüyor hala aldığım gibi ne sorun var acaba ne yapabilirim? İşte fotoğrafı da bu http://n1309.hizliresim.com/1f/n/svps6.bmp
|
O anaç toprağa iyice alışmıştır. Sizinki daha yavru, biraz daha toparlanması köklerini kuvvetlendirmesi gerekir. Hangi ortanda daha iyi hissediyorsa oraya koyun, direkt güneş almasın şimdilik.
|
Merhabalar.Resmini ekleyeceğim bitkiler aloe vera mı bilmiyorum ama bir türlü köklendiremedim.Her baktığımda köklenmesi gereken yer siyah.Güler hanım özellikle tavsiyenizi bekliyorum.Biri bahçe toprağında diğeri torfta:(
|
1 Eklenti(ler)
:(işte foto...
|
1 Eklenti(ler)
Bu da köklenecek kısım:(
|
Bence bunun dibi çürümüş, nasıl köklenecek ki?
Konu hakkında pek bilgim yok, sukulent ile ilgilenen arkadaşlar size yardımcı olurlar. |
Sayın Mmanager'dan gelen bir bitki.Hepsi köklendi ama bu türü bir türlü köklendiremedim.Bu hale getirende benim.Su vermeden bekliyorum bakalım ne olacak:(
|
Ne yazık ki durumu ümitsiz görünüyor Sayın Narin.karahan... :(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025