![]() |
Alıntı:
|
Güler Hanımın gönderdiği kargo elime ulaştı inşh. bizde o resimdeki kadar büyütebiliriz...
Ayrıca jel için göndermiş olduğunuz yapraklar içinde ayrıca teşekkürler... Yalnız şunu farkettim Güler Hanımın aloeverası diğer yeşil benekli seriden daha yakışıklı :) Tekrar teşekkürler |
merhaba
Herkese merhaba ben siteye yeni üye oldum bir çırpıda tüm sayfaları okudum ve çok güzel bilgiler edindim. Bilgileri paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Benimde bir aloe veram var ama yaprak uçları kahverengi oldu ve sanki içleri boşaldı gibi. Aloe veram salondaydı ve perde arkasında. Salon soğuk olduğundan içeri aldım. Belki suyunu fazla vermiş olabilirim. Şimdi beklemedeyim inşallah kurtarabilirim
|
Aloe Vera Üretimi
3 Eklenti(ler)
Hindistan cevizi lifleri ve kuru soğan kabuğu kullanıldı
|
Güler hanımın dediği gibi aloe veramı unuttum bir hafta geçti sanki biraz düzeldi gibi sabırsızlıkla bekliyorum :rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 669519
bir sorum olacaktı yanıtlarsanız sevinirim bu bitki aloe veramı cilt için kullanılırmı |
Alıntı:
|
Mesut Temiz bey teşekkür ederim
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 669594
Eklenti 669595 Eklenti 669596 Eklenti 669597 yerini değiştireli bir hafta geçti sulamıyorumda başka yapmam gereken birşey varmı? |
1 Eklenti(ler)
merhabalar,
aloe vera bir yıldır büyütmeye çalışıyorum ama son aylarda bir sıkıntım var büyüyen yapraklar kendi kendilerine geriye doğru kırılıyorlar bilgis iolan varsa çok memnun olurum |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Büyümeyen aloe veram :)
2 Eklenti(ler)
Öncelikle merhabalar.. Aranıza yeni katıldım. ;) Bu aloe veram bana hediye gelmişti. Aylar oldu fakat gelişmiyor. Yanlarında bebekler var bunları ayırmalı mıyım? Saksı boyu nasıl, değiştirmeli miyim? Toprağı ve sulama şekli nasıl olmalı? Cevaplarsanız çok sevinirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
10 yaşından beri sürekli olarak ve çok sayıda kaktüs/sukulent baktım ve çoğalttım. 49 yaşındayım, yani bu konudaki uygulamalarım 39 yıl gibi uzun bir zaman dilimi boyunca test edilmiş oldu. İlkbahardan itibaren kaktüslerimi/sukulentlerimi ekim-kasım aylarına kadar neredeyse tropik bir bitki kadar çok suluyorum ve mümkün olduğunca çok güneş gören bir yerde tutuyorum (istisnalar var, az sayıda da olsa bazı sukulentler çok fazla güneş sevmiyor). Hem çok iyi büyüyorlar hem de harika çiçek açıyorlar. Önemli olan, toprağın geçirgen olması, fazla suyu saksı altından tabağa aktarabilmesi. Kışın bile birçok arkadaşın bıraktığı ölçüde susuz bırakmıyorum kaktüslerimi/sukulentlerimi.. Kışın 1 aydan uzun süre susuz kalmıyor hiçbiri.. Kayıp neredeyse hiç olmuyor.. Tabii lithops gibi suya karşı çok hassas bazı sukulentler var, onlar bambaşka bir bakım istiyor, ama genelde sukulentlerin de gelişmek için "çok az olmayan" miktarda suya ihtiyaç duyduklarını hatırda tutmakta yarar var. Bu şekilde aloe'niz bu yaz sonuna kadar kocaman, gösterişli bir bitki olabilir, bol şans diliyorum.. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba aloe verama gözüm gibi bakıyorum ama bu durumda renginde bir değişme yok gibi köklerinden de birşey anlamadım ne yapmam gerekiyor yardımıcı olur musunuz?
Eklenti 671272 Eklenti 671273 Eklenti 671274 |
Alıntı:
Sanırım köksüz olarak ekmiştiniz. Bir süre sonra kökleneceklerdir. Sizin yapmanız gereken iyi ışık alan bir yerde tutup (aşırı güneş alan bir yerde yapraklarda yanık oluşabilir) normal sulamaya sabırla devam etmek.. Topraktan çıkarılmış aloe'ye gelince, dipte çürük bölge varsa onu temizleyin ve ardından yıkayın. Sonra da o şekilde birkaç gün kurusun. Ardından dengeli duracak şekilde makul bir derinlikte ekersiniz. Bol şans... |
Mesut Temiz bey tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aloe veranın renginde bir değişme olmayınca köklerinde bir sorun var mı diye merak ettim ondan çıkarıp baktım: Aloe veramı arkadaşım kendi saksısından söküp dikti. İlk aldığımda rendi yeşil idi sonradan değişti. Sanırım çok sulamadan oldu bilemiyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mesut Temiz bey teşekkür ederim sanırım sabırlı olmam gerekiyor
|
aloevera
merhaba arkadaşlar.Aloeveram sürekli yaprağındaki jeli kaybediyor ve inceliyor.Bunu nasıl toparlayabilirim?Ve birde toprağını nasıl bulabilirim nasıl toprak kullamalıyım_?:(
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 674809 |
Merhaba, aloeveraların yavruları paylaşım için ne kadar büyüklükte olmalı? Mesela kaç yaprak olduktan sonra veya en uzun yaprağı kaç cm olduktan sonra sonra yavurların ayrılması sorun olmaz?
Aloveralarım epey sürgün verdi buradan isteyenlerle paylaşmak istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 677167
iyi akşamlar çok soru soruyorum farkındayım ama bir türlü aloe veralarıma bakamıyorum sanki diğerleri düzeldi derken bu sefer iyi olan veramın yaprakları içe doğru kıvrıldı nerde yanlış yaptım anladım yardımcı olabilirmisiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mert Temiz ve hberbul teşekkür ederim. Aslında direk güneş almayan yerde yanındakinin durumu gayet iyi, haftada 2 suluyorum. Yerini değiştirdim bakalım.
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a70d259417.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c652702fa3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...036179cfb8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41739d135d.jpg
merhabalar. aranıza yeni katıldım ve internetten bir aloe siparişi verdim. umarım aloe veradır. siz tecrübeli arkadaşların yorum ve yönlendirmesine ihtiyacım var: 1- ilk resimde görüldüğü gibi saksı biraz küçük sanırım. toprak da süzek bir toprağa benzemiyor. yarın hemen kaktüs toprağı ve daha büyük, yayvan bir saksı almayı düşünüyorum. özel bir saksı türü gereksinimi var mı? 2-salon masamın üzerine koydum. sürekli aydınlık ve yaz-kış çok sıcak bir ortam. akşam 4ten itibaren de direkt güneş ışığı alıyor güneşliği çekmezsem. yeri uygun mu? 3-klimadan olumsuz etkilenir mi? klimasız odalarım direkt güneş almıyor. balkonlarda da dış üniteler var. 4-kargoda gelirken yaprakların bazılarının tepe kısımları hırpalanmış, kırılmış, bir tanesi de yarılmış. bu yapraklara nasıl bir işlem yapmalıyım? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. (ilk defa foto yüklüyorum, umarım çok büyük boyutta değildir, affola...) |
Alıntı:
1.Evet saksısı küçük ama yayvan değil yine aynı türde biraz daha büyük bir saksıya geçirirsiniz. 2.Aloavera çok sıcağı ve direk güneşi sevmez. 3.Klimadan etkileneceğini sanmıyorum. 4.Kurumuş kısımlarını alırsanız bi süre sonra kendini toparlayacaktır. Toprağı kurudukça su vermeniz yeterli olacaktır. |
@hberbul cevabınız için teşekkür ederim. veramın kurumuş kısmı yok ama yaprak uçlarında kırıklar var. onları olduğu gibi bırakayım mı, kırık kesimleri keseyim mi? tüm yaprağı bozmasından korkuyorum.
|
İyi günler ben yeni üye oldum benim aleo veram var iki yildir bakiyorum baslarda cok guzeldi 10 tane ayri kök çiçek verdi başka saksılara ektim ama 3 gün önce aleo veram kahverengileşti uçları kıvrımlaştı önceden yapraklarına dokunduğumda yumuşacıktı ama simdi malesef yapraklarinin icindeki jel yok sizce ne yapmaliyim nasil eski haline geri döndürebilirim
|
İyi günler ben yeni üye oldum benim aleo veram var iki yildir bakiyorum baslarda cok guzeldi 10 tane ayri kök verdi başka saksılara ektim ama 3 gün önce aleo veram kahverengileşti uçları kıvrımlaştı önceden yapraklarına dokunduğumda yumuşacıktı ama simdi malesef yapraklarinin icindeki jel yok sizce ne yapmaliyim nasil eski haline geri döndürebilirim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025