![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sayın Aleo, aslinda bitkiniz saglikli görünüyor, bebekleri bile var. Gunes isigini alan ve havadar bir yerde daha da iyi olacaktır. Aleo veralar yalnizca koklerinden su almaz, ayni zamanda yapraklariyla havadaki nemden de beslenirler. Genelde aleo veralarda iki tip sorun olur, ya çok sulanirlar kök cürügü olur yapraklar yumusar ve egilmeye başlar, yahutta kokleri tam tutunamamistir yumusar ve egilir. Topragi kurudukca su verin, yerine alismasi icin zaman taniyin. Topragini karistirmayin, onlari kendi hallerine birakmak en guzeli
|
Kusura bakmayin telefondan yazdigim icin yarim gelmiş yazdiklarim. Bol bol havalandirin ki yapraklari da nem alabilsinler. Selamlar
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yine ben :) az önce saksının altını sileyim diye kaldırdım. Birde ne göreyim. Full hareketli bir solucan çıktı alttan. Ne yapayım şimdi. Çiçeği saksıdan alıp toprağını değişmeli miyim?
|
Alıntı:
bence bu solucandan daha zararlı bir canlıya benziyor, kırkayak gibi mesela... sizin yerinizde olsam tüm bitkiyi kökleri de dahil bu topraktan temizler, köklerine aspirinli su fısfısladıktan, saksıyı güzelce sirkeli suyla yıkadıktan sonra temiz sukulent toprağıyla tekrar saksılardım. bu işlemleri yaparken eldiven takmayı da ihmal etmeyin. |
Alıntı:
gündüz yapmam çok zor. |
neden olmasın aloe? benim de 1,5 yaşında ikizlerim var, desenize birbirimizin halinden anlayacağız :)) gece yapmanız daha iyi olur. minnoşlar gidip gelip mıncıklamazlar toprağı, bitkiyi, daha rahat çalışırsınız :)
|
1 Eklenti(ler)
Birde az önce farkettim ki aynı saksı yeni yavru veriyor. Zarar görür mü bu değişimi yaptıktan sonra
|
Alıntı:
|
çok minikmiş. ben tecrübeli bir yetiştirici değilim, sizin gibi yeniyim, ahkam kesmek gibi olmasın ama bence zarar görür. olsun, kurtardınız kurtardınız, kurtaramadınız, büyük bitkiyi korumuş olursunuz. önce anaçı kurtarın, o yeni yavrular verir.
|
Alıntı:
biz baktık büyükannelerle bu iş olmuyor, her kafadan bir ses çıkıyor, teşekkür edip evlerine yolcu ettik :) dadımız var ben çalıştığım için. bu hobiye de biraz ikizlerim için ağırlık verdim diyebilirim, onların da bir hobisi olsun ayrıca toprağı, doğayı seven çocuklar yetiştirebileyim diye... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bitkiyle hiç ilgisi olmaz.. Evinizdeki böcekleri (hamam böceği vs.) yiyerek beslenir, çok etkili bir avcıdır ve onların sayısının az olmasını sağlar... Çıyan gidince hamam böceklerinin sayısı kontrolsüz biçimde artar... Şöyle bir video da paylaşayım (Türkçe bulamadım): https://youtu.be/xFjsSYHwHu8 Aloe vera'nızda ise hiçbir sorun yok.. Henüz ufak bir bitki, üstelik kısa süre önce taşınmış, biraz hırpalanmış olması çok normal.... Tek ihtiyacı kendi haline bırakılmak, soğuktan korunduğu bir yerde toprağı kurudukça az az sulanıp kendini toparlamak... Toprağını bence hiçbir şekilde ellemeyin, uygun yeri kesinleştirip bitkinin yerini hiç değiştirmeyin... Ne kadar kurcalanırsa zarar görme ve ölme ihtimali o kadar yükselir... Çok daha fazla hırpalanmış sukulentlerim ve aloe vera'larım oldu, uygun yere yerleştiriyorum, toprağını eşelemiyorum, yeterli sulamayı yapıyorum ve bunun dışında kendi haline bırakıyorum... Burada sabırlı olmak çok önemli... Birkaç gün geçince sabredemeyip "kökleri gelişmiş mi" diye bitkiyi kökünden çıkaran arkadaşlar bile gördük.. Bu şekilde bir bitki gelişemez... Bu biblo değil ki, canımız istedikçe çıkarıp bakalım... ;) Tabii ki o bitkiler zarar görüyor ve çoğu ölüyor... Bitkiniz hazır yavru da vermiş, benim önerim hiç müdahale etmeyin toprağına ve biraz sabırla gelişimlerini izleyin... Bol şans... |
Öncelikle merhaba evde aloe veram var yaklaşık 6 aydır benimle 35 cm civarı var yaprakları aldığımda yavrusuzdu halada yavru vermiyor sinirlerim iyiden iyiye yıpranmış durumda çoğaltıp kendim kullanmak istiyorum, malumunuz yavru verip büyümeside bi zaman sitedeki aloe vera için yazılanların hepsini okudum sadece sabır deniyo bi nevi bekleyin başka önerebileceğiniz bişey varmı. Baş edemeyecek kadar aloe veram olmasını istiyorum dağıtayım istiyorum
|
Sayin Gülçincik, odunsu aleo vera ise biraz gec yavru verir. Odunsu dedigimiz Aleo arborencens cinsi malesef gec yavrusu oluyor yalniz o da cok fazla ureyen cinstendir, ayrica kaliteli bir aleo cinsidir. Eger bahsettigim cinsten degilde heryerde olan aleo ise saksisi biraz genis olmali ve burada yazilmis eski yazilari okumanizi tavsiye ederim. Arkadaslar cok faydali bilgiler paylasmislar. Gule gule buyutun.
|
Benimki sarısabır aldığımda özellikle üzerindeki yazıyı okudum ve ona göre aldım yavuz ergün bey aldığım gibi toprağını deşmeden 1 avuç hazır humuslu toprak ilavesi ile yani saksısına diktim ve burada ki *** larla aynı cins aloe vera buna eminim. Yine bu paylaşımların birinde büyük saksıya dikildiği vakit ilk önce saksıyı dolmak için kök gelişimi yapacağından bahsettiler... İyice kafam kazana dönmeye başladı resim yğklemesini bilsem resim atıcam ama malesef
|
Sayin Gülçincik, her bitki once saksiya alisma surecine girer ve buyuk saksiya dikilen bitkiler gelisme ortami bulduklari icin köklenme sürecini baslatirlar. Biraz gec olur ama yavru alirsiniz yine de.
Bu arada ben de beneksiz aleo vera aldim inanilmaz büyükler, yaklasik 1 metreden fazla boyuttalardi yetistirdikleri veralar, resim paylasabilirsem atarim.hem iki iyi insan tanidik, balkonlarinda yetistiriyorlar, inanamadim buyukluklerini gorunce. Kendilerini sitemize uyelige davet ettim.Bunca zaman disaridan saçma sapan fiyatlara aldigim sagliksiz aleo veralari dusununce pisman oldum. Senelerdir gübre verir, o kadar özenirdim benimki buyumezdi, sadece su vermisler, anladim ki aleo veranin cinsi cok onemli. |
Alıntı:
|
Sayın yavuz ergül bey.Koçtaşdan almıştım sanırım 25 tl civarıydı 6 ay belkide daha fazla oldu.. Benim bildiğim benekliler büyüdükçe beneklerini yitiriyor.. Ve aldığımda sarı sabır yazıyodu ek toprak katmadım desem yalan olur ama evdeki saksıya geçirdim ve sadece kenarlarında kalan boşluklara humuslu toprak ilave ettim.
Sizin söyleminize ben yanlış aloveramı aldım. Benimki sitedede çokça gördüğüm benekli olandan. Peki sizin bahsettiğinizi nereden bulabilirim |
|
Alıntı:
Benim aloe veramın fotosunu atmayı başardım. Tabi sistemdekiler gibi direk resim görünmüyor ama olsun.. 35 cm boyunda aloe vera. Benim merak ettiğim sitede herkezin sarısabır denilen bitki bu bitki. Sizdeki aloe nin görünüşünü ve fiyat olarak kaça aldığınızı tam olarak cinsini ve nerden edindiğiniz.. Umarım foto yüklemeyi veya cinsi ve nasıl temin ettiğinizi ve aldığınız fiyat konusu hakkında bilgilendirirsiniz |
Bunlardan bende de çok ve büyükleri var
|
Bilemiyorum aleo veraniz nasil, o kadar cok cesit var ki. Ben Cemal beyden aldim aleo veralarimi, kendisini de buraya davet ettim. Bende onceden benekli tur vardi iki yildir bakiyorum ama 25 cm anca olmustu, Cemal Beyin aleo verasini gorunce inanamadim. Çorum'da yasiyorum, bakalim buranin karasal ikliminde nasil olacak.
|
Alıntı:
Cemal77 bey çok büyükleri demişsiniz fazla büyüyor olması sevindirdi beni bi de yavrulasa daha mutlu olucam |
Alıntı:
|
Alıntı:
Davet ettiğiniz arkadaşınızı sabırsızlıkla bekliyor olucam. Umarım aloe niz iklim değişikliğine fazla tepki vermez |
Yavuz bey 3 4 sene demeyin tahmini yaşı 1 sene. Umarım yanılırsınız
|
Aloe vera
Merhaba
Öncelikle Yavuz Ergül Aloe veralarimiz ve hakkımızda yaptığı yorumlar için teşekkür ederim.Aloe vera Antalya için yerini sevdikten sonra çok çabuk üreyen arsız bir bitkidir.Çöl bitkisi olduğu için arsız tabirini kullandım.Ben antalyada haftada bir suluyorum ki güneşi ve sıcağı çok sever.1 kök bitki den yılda 20 kadar kök elde edebilirsiniz.Biz burda normal bahçe toprağı kullanıyoruz |
Yavruluyorlar emin olabilirsiniz
|
Alıntı:
|
Arkadasimiz gelmiş zaten :) Cemal 77 bahsettigim kisi
|
Cemal77 bey sizdeki aloe vare bende olan cinstenmi. Birde toprağına artı bakım uyguluyormusunuz
|
Alıntı:
Bu siteden henüz fotoğraf paylaşımı yapamadım siteden kaynaklı bir problem sanırım.Biz şimdiye kadar eşimle herhangi bir bakım yapmadık kalın bir kum elegiyle ormanlık alandan topladığımız toprağı eledikten sonra aloe veraları hep yaprağından büyük saksilara diktik şu ve güneşten başka bir uygulamamiz söz konusu olmadı. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025