![]() |
2 Eklenti(ler)
Aloe Vera ve benzer türleri çok seviyorum, küçüklü büyüklü bir kaç çeşitim var. Yaz kış kapalı balkonda tutuyorum. Ektekiler epey büydüler, saksı hariç yaklaşık boyları 50cm X 50cm civarı. Hatta birisi ilk defa çiçek açtı.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Aloe türü olduğunu tahmin ettiğim 10-12 cm uzunluğunda sukkulent bitkimiz, yaklaşık 2 yıldır işyerindeki odamızda. Oda güneyde ve sıcak bir oda, aydınlık ancak direk güneş görmüyor. Bu şartlar altında geldiği günden bu yana büyüme konusunda herhangi bir gelişme yok. En dış yaprakları zaman zaman kuruyor ve onları da temizliyorum. Bunun da normal olduğunu düşünüyorum. Ama boyu uzamıyor. Sizinkilere bakıyorum hepsi gelişmiş. Aloe vera sayfasını okudum. Okuduklarım doğrultusunda toprağının çok iyi olmadığını da düşünerek saksısını değiştirdim, toprakta solucan çıktı ve temizleyip tekrar diktim. Kök neredeyse hiç yoktu. Bir kaç ufak çıkıntı vardı o kadar. Ama yine de herhangi bir büyüme yok. Acaba türünün özelliği olabilir mi? Tür fazla büyüme göstermiyor olabilir mi? Yaptığım bir hata veya yapmadığım eksik bir şeyler mi var? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. |
Alıntı:
Yavaş büyümesini açıklayabilir.. :) |
Aloe Delaetii
2 Eklenti(ler)
Bir çok resimle karşılaştırıp hangi Aloe türü olduğuna bir türlü karar veremediğim ekteki bitkimin adının "Aloe Delaetii" olduğuna kanaat getirdim. Umarım yanılmıyorumdur.
|
Başlangıç sayfalarından ilerleyerek baktım, sanıyorum Aloe türünden Nobilis'e benziyor. Aloe bitkisi Agave türleriyle çok karıştırılıyor. Aloe vera uzun süreli güneşte rengi açılıyor. Fakat uzun süreli güneşe dayanıklı. Yarı gölgeli yerde tutuyorum. Her çeşit kaktüs, Aloe, Agave olsun çok sulamayın. Bir kez sulayın sonra uzun zaman su vermeyin bırakın toprak kurusun korkmayın. Kendi içine su çeker susuzluktan zarar görmez. Satılan su tutma özelliği olan siyah torf gibi paket toprakları kullanmayın. Çabuk kuruyan bahçe toprağı kullanın. İçine dere kumu bulursanız karıştırıp geçirgenliğini artırın. Bir kez sulayın 2-3 hafta su vermeyin. Kök yoksa köklenmesi için hafif nemli tutabilirsiniz. Fakat hergün su vermeyin. Kök olmazsa bitki gelişmez mutlaka bir an önce köklendirmeye çalışın. Bazı bahçelerde Agaveyi çimlerin içine dikmişler. Çimleri de hergün suluyorlar. Bu Agaveye zarar verir bir süre sonra çürümeye başlar.
|
Sayın Erdem01,
Mesajınızda benim bitkimden bahsediyorsunuz sanırım. Rengi ilk geldiğinden beri hep aynı, dediğiniz gibi Agave türü olabilir. Aloe'den başka bir ihtimali düşünmemiştim. Sulamayı çok azalttık. İki yıldır yavru vermemesinin nedeni de sanırım köklenememesi. |
merhaba arkadaşlar geçenlerde arkadaşımın uzun süre mutfağında büyüttüğü aloeverasını aldım bizim balkona direk güneşe koydum. iki gün sonra yaprakları neredeyse açık sarı oldu. sizce içeriye mi almalıyım. yoksa güneşe alışana beklemeli miyim. ben balkonda daha mutlu olacağını düşündüm. çünkü arkadaşımın evinde yaklaşık 1 yıldır aynı boyda ve hiç yavrulamadı. sizce ne yapmalıyım. acaba güneş yaktı mı ?
|
1 Eklenti(ler)
|
Sayın blume13, direkt güneşe koymayın, havadar ama rüzgârsız, ytarı güneşli yere alın. Yer değişiminden strese de girmiş olabilir bitki.
|
Güler hanım bana lazım forumda yeniyim bu mümkünmü nasıl yollayabilir sinirli acaba
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sıcağı ve güneşi seviyor. Fakat ev içindeyse cam perde arkasından güneş gelsin. Dışarıda yarı gölgede üzerine 2-3 saat vursun. Sabah veya öğleden sonra güneşin etkisinin az olduğu zamanlar. Bahçe de bir ağaç altı. Kaktüslerden biraz farklı. Güneşte renk açık yeşil sarı oluyor. Sarı Sabır adını belki bundan vermişlerdir. Güneşe sabrediyor. Güneşe alışmış bir ortamdaysa renk açılması sorun olmuyor. Sürekli ev içinde kalmış olanı hemen dışarıda güneş altına değil de alıştırmalısınız. Kıştan çıkmış beyaz tenli insan plajda bütün gün güneş altında kalıp akşam kızarmış deriden nasıl bağırıyorsa bitki de öyle bağırmış.
|
iki hafta oldu halaa yan yatıp bitip gitmedi demekki canlı kalan bir yerleri var akşam iyice inceleyeyim onu ben belki kurtarırız. bunun yaprağını kırıp yaralara filan sürüyorlarmış. o çok enteresan gelmişti. o yüzden istedim. bakalım kurtarabilecek miyim.
|
Güler hanım merhaba. Çiçeğiniz çok güzel. Yıllar önce İzmir'de bir çiçekçiden ben de aloe vera almıştım. Bir süre büyüdü, sonra yaprakları direncini kaybetti ve yere yattı. Halam bana ver dedi, verdim. Orada o kadar güzel oldu ki. Büyüdü, yavruladı. Geçen sonbaharda yavrularından aldım tekrar. Bizim eve geldi, yine yaprakları yere yattı. Bir yerde hata yapıyorum ama bilemedim.
Halamdaki ana aloe vera çiçek açmadı sizinki gibi. Sizinkini görünce çok özendim ve yine bir hayıflandım. Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Aloa vera birkim
|
8 yıl önce taşındığım evin terasında saksı içinde köşede duran dikenli çirkin bir bitki vardı.Bunun ne olduğunu hiç merak etmedim.Hiç su da dökmedim.Yıllarca kendi başına orada yaşamayı başardı.Sonra bir gün kırmızı renkli çok güzel bir çiçek açmış olduğunu gördüm.Hiç ilgilenmediğim halde hayatta kalıp bir de üzerine çiçek açması karşısında etkilendim ve o gün ilk defa bitkiye bakıp gülümsediğimi hatırlıyorum.Ondan sonra zaman zaman su dökmeye başladım ama yerini hiç değiştirmedim.Öğlen vakti doğrudan güneş ışığına maruz kaldığı bir yerde duruyor.Yaklaşık olarak 11:00-15:00 saatleri arasında güneş görüyor.Dediğim gibi terasta olduğu için yaz kış dışarıda ve üzeri açık.Rüzgar ve soğuğa da maruz kalıyor.Geçen zaman içerisinde anladığım kadarıyla aslında suya hemen hiç ihtiyacı yok.Benim su dökmemin gözle görülür bir fark yarattığını tespit edemedim.Son bir yıldır da sabah kalktığımda terasa çıkıp bitkiye bakmam alışkanlık oldu.Geçenlerde saksıya keten tohumu atmıştım bir kaç tane, onlardan birisi de uzun yeşil bir ot olarak canlanmış.Gün içinde küçük mavi bir çiçek açıyor ucunda, gece tekrar kapanıyor.
Bu sabah nedense adını merak ettim, google'dan bakarken isminin aloe vera olduğunu görüp biraz şaşırdım, ne de olsa meşhur bir isim.Ve bu forumu gördüm, üye olup hikayesini anlatmaya karar verdim.Fotoğrafı aşağıda. http://s32.postimg.org/caqq7zlu9/aloe_vera_001.jpg http://s32.postimg.org/7h7fmi6a9/aloe_vera_002.jpg |
Alıntı:
Çok güzel çiçek açmış. Bu bitki Aloe Vera değil ama çok yakın bir tür, Aloe Delaetii (Testere Çiçeği). http://www.agaclar.net/forum/sukulent/39254.htm |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaşamaya çalışan aloe veram, sanki diriliyor gibi. Rengine bakmayın güneşten oldu. Salondayken tüm yaprakları yatmıştı, şimdi sanki daha iyi gibi mi ne:confused:
Eklenti 609287 |
Benim aloe vera çiçek açmak üzere. Acaba tohumu nasıl alabilirim
|
Alıntı:
|
Selamun Aleyküm Arkadaşlar hepinize hayırlı günler
Foruma yeni üye oldum. 2 hafta önce internetten aloe vera siparişi verdim kargoyla geldi. İlk geldiğinde bitki gayet sağlıklıydı. Ancak aradan zaman geçtikçe bitkide birtakım sorunlar baş göstermeye başladı. Birkaç dalın yüzeyinde yaralar meydana geldi. Bazı dallarının ucu ise sararmaya başladı. Bu başlıktaki Toplam 19 sayfanın hepsini okuyamadım bilen arkadaşlara bir ricam olacaktı acaba neyi yanlış yaptım diye. Pencerenin önünde odanın iç tarafında duruyor. Güneş görüyor odanın ışığı devamlı açık. Haftada bir kez suluyorum dipten. Fotoğrafları aşağıda mevcut. Acaba saksısı mı küçük geliyor? Toprağını değiştirmem mi gerekiyor? Lütfen yardımlarını bekliyorum. Herşey için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla hoşçakalın Allaha emanet olun... |
Arkadaşlar fotoğraf ekleyemedim Nasıl ekleniyor acaba yardımcı olabilir misiniz?
|
Alıntı:
SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net |
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 613409 Şu an çektiğim fotoğrafları. Işık pek uygun değil bu saatte, daha sonra yeni fotoğrafla değiştiririm. Şimdilik görmeniz için ekledim. Susuz kaldıklarında yapraklar incelip, içbükey hale gelmeye başlıyor. Yaprak uçlarında kurumalar oluyor. Balkonda duruyorlar Mersin'de. Ankara'da da bir ay kadar sonra dışarı alınabilir sanırım. |
1 Eklenti(ler)
Bitkiyi daha büyük bir saksıya ekmeli miyim?
Dipten bir yaprak alıp diksem tutar mı? (bir komşum ısrarla istiyorda) Teşekkürler. |
Daha büyük saksıya ekmeyin. Bitkiniz zaten daha yavru, küçücük, verilecek bir tarafı yok. Yapraktan koparmayla tutmaz, bekleyin biraz büyüsün, o zaman her tarafından yavru verecektir. Yavrular şu an sizin sahip olduğunuz bitki gibi olduğu zaman saksıdan ayırır verirsiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar benim aloe veram da bu sizce jeli varmıdır Eklenti 615038
|
Ve ayrıca hiç büyümüyor hep böyle
|
Alıntı:
|
Aloe Türü
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Aslında niyetim bitkinin yavrularını nasıl ayırmam gerektiğine dair bilgi almaktı. Ancak konuyu okudukça bitkimin türünden şüphe etmeye başladım. Bilgisi olan biri aloe'min türünü söyleyebilir mi? Eklenti 615474 Eklenti 615475 |
Aloe Ciliaris veya onun bir varyetesi gibi duruyor.
|
Teşekkür ederim. Bu durumda şifalı olanlardan değil yani :(
|
Aloe veram :(
3 Eklenti(ler)
Merhaba :)
8 mayısta yengem bana aloe vera vermişti bende ektim onu ancak bugüne kadar fazla bir gelişim göstermedi. Hatta yaprakların uçları kahverengimsi bir renk aldı. Ne yapacağımı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim :) fotoğraflarda ilk elime gelen gün ve bugün ki hali var |
Bitkiniz Aloe vera değil gibime geldi. Dış yapraklarının kahverengi olması normal, önemli olan göbeğinden taze yaprak çıkarıyor olması, o da var gibi.Tutunana kadar bir süre böyle yavaş gider, tutunduktan sonra daha hızlı gelişmeye başlar, güle güle büyütün bitkinizi...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bendeki. Torf var sadece toprak olarak. Güneş almayan arka balkonda tutuyorum. Haftada bir suluyorum. Torf kuruyunca taş gibi oluyor. Acep kaktüs toprağı mı almalıyım?
|
Sayın zedonetx torf kuruyunca toparlamak zor olur, siz iyisimi bahçe toprağı kullanın.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025