![]() |
Sn. zedonetx kesinlikle bir kaktus toprak karisimi kullanmalisiniz. Torf kaktusler ve sukulentler icin olum demektir. Mutlaka en kisa zamanda torftan kurtulun.
|
4 Eklenti(ler)
Aloe vera yavrulamaya başladı sizce ne zaman ayırmam gerekiyor ? Dayanamayip 2 tanesini ayırdım erken mi aldım sanki
Eklenti 621560 Eklenti 621561 Eklenti 621562 Bide başka bi aloe türü var o da yavru veriyor ismini biliyor musunuz Eklenti 621563 |
Alıntı:
Alttaki bitki testere çiçeği olarak da bilinen Aloe Delaetii ye benziyor. |
doğru yere yazıyorumdur umarım.Arkadaşlar benim yeni bir aloe veram oldu ama yapraklar sararmaya başladı okudum burda yazılanları.İzmirden arkadas-şım vermişti kurursa nasıl bulurum bilmiyorum şu an ankaradayım resim atarım
|
Güler hanım asagidada yazdım resim ekleyemiyorum burdan henüz yeniyim bulmaya çalışıyorum ama bitkin uçları kuruyor ve yaratıyor.Nasil toparlarim bilmiyorum yarın aspirinli su doksem olurmu saksıya illa çıkarmak mi lazım topraktan çok istiyorum buyusun ama bakalım
|
kaktüsüm de var onla ilgili de buraya yazabilirmiyim ayrı bir sayfa mı var kusura bakmayın yeniyim de çözmeye calışıyorum siteyi.
|
Merhabalar :) öğrenci olduğum için çiçeklerle çokça vakit geçiremiyorum. Ancak çok istediğim için yengem bana aleo vera getirdi. Geldiğinde de çok bakımsızdı ve bana ulaşana kadar bikaç akrabamız yapraklarını jel için koparmış. Şimdiki hali çok kötü ve çok üzülüyorum. Fotoğrafını yüklerim. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ölmesini istemiyorum o benim ilk bitkim :(
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/19355.htm |
4 Eklenti(ler)
birçok türü olduğunu öğrendim de merak ettim acaba benimki aloe vera mı? şimdiki hali bu şekilde....
Eklenti 623319 Eklenti 623320 Eklenti 623321 bir de yanında minicik bi yavrusu var :) o da çok cansız duruyor gibi geldi.. toprağın üzerinde yatıyor. Eklenti 623322 Toprağına dair bir fikrim yok, bana geldiği gibi duruyor yaklaşık 3 hafta oldu. ne yapmam lazım lütfen yardım edin ölmesini istemiyorum :( |
herkese merhaba :) ankara'da yaşıyorum ve aloe vera bitkisi almayı planlıyorum. internette biraz araştırırken birçok türü olduğunu ama "barbadensis miller" türünün sağlık alanında kullanıldığını öğrendim. bitkiyi evde yetiştirme düsüncem de yapraklarından çıkan jeli cildimde kullanmak istemem bu yüzden barbadensis miller satın almak istiyorum. nerden temin edebilirim?
|
Alıntı:
Bitkiniz Aloe Vera. İnşallah toparlamıştır. Toparlamadı ise; kuruyan cılızlaşmış yaprakları kopartın. Kırılmış yaprakları kırıldıkları yerden kesin. Biraz toprak ilave edin, hem küçük fidenin kökü de toprak içinde olur. Toprak olarak ben genelde bahçe toprağı ve torf kullanıyorum. Fazla sulamayın. En erken Haftada bir olabilir, 10 gün ya da 2 hafta duruma göre bakıp karar verirsiniz. Son olarak da mümkün olduğu kadar güneş gören bir yerde olursa daha iyi olur. Dayanaklı bir bitkidir, inşallah kurtulur. |
Herkese merhaba dostlar.
Yeni üyeyim, bu ilk postum olacak :) http://hizliresim.com/J3EW3B 1 seneden fazladır baktığım iki aloe veram var. Bir tanesi yanında ufacık bir yavru verdi aylar önce. Ama ne yavru büyüyor ne diğerleri büyüyor. Aldığımdan bu yana gram büyüme olmadı. Üstüne üstlük keyifleri de yok gibi son zamanlarda, yaprakları zayıfladı, uçlarında hafif kuruma başladı. Torfta ekililer. Evim direkt güneş almıyor, en aydınlık yer mutfak oraya koydum o yüzden. Ama gelişme göremiyorum. Neyi yanlış yapıyorum? (fotoğraf eklemeyi bilemedim, link koydum o yüzden) |
Alıntı:
agaclar.net Forum Kuralları - agaclar.net |
Benim aloe veramda kökleri sararmaya basladı, ust kısımlar da yesılden gıttıkce uzaklasıyor, karardı biraz. 2 gündür güneşte bekletiyorum, renginde değişme yok. Yaprakların bazıları da yumuşamaya başlamış, ne yapmalıyım :(
|
Aloe Vera'nın kesinlikle güneşi sevmediğini düşünüyorum. Özellikle öğlen güneşine direkt maruz kalınca Ekim ayında olmamıza rağmen olumsuz etkiliyor. Bence doğrudan güneşten alın 2-3 gün gölgede bekletin mutlaka tekrar rengi canlı yeşile dönecektir. Parçalı şekilde hafif gölgelik güneş alabileceği bir alan varsa bundan sonra orada daha verimli olacaktır.
|
1 Eklenti(ler)
Bence sukulentler de yazın aşırı direkt güneşi pek sevmiyorlar, bir de oldukları yere alışma durumu var.
Bakın benim bu aloeveram anaç değil, anaçtan ürettiklerimden biri ve bu bitki senelerdir İstanbul'daki evimizin kapalı balkonunda hep aynı köşesinde durur, yeri de bayağı güneş alır. İşin enteresan yanı biz yazın Manyas'a gideriz ama bunun saksısı o kadar büyük ki o burada kalır. O sıcaklarda iki ay susuz da kaldığı olur. Ben gitmeden evvel bol bol sularım, toprağı iyice suya doyar. Aynı şeyi İstanbul'a geldikçe tekrarlasam da bu birbuçuk iki aydan evvel olmaz. Dün İstanbul'a geldik, bugün biraz bakım yapıp yani açan çiçek dallarını, kurmuş yaprakları kesip bol bol sulayacağım. Bu onu biz dönene kadar idare eder. Saksı içinde onlarca yeni bitki türemiş, döndüğümüzde saksı içinden onları alıp dağıtım yapıyorum. Şu andaki durumu bu |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili hamseey, doğru valla yeni yavruları çıkartırken çok az toprak kaldığını ben de görüyorum.
Siz bir de anacını göreceksiniz, yurt dışından getirirken valizdeki çizmemin içine saklamıştım boyu ufacıktı şimdi ondan ürettiğim onlarca veranın boyu birbuçuk metreden fazla. Anaç Manyas'da saksısına hiç müdahale edilecek gibi değil. Anacın yaşı onbeş sene vardır, bunların da sanırım bir 9-10 senesi vardır. Çok büyüdüklerinden en alt dallarını dipten kesip içindeki jelleri kavanozlara koyarak isteyen arkadaşlarıma dağıtıyorum. |
Genelde aldığımız çeliklerin biraz kurumasına bakarız kaktüs ve sukulentlerde ve sonra dikim yaparız. Siz bir de suda mı beklettiniz?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Buda benim bahçivanın hasat gibi kestikten sonra çöpe götürüken kurtardığım kurbanlardan biri :)
|
Alıntı:
|
Yeni diktiğiniz bitkileri; ister sukulent olsun isterse başka tür bitkiler olsun, asla hemen güneşe koymayın bir gün daha kuytu ve güneşi almayan ya da çok az alan bir alanda bekletin. Bitki kendini bir toparlasın sonra yerine alın.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Yardımm
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba... 6yıldır bizimle olan bitkimiz, babamın toprak değiştirmesi sırasında aşırı dengesizlik nedeniyle yaprakların zarar görmemesi için kökünü kesmesiyle, bu hale geldi :( babam zarar vermeyecek şekilde kökünü kesmişti ama sanırım zarar görmüş :( yapabileceğimiz ne var acaba? Birde bu vera değil mi? Bu arada kenarlarda en büyük yaprakları kestik, onlarda çürümüştü çünkü... şimdi en canlı sdece ortadaki küçük yaptaklar kaldı
|
Yardım edin lütfen alovera yetişiyorm evde şansına büyümesinde bir sorunla karşı karsyaym şuanda
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba, bugün çiçekçiden bir aloe Vera aldım. Şifalımıdır bilmiyorum cinsini biliyorsanız bana söylermisiniz. Birde yaprakları az gibi geldi bana, yapraklarının çoğalması için ne yapmalıyım? Bana yardımcı olursanız sevinirim. Fotoğrafını yolluyorum, şimdiden teşekkür ederim.
|
Güler hanım maşallah çiçekleriniz çok güzel. Benim bir türlü olmuyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Merhaba
bu resimde ki de aloe vera cinsi midir? nasıl bakmam gereklidir? |
Aloe Vera mın yaprak uçları büzüştü ne yapmam gerekir
|
Arkadaşlar pek çok aloevera dağıtımım oldu ama ben sukulentleri pek bilmem dağıttığımın da türünü sorsanız onu da bilmiyorum. Elimde bulunan türün yanıklara egzamaya iyi geldiği söyleniyor. Kendim de jelini elimde, yüzümde çok kullandım. Çok allerjik bir bünyem olduğu halde bana zararı dokunmadı.
Bu başlıkta fotoğraf yüklüyor, " türü nedir" diye soruyorsunuz, bilsem cevaplayacağım. arkadaşımız hho " yardım, türü ne" diye soruyor. Yüklediği fotoğrafı inceledim sanki yaprakları bendeki aloevera gibi etlice değil o yüzden bir şey yazamadım. Arkadaşımız Tunahan &Sayılı'nın yüklediği fotoğraftaki vera benim elimdekine benziyor. Yerinizde olsam biraz daha derince bir saksıya aktarırım. Saksının kenarına doğru da bir çubuk diker etrafa sayılan yaprakları hafifçe bir kurdele ile bu çubuğa doğru toplarım. Sevgili MİŞEL, saksı içinde birkaç tür mü var, çok karmaşık geldi bana. |
Lütfen yardımcı olurmusunuz
:confused:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Aloe yetiştiriciliği anlatılıyor. http://www.megep.meb.gov.tr/mte_prog...ili%C4%9Fi.pdf
|
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim aloe vera(sarı sabır)larım.
|
Alıntı:
|
Tesekkurler Guler hanim
Guler hanim gonderdiginiz aloe verayi bugun aldim ve hemen hazirladigim saksiyla bulusturdum. Kargoda hicbir hasar gormeden bana ulasmis. Tekrar cok tesekkurler. Resim ekliyemedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025