![]() |
Merhaba peremici, ben çok anlamıyorum, yanlış olmasın ama aldığınız bitki aloe vera gibi duruyor. Daha tecrübeli arkadaşların cevabını merakla beliyorum ben de. Bana göre aloe vera ve oldukça da sağlıklı ve yavruları var. Bence bir tanesinin tepesinden bir parça kesip içine bakın jel kısmı var mı kokusu nasıl ve elinize sürdüğünüzde yumuşatıyor mu.. güle güle büyütün..
|
Benim de küçük bir tane aloe veram var, anneannem ekmiş minik bir saksıya, anneme vermiş, o da bana verdi. Henüz minik olduğu için kesmeye kıyamıyorum. Büyümüyordu hiç, meğersem güneş seviyormuş, güneş alacağı bir yere koydum bakalım sevecek mi orayı. Büyük bir saksıya alsam büyümesi hızlanır mı bilen arkadaşlar ne dersiniz? Yoksa saksının boyuna göre mi olması gerekiyor?
|
Herkesinki ne kadar çabuk büyüyor. Benimkinin hasta olduğunu düşünüyorum. ya da arkadaşımın annesi dikip vermişti. benimki yavaş büyüyor demişti. belki benimki de türü yüzünden oyledir. :(
|
Aloe Vera'larım pek perişanlar..
2 Eklenti(ler)
Alt kattaki komşumuz 5-6 yıl önce elimi kestiğimde vermişti, ben de bu iki saksıya dikmiştim. Sadece 2-3 günde bir suluyorum ama artık toprak diye bir şeyleri kalmadı. Ayırmam gerek biliyorum. Buraya yazayım ki kaytarmayayım..
Bu arada küçük yaraları iyileştirmekten başka, yüz kremi niyetine de kullanabilirsiniz. Toparlayıcı etkisi var.. ;) |
Bu arada benimkinden akan jel sarı değil şeffaf.. :S
|
Aloe vera saksisi
1 Eklenti(ler)
merhaba, pazardan aloe vera aldim deliksiz cam saksida yetisir mi acabA? Yoksa koklerinin hava almasi gerekiyor mu? Bana yardimci olabilirseniz cok sevinirim. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim Aloe Veralarım galiba ikisi farklı cins Aloe Vera
sürekli saksı değiştirmek istemediğim için bulabildiğim en büyük saksıyı aldım Toprağı peysaj işleri satan yerden aldım ve geçtiğimiz sonbaharda aktardım ve balkona taşıdım kışı balkonda geçirdiler. su konusunda pinti davranıyorum. 1. resimdeki aloe kışı kazasız belasız atlattı 2. resimdeki ise bir iki yaprak kaybı ile bu güne ulaştı. şimdi yavruluyor ama yavruların uçları renksiz. daha önceki yavrularda böyle bir şey olmamıştı gerçi daha önceki topraklarıda ahım şahım bir toprak değildi. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
Öncelikle tüm doğa severlere merhaba,
Geçen yıl temmuz ayında bir adet "Aloe Nobilis" edindim. Genel olarak sukulent bakımı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Hatalı sulama sulamama, ısı, ışık gibi faktörleri de yanlış yaparak bitkiyi kaybetme noktasına geldim. Bitkinin kökü ile bağlantısı tamamen koptu ve kesinlikle kök namına bir şey kalmamıştı. Daha sonra bitkiyi köklendirmeyi başardım ve Kasım ayından bu yana gözüm gibi bakıyorum. İlk fotoğraf aloenin bana törenle gelişi, ikincisi bitki yeni köklenmeye başladıktan sonra, son fotoğraf ise en son hali. Şu anda sağlıklı duruyor, yeşil ve canlı, yaprak çıkarması belirli bir düzende, saksısını 3 gün önce değiştirdim. % 100 Torf.. Bulunduğu ortam diğer kaktüslerim ve menekşelerin arasında, evin içinde ve direkt güneşi 2-3 saat alan ama gün boyu aydınlık kalan mutfak bölümünde.. Şimdi ilk geldiği andaki yaprakların doluluk oranı mükemmeldi nerdeyse patlayacak gibi sert ve hacimliydi. Şu an eski yapraklarında 3 tanesini aldım, 1-2 tane kaldı üzerinde görünen yapraklar tamamen yeni ancak istenen dolgunlukta değil...Sulamayı 10-15 günde bir yapıyorum ve bu periyodu bozmadım.Acaba sulama metodunu mu değiştirmem lazım yoksa periyodu mu artırmalıyım? Yoksa ölümün kıyısından dönen bu bitki için şu an bu durum ideal midir..? Çok teşekkür ederim. |
Aloe Vera tohumdan çıkmaz diyorlar, ama ben dünden suda beklettiğim tohumları akşam toprağa bıraktım üzerine ince bir torf ve sıkıştırdım fıskıye ile suladım sonrada streç filmle kapattım ilerleme olursa veya olmaz ise de buradan paylaşırım sizinle.
|
internetten fide aldım. Yaklaşık iki ay önce torfa diktim. hiç gelişmedi, burada yazılanları görünce, saksıyı boşaltıp, önce asprinli suda beklettim, ardından köklerine oksijenli su sıktım ve bahçe toprağına diktim. Bir hafta gölge yerde bekletip, bir hafta sonra camın önüne çıkardım. Ancak az önce gördüm ki, iki yaprağı yana yatmış. Yeniden saksıyı döktüm, iki yaprağının Çürümüş oldğunu gördüm. şimdilik su dolu bir bardağın içinde bekletiyorum. Sadece iki yaprağı kalmış. Nasıl kurtaracağım. lütfen yardımcı olur musunuz?
|
merhaba güler hanım bendede aloveranın barbadensis türü var resim çektim ,yeni aldım sayılır saksısı cok kucuktu ama boyu baya atmış yavru verecek yerı bıle kalmamış yani o kadar.bende daha buyuk bir saksıya aldım bu tür de diğeri gibi yanlardan yavru verir mi acaba.Birde yavru verdiklerinde dere kumu ile karışım yapılarak saksıya dikilmesi gerekliymiş hızlı gelişim için.torf ile deniz kumu karışım yaparsam miktarı ne olmalı acaba
[IMG]http://i.hizliresim.com/vE2PnA.jpg[/IMG] [IMG]http://i.hizliresim.com/VVnDaB.jpg[/IMG] |
Çok sağlıklı görünüyor, zamanla yavrularını görürsünüz, merak etmeyin yavrular çıkacak yer mutlaka bulurlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan çıkan aloe vera barbadensis miller
Önceki gün gözüme çarptı ve mercekle baktım çok sevindim. aslında daha önce saksıya ektiklerim çıkmamıştı son bir denemeyle pet bardaklara perlitli torf toprağa ektim ve hiç sıkıştırmadım tohumlarıda 24 saat suda bekletmiştim. toplam 6 adet pet bardağa ikişer üçer tohum attım. bunlardan üç bardağı küçük sera altına aldım 5lt su şişesi içine kapattım. diğer 3 bardağı açıkta bıraktım kapalı cam balkon, öğleye kadar güneş gören yerde . Açıkta bıraktıklarım çimlendiler :) |
ben haziranda Çeşme tatilim sırasında otelin bahçesinde dev bir aloe vera bitkisi gördüm....eve gelirken 3 kök söktüm ve diktim...fakat benimkiler burda gördüklerim gibi yaprakları dik dik değil....kıvrık ve o kıvrık yaprak uçları tekrar toprağa girmeye çalışıyor....bu çaldığım bitki aloe vera değil sanıyorum...resim yüklemeyi bilmediğim için resim koyamıyorum....ama yaprakları aynı.... dikenli... ve içinden de jel şeklinde sıvı bulunuyor...şifalı mı yoksa sıradan bir kaktüs mü bilemedim....yardımcı olursanız sevineceğim....
|
Alıntı:
|
Yapraktan aloe üretimi
1 Eklenti(ler)
Merhaba, eğer bu başlıkta bu konuda paylaşım olmuşsa, önceden özür dilerim, tüm sayfaları okumaya zamanım olmadı.
Ben çocukluğumdan beri yapraktan aloe üretilebileceğini duyardım. Bir seferinde aloe yaprağını suya koydum, çürüdü. Bundan sonra bu konuda fikrim değişti. İnternette de aloe bitkisinin yapraktan üretimine ait hiç bir bilgi olmayınca, umudumu kestim. Ama geçenlerde wikihow sitesinde bununla ilgili bir konuya rastladım. Nasıl yapılacağını okudum ve burada paylaşmayı düşündüm. Aşağıdaki resmi internetten buldum. Sitedeki anlatıma göre, aloe bitkisinin bir yaprağını kesip, kesik yerin kuruması için yaprağı bir gün açıkta bekletip, resimdeki gibi toprağa gömüp sulamak lazım. Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ? Hiç deneyen oldu mu ? How to grow an aloe plant with just an aloe leaf |
|
http:// http://www.agaclar.net/forum...1&d=1438256634nasil foto paylasabilirim ?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 569402 merhabalar bu benim aloveram Güler Hanim sizce ne durumda ve cinsi nedir neyapmam gerek nasil bakmaliyim hasta oldugundan supheleniyorum ?
|
Alıntı:
. |
Arkadaşımız size yazmış, ilaveten çok bozulmuş yaprakları köke yakın kesin.
|
Cok tesekkur ederim nasıl yani yapraklarinimi kesmeliyim ?
|
peki bu hali duzelir mi ? bi yerde duymustum koklerine asprinli su filan sıkılıyormus faydasi olur mu ?
|
Alıntı:
Çok su vermeyin, kök sağlamsa mutlaka dipten yeni sürgünler verecektir. Bilmiyorum ben hiç aspirinli su vermedim. |
Kestigim yapraklarin içindeki jelleri kullanabilirmiyim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benimde aleo veram var direk güneş alıyordu onu oradan çektim burayı okuyunca çünki içe doğru bükülmeler ve kahverengileşme var çiçeğimde. Umarım kurtulur
|
Bir de yeri değil ama yeni üyeyim ilgili bölüme konu açamıyorm.
Ben gül yetiştirmek istiyorm nasıl yapabilirim fide mi almalıyım nasıl ekmeliyim ? beni yönlendirebilir misiniz , teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net Buraya da bakarsanız fikir edinmiş olursunuz. |
Alıntı:
Birde kökleri nereden istiyebilirim burası da onun yeri değildi sanırım |
Ben de istiyorum, yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
|
merhabalar aloveralarım cok yavru verdıgı ıcın saksılarını buyutup hazır satılan cıcek topragına dıktım.ancak son ıkı haftadır bır saksımdakı aloe veralar uclarından kahverengıye donmeye basladı.hafta da bır su verıyorum en basından berı balkonda duruyorlar yeterlı gunes alıyorlar yanı bunlarda hıcbır degısıklık yok.aynı sıkıntıları yazan uyeler olmus ancak tam bır cevap goremedım.bahce topraqgı kullanın denmıs ancak ızmırın en betonerme yerınde bahce topragı bulmam da bıraz zor.topragı kurusun catırdasın denmıs ınanın zaten ızmırde işler oyle yuruyor. sararan yerlerı kessem olur mu ? nasıl bır mudahale gerekır yardımcı olursanız sevınırım. ıyı gunler.
|
Alıntı:
Linkteki sayfada kendinizi tanıtır mısınız? http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/2595-472.htm Sararan yerleri dipten kesebilirsiniz. |
Teşekkür ederim Jakin. Tavsiyenize uyacağım ve eve alacağım. Peki iyice incelen yerleri kessem sıkıntı olur mu? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025