![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Zakkumun gövdesi adenium gibi olmadığından galiba. Budamaya dayanıklı. Ev içinde bonsai olarak yetiştirmek daha kolay... )Aslında zakkum inanılmaz dayanıklı bir bitki. Öldürmek için ciddi çaba gerektirir. Bonzai gibi küçültülürse olabilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın agozce bonzai olarak evet adenium bulunmaz nimet . sadece cicek bazında bakarsak cok ahım şahım degil . zakkum evde olmuyor bir cok ceşidini celikledim olmadı dışarda sorunsuz büyüyor . tohumdan adeniumu denemek ve büyümedigine ki cok agır büyüyor gün ve gün ilgi bekliyor .3 yıl sonra acan fulüm tamamen hayal kırıklıgı yaşattı sebebi ufacık ve dedikleri gibi o muhteşem kokusu ben alamadım o yüzden yazdım fazlamı abartıyoruz acaba ? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ful büyük saksıyı hak ediyor. Adenumda bu şart değil. Bence farklı bitkileri kıyaslamak doğru değil. Zakkum gibi kolay bitkiler yol kenarlarında bile var, marifet zor bitkileri yetiştirmekte. Abartıyoruz tabi, gözümüzde çok büyütüyoruz. Adenumlar da kendi memleketlerinde bizim zakkum misali yol kenarlarında hatta çölde bile yetişiyor. Biz kendi iklimimize uydurmak için sıkıntı çekiyoruz. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2011
|
adenium
ağaçsever den aldımğım adenium tohumlarını göz kararı vermikülit,orkide toprağı,bahçe toprağı biraz toprak düzenleyici ile karıştırıp maydonoz ektiğim meyve kasası vardı ona ektim fısfıs ile üst tabakayı nemlendiriyorum bekleme süreci başladı bakalım sonuç ne olacak |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Birkaç yıldan beri yetiştirdiğim adeniumlarımdan bir tanesi bu kış kök çürümesi yapmıştı.Aslında havlar soğuk ta da değillerdi kasım ayına kadar havaların iyi gitmesinden ve biraz derin saksıya ekmemden dolayı ,sulamayada devam ettiğimden yaprak sararması meydana gelince saksıdan çıkardım.Kökün yarısı çürümüştü,sağlam yerinden kesip birhafta kurumaını bekledim.Yeniden daha hafif bir karşıma koydum içinde torf veya subrat kullanmadım.Bu yaz o kadar güzel bir açtı ki siz adenium severler le bu anımı paylaşmak istedim. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
aukesen topragınız biraz kuru gibi geldi . johnny guitar cok güzel acmış maşalah . Kök cürümesini dışardan elle yokladıgımızda belli ediyormu yumşaklık gibi ? sayın jezebel önce hoş geldiniz haklısınız bitkileri kıyas pek mantıklı degil fule gelince sanırım beklentimi karşılamadı bende 2 degişik yasemin var kokuları muhteşem . yine kıyaslıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
Ağaçsevdalısından aldığım adenium tohumlarını bende sizin gibi toprak ve vermikülit karışımına diktim şu anda yellow dream 2 si başını çıkardı topraktan diğerlerini bekliyorum sevgiyle kal...Düzenleyen Periş : 27-08-2011 saat 09:27 |
|
|
|
|
![]() |
|
|