agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)




Beğeni Düzeni3810Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-05-2011, 16:43   #11
Ağaç Dostu
 
nurguldk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: ankara-gölbaşı
Mesajlar: 714
Arkadaşlar,
Adenium tohumlarını 10 tohumdan sadece 2 fire ile çimlendirdim. Önce 4-5 saat ılık suda beklettim (bunun için tohumların olduğu bardağı hafif yanan bir kaloriferin üzerine koydum) Bazıları su üzerindeydi ve muhtemelen çimlenmeyenler bunlar.

Yarı yarıya bahçe toprağı ve ince kum karıştırıp mikrodalgada 5 dk yüksek sıcaklıkta sterilize ettim. Altlarına bir kaç irice delik açtığım plastik bardaklara toprağı koydum.

Tohumları yan koyarak, üzerine yarım-1 cm kalınlığında aynı kumlu karışımdan ekledim. Adenium un yetişkini fazla su istemese de, tohum çimlenene kadar ısıya ve sürekli sulanmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak kesinlikle su alttan akıp gidecek. Çimlenme ortamı 20 derecenin üzerinde olacak. Ben kaloriferin olduğu camın önüne koyuyorum. Bunlar günde 2-3 kez bolca fıs fıslandı.(çeşme suyu ile değil içme suyuyla) Ve en geç 10 gün sonra koca gövdeleriyle topraktan çıktılar Umarım bu bilgiler sizin için de faydalı olur.

nurguldk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026