![]() |
|
![]() |
#11 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Adeniumda meyve ve soğuğa dayanım
Benim adeniumlarım güneye bakan balkonda. Kasım-Aralık ayından beri bir kısmının (Pink çeşidi) üzerinde tomurcuklar ve çiçekler var. 8 gün önce bir saksımı kalorifer olan bir yere aldım. Dün baktım ki üzerinde meyve oluşmuş. Adalet Hanım, sizinkilerde bir şey var mı? ![]() Balkonda bulunan Adeniumlarıma ekim ayından beri gübre vermedim. Amacım kışa dayanıklı olmaları için idi. Dün www.accuweather.com sitesinde Ortaca'ya baktım. Dün gece yazan gece sıcaklığı -2 idi. Adeniuımlarımın bir kısmını her ihtimale karşın içeri aldım. Bir kısmını dışarıda bıraktım. Sabah ve akşam baktım. bitkilerde bir etkilenme görmedim. Bu gün seralarda gezdik. Seracılara sordum. Gece 23:00 sıraları sıcaklık sera içinde 3 dereceye düşmüş. dışarda demek ki -2 olmuştur. Gece yağmurlama yapılmıştı ve sera diplerinde aşağıdaki görüntü vardı : ![]() 25.01.2010 Demek ki -2 gerçekleşmiş. yağmurlama yöntemi ile dondan korunan bir seradan akan sular bir bitki üzerinde buz tutmuş . Garanti -2 olmuş diyebiliriz sanıyorum. Demek ki bitki kışa iyi hazırlanırsa -2 derece olan soğuktan zarar görmeyecek. Ama yine de bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların böyle bir şey var diye soğukta bırakmamaları gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|