![]() |
|
![]() |
#181 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İlk çiçek 10 gün kaldıktan sonra döküldü, 2.çiçeğin petal yaprakları 6 cm. çapında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
|
Bitkinin derdi sıcak, istediklerini sağladıktan sonra neden olmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-08-2008
|
Benim eylül sonu ektiğim tohumlardan 5-6 cm.lik fidelerim oldu. Şu anda seradalar ve bir problem görülmüyor. Gece minimum 10 derece oluyor. Ev içerisinde suni ışık ihtiyacı olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
Gece sıcaklık 20 derecenin altına düşmüyorsa tohumları ekebilirsiniz (ev içinde cam kenarında ekebilirsiniz örneğin). Yoksa ilkbaharı bekleyin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ev içinde güneş gören bir yerde saksıya birkaç tohum diktim. Henüz iki gün oldu bir kıpırtı yok. Hayırlısı bakalım. Tohumları bir gün kadar ılık suda bekletmiştim inşallah çimlenirler... ( Tabi ki tüm tohumları ekmedim önce denemem lazım ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sn eylems, 177 No'lu mesajda aşılama hakkında biraz bilgi mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Adeniumlarımı büyük saksıya geçirdim ama sanki gelişmiyorlar.Demir gübresi versem sakıncası olurmu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
|
Organic Slow Release: Since we start with a low nutrient media and do not add a nutrient charge to it, we need a source of slow release fertilizer. The various coated materials like Osmocote etc are either not available here or are too costly. What we use, with surprisingly good results is pelleted chicken manure. A table spoonful or two as a topdressing perks up the plants no end. A small amount is added to the media as well while mixing. Pelleted chicken manure is commonly used as a top dressing in Taiwan. The growers assured me that no chemical (inorganic) fertilizer is used at all. I saw this being used in Taiwan where it's used exclusively by some of the best growers and their media is almost all stone chips. Chemical Fertilizers: We now use a complete liquid fertilizer containing all Macronutrients (Nitrogen, Phosphorus, Potassium, Calcium, Magnesium and Sulphur) as well as all Micronutrients (Iron, Manganese, Copper, Zinc, Boron and Molybdenum). This is used at alternate watering at an EC of 1.5mS/cm and is giving us better results than our old system of using only Calcium and Potassium nitrate in the liquid feed. The exact ratios of the nutrients can be varied and we are juggling them to find the best combinations for our conditions. This would also depend on the growth stage and season. http://www.tropicanursery.com/adenium/cultivation.htm# Tercüme ederseniz biz de detaylı öğrenmiş oluruz Adeniumun gübrelenmesini. Gübreye çok iyi tepki veriyor. Ama siz bitkilerinizi kış mevsiminde gübrelemeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
ben yeni adenium pink tohumu ektim. henüz çimlenip çimlenmediklerini bilmiyorum. belki 3-4 gün olmuştur ekeli. odamda duruyorlar. sizce çimlenir mi ve büyütebilir miyim çimlenirse bu mevsimde? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Halilaras, ben yaklaşık ikibuçuk ay önce Adeniumları çimlendirmeyi başardım, çimlenme oranı da çok yüksek, sizin tohumlar bu mevsimde daha kolay çimlenir merak etmeyin. Oda sıcaklığında en geç on gün içinde çimlenme başlıyor, siz yeterki nemi muhafaza edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Sayın Adalet Yağcı, içimi ferahlattınız. Bir arkadaşım da aynı günlerde ekti. Onunkiler çimlenmiş. Ben bekliyorum. Fısfısla su sıkıyorum, nemini koruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Merhabalar, Ben adeniumlarımı çimlendirdikten sonra gövdeleri kalınlaşsın diye çok sığ bir kaba ekmiştim. Ama gelişmeleri çok yavaş. Aylardır çok az büyüdüler. Kalorifere yakın bir yerde pencere kenarında duruyorlar. Suyunu da dipten verdiğimde daha etkili olduğunu farkettim, haftada 1 ya da 2 kere alttan su veriyorum. 1-2 kere sulama suyuna NPK gübre eklemiştim. Arkasından yaprak uçlarında sararmalar oldu. Gübre ağır geldi diye düşündüm. Gelişmelerine bir faydası da olmadı. Büyümelerini sağlamak için ne yapmam lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
|
Alıntı:
Kışın mecbur olmadıkça su vermeyin,haftada iki kere su çok aşırı. Sadece yanmış hayvan gübresinin bu bitkinin gübrelenmesinde yeterli olduğu, bir sitede yazıyordu. Fazla gübrelemeyin, benim adeniumlar gibi hastalık buldurursunuz yoksa. Toprağı olabildiğince kaba olsun, süzek olsun. Alttan sulamayın, Kök çürüklükleri saksının en aşağısındaki köklerden yani en uç köklerden başlıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
Alıntı:
Değerli bir toprak karışımıyla başladığımızdan ve herhangi bir besleyici de ilave etmediğimizden dolayı yavaş yarayışlı bir besin kaynağına ihtiyaç duymaktayız. Osmocote gibi çeşitli kaplamalı ürünlere ulaşamıyoruz ya da çok pahalılar. Kullandığımız ise şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar veren granüle edilmiş tavuk gübresi. Toprağın yüzeyine serpilen bir veya iki yemek kaşığı gübre bitkileri durmamacasına canlandırıyor. Ayrıca küçük bir miktarı da toprak karışımına ilave ediyoruz. Granüle tavuk gübresi Tayvan’da genellikle yüzeye serpilerek kullanılır. Yetiştiriciler hiçbir şekilde inorganik kimyasal gübre kullanmadıkları konusunda teminat verdiler. Bu yöntemin bazı en iyi yetiştiriciler tarafından son derece etkin biçimde ve neredeyse sadece küçük taş parçalarından oluşan toprak karışımlarıyla kullanıldığını gördüm. Kimyasal gübreler: Şimdi tüm makro besleyicileri ( Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum ve Sülfür) ve aynı zamanda mikro besleyicileri (Demir, Manganez, Bakır, Çinko, Bor ve Molibden) içeren komple bir sıvı gübre kullanıyoruz. Bu gübreyi EC 1,5mS/cm değeriyle gerçekleştirdiğimiz alternatif bir sulamada kullanıyoruz. Sadece Kalsiyum ve Potasyum nitrat kullandığımız eski sıvı gübre yöntemimize göre çok daha iyi sonuçlar veriyor. Besleyicilerin kesin yüzdeleri değişebilir ve biz de kendi koşullarımızda en iyi sonuca ulaşabilmek için değişik yüzdelerle denemeler yapmaktayız. Bu yüzdeler aynı zamanda büyüme evrelerine ve mevsimlerine göre de değişecektir. http://www.tropicanursery.com/adenium/cultivation.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Selamlar Karınca 70 den bir hafta önce aldığım çesitli türlerdeki Adenium tohumlarını ilk defa ektim.6. günde ilk çimlenmeler meydana geldi.Türlere göre çimlenme zamanlarında farklılıklar gösteriyor.Adenium pink ve adenium arebecum biraz daha geç çimleniyor .diğer türler 6.gün tam olarak açıklamalı döküman hazırlıyorum.Yukarıdaki sayfalarda bir arkadaşımız ingilizcesini yazmış ve sağolsun diğer bir arkadaş ta çevirisini yapmış.Elleri dert görmesin.Yabancı Tropica Fidanlığı diye bir fidan yetiştiricileri onların işleri biran önce çimlendirmek ve meraklılarına ulaştırmak.Sonuç eve gelir ve 2 hafta içinde beklenen bozulmalar görülür(Genel olarak)Çimlendirme yapmış arkadaşların tavsiyelere uymak bence daha mantıklı geliyor.Dikkatimi çeken tavuk gübresi oldu Tavuk gübresini daha önce kullanan biri olarak hiç tavsiye etmem hem asit oranı yüksektir hemde tavuklara verilen kimyasal hormonlar ve yemlerden yabancı bilinmeyen bir sürü yabancı ot itiva eder. Adenium ekimlerinde hiç bir gübre kullanmadım 3 aydan sonra gübreleme yapılıyor diye yazıyor ama bitkide gelişimi normal ise bunada gerek yoktur diye düşünüyorum..Ancak bitki nin ihtiyacı olduğunda gübre verilmesi tavsiye olunur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Adeniumlarım 10 günlük oldu ve hızla büyüyorlar.Artık seneye bonzai adayları olacaklar.10 türe kadar çimlendirme % 100 oldu bir tek adenium parfumde çimlendirmede başarılı olamadım .Toprağı karıştırdığımda kabuklar duruyordu fakat çimlenme malesef tamamlanmamıştı.Bunada şükür.Minik adeniumlardan ufak bir kesit.10 türden 5 er adet tohum çimlendirdim(deneme amaçlı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Sn. johnny bende aynı karıcadan aldıgım adenıumları geçtigimiz pazar ektim sizinle aynı gün galiba bugün 6. gün ama hala bir gelişme yok.Benimkinlerin çeşitleri pınk-arebıcum birde star of hiçbirinde faaliyet yok toprak karışımım torf ve dere kumu kullandım hergün sprey sulama yapıyorum ama yok ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar sayın AyhanMoran Ekim notlarını lithopslardaki gibi yetiştirme notları hazırlamıştım ama pek ilgilenen olmayınca yükleme gereği duymadım.Aynı kişiden aynı günlerde aldığım tohumlar.Arabicum 10 günde diğerleri 6.günde çimlendi.Arabicum tohumları daha tombul ve kabuğu kalın olduğu için zannedersen biraz daha geç çimleniyor.Süper parfümü ise çimlendiremedim tohumlarda zannedersem bir sorun vardı .Zaten 5 adetti ve çimlenme gerçekleşmedi hepsi tekbir kapta idi 10.günde tek kaplara ayırdım.Kullandığım malzeme karışım:kaliteli torf ,perlit ,coca peat 3 mm kalınlığında akvaryum kumu. Karışım oraları lithops son sayfada ekim notlarının içinde mevcut.Sadece kaba karışım kullandım.Sizinkilerde kesin çıkar 6 ile 12 gündür şartlara göre uzamada olabilir tohum çimlendirmede ilk kural sabırdır.Tohum kalitesi yüksek Buruşuk ve şekli bozuk olanlar çıkmıyor. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Sn. johnny bugün 7. gün arabıcumdan bir tane ince uzun 1cm uzunluğunda ucunda küçücük 2 yaprak var.Sizce adeniummudur. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, üç dört ay kadar önce Adenium çimlendirmeyi başardım, biraz dikkat biraz sabır ve biraz da özenle hepiniz başarabilirsiniz. Şu sıralar ekim için daha şanslı dönemler, hava ısınacak ve minik fideleriniz duraksamadan büyüyecekler. Hemen umutsuzluğa kapılmayın, hepinize kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene mart ayında ektiğim adenium arabicum uzun ince bir form aldı ve 30 cm. boyunda. Normalde tombik gövdeli olacak sanıyordum. İlk başlarda tombik gövdeliyken şimdi boya verdi. Ne yapmalıyım? Bu durum normal mi? Adenium arabicum yetiştirenlerinki ne durumda? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Adenium yetiştrme notları
Adenium yetiştirme notlarım(acemice) http://rapidshare.com/files/20443501...LARIM.doc.html Kendi tecrübelerimi anlatan bir dökümanı yayınlıyorum.Yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olabilir.İnternet ortamında yazan yazıları pek kaale almıyorum elimde tohum çoktu şimdide küçük adeniumlarım oldu bunlar yetişirken bizde tecrübe sahibi oluruz inşallah. Sayın AyhanMoran eklediğim resimdekine benziyorsa adeniumdur.Benimkilerin son halinin resminide ekledim Sayın Adalet Yağcı sizin adeniumlarınızda mükemmel görünüyorlar artık bonsai başlangıç şeklini almaya başlamışlar.Dediğiniz gibi En önemlisi sabırdır.Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Johnny Guitar, sizin adeniumlarınız da güzel gelişiyorlar. Sevgili İklimsiz, bu fotoğrafları yüklediğiniz çok iyi olmuş, büyüdükçe saksı büyüklüğü nasıl olmalı konusunda kafamdaki sorular cevaplanmış oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
|
Alıntı:
Bu bitkiler neredeymiş ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |