View Single Post
Eski 23-02-2009, 20:12   #198
johnny guitar
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Selamlar Karınca 70 den bir hafta önce aldığım çesitli türlerdeki Adenium tohumlarını ilk defa ektim.6. günde ilk çimlenmeler meydana geldi.Türlere göre çimlenme zamanlarında farklılıklar gösteriyor.Adenium pink ve adenium arebecum biraz daha geç çimleniyor .diğer türler 6.gün tam olarak açıklamalı döküman hazırlıyorum.Yukarıdaki sayfalarda bir arkadaşımız ingilizcesini yazmış ve sağolsun diğer bir arkadaş ta çevirisini yapmış.Elleri dert görmesin.Yabancı Tropica Fidanlığı diye bir fidan yetiştiricileri onların işleri biran önce çimlendirmek ve meraklılarına ulaştırmak.Sonuç eve gelir ve 2 hafta içinde beklenen bozulmalar görülür(Genel olarak)Çimlendirme yapmış arkadaşların tavsiyelere uymak bence daha mantıklı geliyor.Dikkatimi çeken tavuk gübresi oldu Tavuk gübresini daha önce kullanan biri olarak hiç tavsiye etmem hem asit oranı yüksektir hemde tavuklara verilen kimyasal hormonlar ve yemlerden yabancı bilinmeyen bir sürü yabancı ot itiva eder.
Adenium ekimlerinde hiç bir gübre kullanmadım 3 aydan sonra gübreleme yapılıyor diye yazıyor ama bitkide gelişimi normal ise bunada gerek yoktur diye düşünüyorum..Ancak bitki nin ihtiyacı olduğunda gübre verilmesi tavsiye olunur.

Eklenen Resimler

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön