![]() |
|
![]() |
#1531 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Adalet hanımın dedikleri doğru. Hem cinsine bağlı bir durum hem de koşullara. Örneğin sn drhegeli bana da arabicumların tombul gövdeli obesumların boylu olduğunu belirtmişti. Arabicumların bir tanesini hafif gölgede diğerlerini direk güneş ışığı altında bıraktığımda, gölgede kalan cılız kaldı ve tombullaşmak yerine boya gitme eğilimi gösterdi. Güneş altındakiler ise neredeyse 2 katına yakın kalınlıkta gövde yaptı gölgedekine göre. Sizdeki çimlenenlerde farklı cinslerin tohumları karışmış da olabilir. Düzenleyen Sakaki : 07-09-2012 saat 00:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2012
|
Bugün 20 tohum daha ektim. Ne zamana güneş görmesi lazım. Yapraklar tam oluşana kadar güneş görmemesi mi gerekiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Ağaç Dostu
|
İlk açılan yapraklardan sonra gelen yaprakları bekleyin bu bekleme devresinde fideler yarı gölgede dursunlar sonra alıştıra alıştıra çıkartın zaten bu aydan sonra güneş ve sıcaklığı yaz gibi olmaz o zaman çıkartırsınız tam güneşe kışında aydınlık ve serin bir yerde dururlarsa dinlenmiş olurlar karanlık serinde olur ısıtmalı odada cam kenarında duracaksa, bu durumda toprak kuruduğunda az miktar sulamanız gerekir kökleri kurumaması için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Ağaç Dostu
|
Kökler çalışmadığı için dehidrasyona uğramış gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Ağaç Dostu
|
Sn selis, Evet, büyük ihtimal öyle. Benim de ilk denemelerimde kaybettiklerim bu şekilde su kaybına uğramış ve büzülmüştü, sebebi aşırı sulamaya - köklerin çok ıslak kalmasına bağlı olarak kök çürümesi idi. Toprağınız (taşların hemen altındaki tabaka) bana fazla su tututcu özellikte gibi geldi. Kökleri bir kontrol edin bence, kaybedecek birşey yok gibi. Çürüyen kısımları alıp bir müddet bekleyin bence. Ancak yine de bir doktora gösterin derim (bkz. drhegeli) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Ufaklıklar büyüdü abi oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2012
|
7 gün önce ektiğim 17 tohumun 17 side çıktılar % 100 bir çimlenme oranı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
selam
![]() bu tembel 13 aylık hala çiçek niyeti yok çift gövde düşünüyorum ![]() tembeller sınıfı yiyip içip yan gelip yatıyorlar çiçek dersi çalışan yok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl cicek verimi az oldu sanırım kimseden ses cıkmıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 |
Ağaç Dostu
|
Sn drhegeli ve diğer deneyimli arkadaşlar, Bendeki adeniumlar gayet sağlıklı gelişmesine karşın 1-2 tanesinin bazı yapraklarında aşağıdaki resimde gösterdiğim gibi sarı noktalı lekeler mevcut: ![]() Aslında bu sorun yeni değil. Farkettiyseniz alttaki yapraklarda görünüyor, çünkü sorun aslında 3-4 hafta önceydi ve ilk önce bana mantar türevi bir rahatsızlık gibi geldiğinden mantar tedavisi uyguladım ama sorun pek geçmedi. Besin yetersizliğini hiç düşünmedim zira diğer adeniumların tamamı aynı rejimle beslenmesine karşın bir sorun göstermedi. Ardından kırmızı örümcek ve pamuklu bit dediğimiz zararlılara karşı kullanılan bir ilaçtan hafif dozda 1-2 kere uygulama yaptığımda, yeni çıkan yapraklarda sorunun devam etmediğini gördüm. Ama ortada görünen bir zararlı da yoktu açıkcası. Şu anda boy uzaması ile birlikte yeni çıkan yapraklarda bir sorun göze çarpmıyor ancak bu sorunu yaşayan adeniumların yapraklarında matlık gözüme çarptı. Bu matlık cinsiyle de ilgili olabilir belki emin değilim (ya da ilacın etkisi olabilir). Bu durumu yaşayan var mı aranızda ve fikri olan var mı? Diğerleri yan yana olmasına rağmen bir sorun yok onlarda: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Ağaç Dostu
|
Mantar ilaçlaması yapmıştım ama tepki vermemişti. Bunun üzerine kırmızı örümcek, pamuklu bit vs. için kullandığım ilaçtan az doz ile 2-3 uygulamadan sonra yeni yapraklarda sorun tekrarlamadı. Ama dediğim gibi ortada görünen bir böcek yoktu. En azından ben göremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkür ederim.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama yine de toprak karışımınızı bir gözden geçirin bence. Önümüz kış, eğer su çok tutuyorsa kışın daha tehlikeli olabilir. Bir daha sorun yaşamamanız dileğimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Ağaç Dostu
|
Bu ay adenium ayı sanırım su versem yarıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Bu Adenium hangi aylarda tohumdan ekiliyor.Tohum alıp ekmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Saka gibi ![]() Degerli arkadasim fotografta gorunen adeniumlar icinde en buyuk hacimli ve boyda olan bana gore 1.5 bilemedim 2 yasini gecmez.. 15 yillik ve daha yasli adenium gormek icin bu basliktaki benim ekledigim 1545. mesaj ve sonrasina daha iyi bakmak gerekir diye dusunuyorum fotograflara bu linkten ulasabilirsiniz http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...nt/6486-52.htm Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sonbahar Çiçekleri 1
Bir başka David Clulow melezi : A.obesum 'Cody Louise' ![]() Swazicum genleri nedeniyle 'Cody Louise' steril, yani tohum üretemeyecek. Zira swazicum ailenin tek tetraploid üyesi (diğerleri diploid). Melezleri triploid oluyor ki bu da tohum oluşturmasına engel (yani bu bir katır, kedi değil ![]() Yandan görünüm... Çiçek çapı 5-6cm kadar. Hangi genlerinin yansıması bilmiyorum ama yaprak rengi (bendeki diğer adeniumlara göre) daha açık yeşil ve şekli de daha yayvan. Boğazı da daha uzun gibi geldi... ![]() Netten alıntı örnek A.crispum ve A.swazicum fotoğrafları... ![]() ![]() Bendeki (bu yaz çiçek açmış olan) bir başka swazicum melezi : A.obesum 'Jezebel'... Swazicum özellikleri daha belirgin... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sonbahar Çiçekleri 2
Tekrar çiçeklenen adeniumlarım... A.obesum 'Fire Mountain' ![]() A.obesum 'Zuninga 2' ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Uzun süreden sonra herkese Merhaba arkadaşlar, Ev'deki balkondan başlayıp seraya taşınan maceramızda ilk tomurcuğumuzu aldık ![]() size daha fazla güzel haber vermek isterdim ama inanın sorunların ardı arkası kesilmedi. Çünkü çok fazla kök çürüme sorunumuz var. 4-6 aylığa kadar yetişmiş adeniumlarımızı yeni saksılara drenajı biraz daha iyi olan karışımlara diktik ama aşırı derecede çürüme baş gösterdi. 1. kök çürüme durumu: tüm kökler sağlam ama gövdede morarma ve normalin üstü yumuşama 2. kök çürüme durumu: kazık kök çürümeye başlamış. gövdede az yumuşama var. ( Yaprakları çok canlı, gövdede yumuşama olmamasına rağmen tespit ettiğimiz durum: eğer en altdaki yaprakların 3-5 tanesi sararmışsa, kazık kökte bir çürüme olduğuna dair işaret olduğunu anladık. Bu sayede adeniumları besleyen saçak kökleri kurtarmış olduk ve yaşama şansını arttırmış olduk. Şuana kadar çıkardığımız 5 tanesinin 4 tanesinde kazık kök çürümüştü. Bunların kazık köklerini kesip tekrar diktik umarım tekrar hayata dönerler, aslında bonzai olma yolunda bir adımda denebilir ![]() Son 1 haftada yaklaşık 30-40 tane çürüdü bu şekilde giderse malesef elimizde birşey kalmicak. ( Çürüyenleri çelik yaptık bu arada) Bunun anında böcekler ve hastalıklarda adeniumlara zarar verdi, özellikle çoğu tomurcuğu yemişler. Onlarla şimdilik başa çıktık. Seramız & İlk Tomurcuk & Sorunlar & Kullandığımız ilaçlar ( Kök çürüklüğü ve böcekler(granül) ) ImageShack® - Online Photo and Video Hosting Böceklerin verdiği zararlar. ImageShack Album - 2 images Şimdilik bu kadar arkadaşlar, yakın zamanda daha ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağım. Biraz acele yazdım kusura bakmayın, sağlıcakla kalın ![]() Düzenleyen can17can : 05-10-2012 saat 13:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
Fotoğrafları daha önce yüklemiştim. Şuan macintosh bir bilgisayardan yazıyorum ve cihaza çok yabancıyım eve gidince yükleyeceğim kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|