![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İris, bizimde hedefimiz kendi adeniumlarımızı sergilemek ama en büyüğü henüz 3 yıllık....Daha önceden bu bitkiden haberimiz yoktu... Bunlarsa 20-30 yıllıkmış...... Bu güzellikler bizi motive ediyor, hedef belirliyoruz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Aman yapmayın, gözümüzü korkutmayın... ![]() ![]() Yahoo Adenium Group'tan alıntıdır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen agozce : 11-07-2012 saat 21:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Çiçek konusunda okuduğum 1-2 bilgiyi de ben eklemek isterim. Adeniumu gövdesi kadar çiçeklerinin uzun süre kalması da ayrı bir tercih sebebi diye okudum,yanlış mı dostlar? Yapma çiçek gibi o alımlı gövdeleri ile az bir bakımla aylarca çiçekli şekilde durmaları farklı yapan. Sadece gövdesine vurulsak ficus dolu peyzajcılar, bonsai diye satıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Sayın Drhegeli´nin verdiği adenium tohumunun fideciklerim. ![]() İlk bebişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bunlar da benim adeniumlar; çiçeğe filan gerek yok bence, ben dobiş hallerini çok sevdim ![]() ![]() Hidrokültürde büyütüyorum. Piyasada satılan normal besinler yeterli gelmeyip tepedeki tüm yapraklar neredeyse beyaz çıkınca demir sülfat kullandım, 1 haftada toparladı... Sayın Tura'ya beni bu güzelliklerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca adımı zikretmiş olmanız, büyük bir incelik. Kendim yetiştirmiş gibi heyecanlandım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Benim adeniumların plastik bardaklara tohumdan diktim. Onları bonzai yapmak istiyorum. Ne zaman bir büyük kaselere alabilirmiyim? Fidecikleri şaşırmak için boyları kaç santim olmalı? Dikim yazın uygun mu? Dikim harcı için torf, dere mili toprağı, Dere kumu, ponza taşı, kırmızı toprak, Yanmış havan gübresi ve tavuk gübrem var. Bunlardan hangileri uygun olur? **** kökünü oynatmadan küçük bir saksıya dikip biraz büyüdükten sonramı bonzai çalışmasına başlıyayım? Kusura bakmayın bu konuda bilgim yok, tecrübemde yok. Bana yardım edebilirmisiniz? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() Sanırım bana pek güvenmiyorsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
![]() Emin olmak istedim. Bin ölç bir biç hesabı. Herkese sorular sorarım ona göre karar veririm. Bu konuyu çok iyi araştırman lazım ki hata yapman olasılğım azalsın. Bu konusunun yabancısıyım. Araştırmak ve öğrenmeliyim. Bu konuyu tohumlar elime geçtiğinden beri her yerden araştırıyorum. Bonzai ağaçlarına hayran oldum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Alıntı:
Siz ayıracaksanız da tavsiyem bir 5-10 dk kadar leğenin içine oturtun saksıları, gerisi kolayca çıkar... Düzenleyen elek : 14-07-2012 saat 22:50 Neden: Alıntı eklendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın adalet hanım güle güle büyütün. Kaybınıza benim gecen yıl kayıp ettiklerim kadar üzüldüm . Beyaz adeniumunuzu iyi hatırlıyorum cok begenmiştim . Yine tetrarlıyorum topbiş gövdeleri cicek aratmıyacak kadar güzel geliyor gözüme bu benim şahsi görüşüm ![]() 100 tür bitkimin her birini ayrı ayrı inceliyor ve burdan da yazıları baştan sona takibe calışıyorum ilginize teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Çok eski olmasam da bu forumda yaptığım deneylerin sonuçlarını paylaşmak istedim. Öncelikle çimlendirmeden başlayayım. Elimde çok sayıda tohum olunca farklı farklı denemeler yaptım. Çimlenmeyi teşvik eden POLYTONIK gibi hormonlar %100 e varan bir çimlenme oranı sağlıyor. Buna biraz da fungisit ekleyip 3-4 saat beklettigim tohumların hepsi çimlendi ve gelişmeleri de sağlıklı. Kendi hallerinde ısı,nem,ışık sağlanan toplumlardan bazıları çimlenmedi. Bazıları da genetik zayıflıktan olumsuzluklara karşı koyamadı,hatta o tohumun kabuğunu atamayanlar bile oldu. Burda başarı oranı %65-%80 arası değişti. Antalya gibi sıcak illerde bu mevsimde suyu bol verdiklerim bariz hızlı gelişti. Su konusunda ilk başlarda çok ürkütüldüğüm için suları eksik gelen bitkiler kök gelişimini tamamlayamadı, en ufak bir rüzgarla yan yatıp kök gövde birleşme noktasından kırıldı. %1 lik humik asit - ü azotu yine çimlenmeden 1 hafta sonra gelişmelerine olumlu etki etti. Bir de olmazsa olmaz sıcak yerlerde file ile güneş ışığını filitrelemek,direk güneş ışığı anında kavuruyor bitkileri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinin ilk çiçeği... Bendeki adeniumların da ilk açanı... Takdimimdir: A.obesum 'Doxon 2' ![]() 1.Gün ![]() 5.Gün ![]() 5.Gün Genel Görünüm Bu sayfalarda sıkça referans verdiğim David Clulow tarafından yetiştirildi. Doxon ile yapılan çapraz döllemelerde, katmerli olma halinin sonraki nesillere 2-3 kat daha fazla geçtiği farkedilmiş. Göreceğiz...? Yak. 2 yaşında. Çiçek çapı 5-6cm. Gövde çapı yak. 4cm. Bitki boyu 33-34cm. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek harika , ne kadar bitki üzerinde canlı kaldığının istatistiğini bizlere iletirseniz sevinirim drhegeli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Evet Ferhat Bey, aşılı... Anaç olmasını planladığım için zaman kazanmak ve riske girmemek istedim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Tohumdan yetişdirdiklerim 1 yaşında oldu kışı dışarda geçirmeleri için uygunmudur bir sorum daha var dallanması için budamayı ne vakit yapmalıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dallanma için budamayı, bitki gelişme döneminde ise herhangi bir zamanda yapabilirsiniz. Budama derken derin budama değil tabii... Uç alma yeterli olacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Çıplak kök
Yurt dışından çıplak kök olarak gelen adeniumlara nasıl bir uygulama sonrası dikmek en sağlıklısıdır? ![]() Düzenleyen zevren07 : 27-07-2012 saat 11:04 Neden: foto eklemek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok büyük olmayan bir saksıya dikin. Aydınlık ve gölge bir yerde bekletin. İlk başta sulamanıza gerek yok. Toprağın kendi nemi yeterli olacaktır. Toprağınız kuru ise dikimden önce nemlendirin. İlk yapraklar (veya tomurcuk) çıktığında rutin sulamaya başlayabilirsiniz. Devamında kademeli olarak (alıştırarak) tam güneşe çıkarabilirsiniz. Bu şekilde diktiğim 15 kadar bitkinin hepsi canlandı. Bazıları yapraktan önce tomurcuk çıkardı. ![]() İlk yaprak çıkarma süreleri : İstanbul'da Mayıs'ta : yak 2 hafta İzmir'de Haziran'da : 5-7 gün Çiçeklerini görmeniz (ve paylaşmanız) dileğiyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çeliğin yapraklarını 1-2 yaprak kalacak şekilde koparın. Kesik yerinde yara dokusu oluşuna kadar gölge ve havadar bir yerde bekletin. Sonrasında hafif nemli bir içeriğe dikin ve yine gölgede bekletin. Köklenme, iklime ve bulunduğu ortama bağlı olarak 1-3 haftada olacaktır. Bu işlem, bitkinin büyüme döneminde yapılmalıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sayın drhegeli. Çiçekleri gorebilirsek biri snow white iri katmerli,diğeri de thongsiam.Çiçekleri görünce inşallah paylasacagim,büyük bir heyecanla.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
benim adenium palmiye gibi egiliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2012
|
arkadaşlar Ankara'da adanium toprağı nereden bulabilirim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Aslında adenium toprağı diye bir şey yok. Çimlenmiş fidelerinzi varsa, %40 kadar yıkanmış elenmiş der kumu ve cocopeat veya torf karıştırıp elde edebilirsiniz. Başka karşımlar da mümkün. Temel mantık su tutmayan gevşek bir karışım elde etmek. organik içeriğini de zayıf olması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Bir David Clulow melezi daha çiçeklendi : Adenium obesum 'Zuninga 2' ![]() Çiçek çapı yak 4cm. Boğazına doğru inen ince kırmızı çizgiler ve taç yapraklarının dış kenarındaki dalgalanmalar genetiğindeki A.crispum etkisi... ![]() ![]() İşte ebeyenleri : Dance of Butterfly x Star of Tomorrow ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenen üçünçü Clulow melezi... Adenium obesum 'Carmen' ![]() Çiçek çapı 4cm cıvarında. Çiçek rengi beklenenden açık, hatta soluk... Tam gün Bodrum güneşinin altında durması neden olmuş olabilir. Biraz gölgeye mi alsam? ![]() ![]() ![]() David Clulow'dan 'Carmen' fotoğrafı... ![]() Düzenleyen drhegeli : 01-08-2012 saat 00:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|