![]() |
|
![]() |
#901 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Evet sayın Jezebel aslında kaloriferli ortamdada kışın gündüz ve gece ısı farklılıkları olmakta buna dayana biliyorlarsa ısık dediğiniz gibi sadece takfiye olacaktır. Bu bitkiyi tanıdıkça, isteklerini daha fazla öğreneceğim,şu anda teorik olarak,tanısamda, pratik olarakta, teorinin eşleşdiğini görmek gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
|
Sayın memet kusura bakmayın sizlerin tecrubelerinizden yararlanıyorum bu sebeple biraz fazla soruyor olabilirim,sizi adeniumlarınızdı sanıyorum,camın önündeki, mermerin üstünde,kışı oradamı geçirdiler,alt tarafta, kalorifer peteği görünüyor,kışın etkilenmedilermi sıcaktan? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Benimkiler değil. Ama bütün çiçeklerin kışın kalorifer peteği üstünde durmalarının sakıncalı olacağını düşünüyorum. Benim adeniumlar işyerindeydi. Geçen kış iki metre kare, çift katlı sera yaptım. Isıtıcı ve termostatlı. Orada kışı gayet iyi geçirdiler. Bu kış aynı uygulamayı yapamadığım için ikisi hariç hepsini kaybettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun ![]() İlginize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
|
Bir arkadaşımın teşvikiyle adenium tohumu edindik ve ektik, benimkilerden 9 taneden iki tanesi çimlendi onunkininse nerdeyse tamamı ![]() İlk sayfalarda okuduğuma göre çabuk ve nerdeyse kayıpsız çimleniyormuş ama çimlenme süresinde bizim ev nerdeyse hiç güneş görmedi ![]() Şimdi adenium sayfasını baştan sona bi okuycam, üstünüze afiyet ilk bonsai denemem olacak da elime yüzüme bulaştırmazsam ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Ağaç Dostu
|
Benim tohumlar da 5-6 günde çimlendi ilk ektiğim tohumdan daha hızlılar ilk seferinde yaprakları bayağı geç çıkmıştı bunlar direk yapraklılar. Bir kısım tohumlar diğerleriyle suda dibe çökmeyince biraz daha bekletip nasıl olsa çimlenmeyecekler diye düşünüp kapalı balkonda boş leğene serpiştirmiştim iyi ki atmamışım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2011
|
Toprağı= kum+torf+ orman toprağı+volkanik tüf+ince kıyılmış ağaç dalları olmasa büyümezlermi adeniumlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Sayın bitki meraklısı büyürler .Adeniumların ve butür diğer türlerin yetişmelrindeki ana amaç 3 yıllık tecrübelerime dayanarak sadece yüksek nem de yetişmeleridir.Karışımlarının nekadar az bünyelerinde suyu barındırıyorlarsa o kadar uzun yaşıyorlar.Adeniumları bu yıl orkide karışımındada yetiştirmeyi denedim sonuç çok iyi.Sonuç karışım nekadar süzek bir meteryal olursa o kadar çabuk büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uranian çok hoş görünüyor. Tebrikler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bu gün zengerdandan tohumlarım geldi ve ne yapacagımı şaşırdım ![]() of heyacan bastı tüm okuduklarım kafamdan uctu sanki sınavdayım 6 tohumu degişik taktiklerde ektim 4 tohumu ıslak peceteye sardım ![]() gerisi beklemeye kaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kalambaklı maşallah çok sağlıklı görünüyor,çiçeğini açarakta sanki ilginiz için size teşekkür ediyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
|
Böyle bir görüntü elde etmek için, bir çok kökü beraberce ekmek mi gerekiyor? Ve beraber edikimde ne kadar büyüklükte olmaları gerekiyor? Bir çok renk aynı saksıya ekilirse sanırım çok güzel bir görüntü olur diye düşünüyorum... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 |
Ağaç Dostu
|
benim adeniumum da cicekleniyor sanırım kırmızı ![]() tohumlarda ses yok pecetede 4 tohum hala şişmedi koydugum gibi duruyor . ben gibi sabırsız biri tohuma hic bulaşmamalı ![]() tek rar tekrar okumaktan rüyalarımda adeneum görür oldum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Ağaç Dostu
|
Köklenen çelikten cesaretle tek Adeniumumdan iki çelik daha aldım. Zavallıya her dalda iki göz bıraktım ki sürebilsin ![]() ![]() Ben gelşmesi için bir teşfik olarak düşünüyorum. Dilerim o da öyle hissediyordur. Düzenleyen Jezebel : 19-06-2011 saat 09:15 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Ağaç Dostu
|
Pecetede bir kıpırtı var ![]() sukulent işini kıvırdıgım icin sanırım adenium işinide becericem .en heyacanlısı ilerde tohumlar mix alındıgı icin ne nedir bilinmiyor işalah beyaz acan adenium cıkar icinden ![]() jezebel nasıl kıyıp kesiyorsunuz adeniumu valla 1 adeniumum var her gün inceliyorum bir sıkıntısı varmı diye ![]() eyüpte bir serada bir karış adeniuma 80 ytl istedi neden bu kadar pahalı satılıyor anlamış degilim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili agozce'nin sunduğu fotografa bakarsanız budamanın bir zararından fazla yararı var ![]() Ve de bana şu an iki yeni bitki kazandırmış bulunan bir yol. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Adeniumların evde 1-2 saat güneşi anca görüyor. Balkona direk çıkarırsam güneşten zarar görürlermi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Ağaç Dostu
|
Sizi 1,5 aylık, 5'iz lerimle, tanıştırmak istiyorum,bol kumlu, toprak karışımını hazırlayıp, ayrı, ayrı saksılara yerleştirdim,saksılarda, her adenium, yavrumun altında büyükçe bir kaya parçası var,belki kök budaması yapmadan, kökleri kayalara, sardırabilirim diye. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Ağaç Dostu
|
Çok şekerler, mürvetlerini (çiçeklerini) de görün inşallah ![]() 3 gün kesi yüzeyini kuruttuktan sonra köklendiriciye batırıp diktiğim çeliklerime kısmi sera uygulaması yaptım. Dilerim köklenirler ve güzel bonsai başlangıcı olurlar. En az 5-6 saat öğlen güneşine maruz anne bitkide hareket var, kestiğim çeliklerin yakınından yeni sürgünler patlamaya başladı, yaşasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-11-2006
|
Bir adenium hikayesi
Dört yasındaki adenium'un hikayesi kısaca... (bazı fotograflar daha onceden yayınlanmis olabilir affınıza sıgınarak.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|