![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Arkadaşlar bir site buldum. Adenium hastalıkları ile ilgili. http://www.adeniumsindia.com/disease-problems.php |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
ektiğim bir çok tohumdan 1.5 ayda sadece 1 tanesi çimlendi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Kaybettik
|
Benim adenium tohumlarımda hiç çimlenme yok. Bir tane dahi kımıldanma göremedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
|
Bence bir santim çok derin. Bunun nerede önerildiğini bulabilir misiniz? Hatalı bir derinlik. Kural olarak tohum ne büyüklükteyse derinlik o kadar olmalı. Bu tohumu yanlamasına toprağa koyacağımıza göre bir iki milim derinlikte olması gerekiyor. Ben toprağın hemen üstüne koyuyorum. Diğer önemli etmen de ısı tabi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
|
"Direkt güneş almayan yerdeler ve sera etkisi olsun diye kapalı kabın içerisindeler. " Tohum çimlenmek için gün ışığına da ihtiyaç duyar. Kapalı kapların gün içinde en az bir saat kadar havalanması da önemli. Çürümeye neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili memet, hemen üzerindeki fazlalıkları azaltacağım o halde. Ama o bilgileri adenium forumunda gördüm, hem de bir çok mesajda geçiyordu. Sevgili Sevim.K. Sizinkiler de çimlenir inşallah, sadece biraz gecikir sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik
|
Benim kapaklı tohum kabım cam önünde, peteğe yakın bu nedenle oda ısısında diyebilirim. Havasız kalmasın diye havalandırıyorum. Nemine dikkat ediyorum. tohumlar öyle derine de ekili değil. Üstelik oldukça sabırlı davrandım. Sellukada olduğu gibi neden büyümüyor diye kurcalamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sevgili memet. Bitkilerle ilgili tüm bilgileri bu siteden alıyorum. Sanırım gözünüze çarpmadı, rastlarsam size hangi mesajda olduğunu bildireceğim. Sevim.K. Sellukaya yaptığın gibi bunu kurcalama bari, eninde sonunda seni sevindireceklerdir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
|
Evet mesajı okudum referans mesajı da aradım ama başka şey yazılıydı. Bir karışıklık var. Sıcaklık 20 ile 3 derece arası olmalı yazılı ki, benim okuduğum yazılarda alt sınır 15 derece olmalı. Mine pakkaner'in tohum çimlendirme konusunda verdiği bilgilerle uyuşmuyor. Ben söylediğim gibi çimlendiriyorum sorun yaşamıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili öğretmenim sevim.K, adenium tohumlarınızı bir iki saat ılık suda beklettikten sonra, perlit+kum+pirinç kabuğu+çimlendirme torfu karışımına boyları kadar derine yatay olarak ekerseniz rahatlıkla çimlendiklerini göreceksiniz. Saygılar, Düzenleyen kalambaklı : 25-03-2010 saat 10:41 Neden: eksik harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
benim neredeyse 1 yaşını doldurmuş 3 adreniumum boyları hala 15cm civarında. kışın biraz bozulma gösterdiler,alt yapraklarını döktüler, kışın güneş alamadıklarından etkilenmişlerdir diye düşündüm. geçen ay topraklarını değiştirdim. elimde genel kullanım için sıvı bitki gübrelerinden var. evdeki diğer bitkilerim için kullandım. satıcı sukulet ve kaktüslerde de kullanabileceğimi söylemişti. sizce gelişimlerine destek verebilmem için kullanmalı mıyım? ya da bana tavsiye edebileceğiniz bişey var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2010
|
arkadaşım yurtdışından satın alma yaptığınız zaman,tohumlara hangi ek masraflar alınıyor.gümrük ve diğer vergiler var mı ?Bir de tavsiye edermisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Herkese merhaba Arkadaşlar bende dün akşam itibariyle 70 adet adenium ektim. Bende ilk defa ekiyorum. İnşallah başarılı olurum. Gelişimlerini sizlerle paylaşacağım. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|