![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın acemifüsun, Belirtmiş olduğum siteden ben alışveriş yaptım. Ancak Ocak gibi tohumları almıştım. Bu süreçte Nisan ayına kadar olan denemelerimde çimlenme oranı %3-5 gibi oldu. Ancak havalar ısındıktan sonra çimlenme oranları %80 lere çıktı. Genel olarak uygun koşullar sağlanırsa çimlenme oranları %80 civarında oluyor. Adenium içinse havaların ısınmasını beklemek gerekiyor. Özellikle Haziran gibi yapılan tohum ekimlerinde yüksek çimlenme oranı elde edilebiliyor. Bu nedenle tohum alımında acele etmeye gerek yok. Ancak 25-30 derece arası sabit ısıyı sürekli sağlayabilecek durumda iseniz ekim denemesi yapabilirsiniz. Bu başlıkta 20-28 inci sayfalar arasında sayın johnny guitar ve benim adenium çimlendirmelerimize ilişkin aktarımlarımızıda inceleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Senelerdir, üye olduğum bir çiçek katoloğunda görüp çok beğendiğim ama almaya cesaret edemediğim bu güzellikle beni tanıştırdığınız için hepinize teşekkür ederim. 30.10 itibariyle toprakla buluşturduğum 5 tane Lucyred ve 5 tane Fruitsarad tohumum var. Bilgi ve tecrübeleriniz bana yol gösterecek. Tüm paylaşımcılara sonsuz teşekkürler ve saygılar sunuyorum. Güneşiniz ve çiçekleriniz hiç solmasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu forumda ki bir çok çiçeğin hikayesini bir solukta heyecanlı bir roman gibi okudum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili skaraca Adenium (Çöl gülü) önemli noktaya değinmiş .Bizim geçen kış çeşitli denemelerimiz oldu.Malesef başarılı olduğumuz söylenemez .Ben onca tohumdan 1 tane yetiştirerek sanırım rekor kırdım ![]() Son olarak sevgili arkadaşımız johnny guitar'dan gelen yetişmiş Adenium'lar beni o kadar mutlu etti ki anlatamam bu vesile ile kendisine tekrar teşekkür ederim . Evimin kışın çok aşırı sıcak olması bu bitkiyi sağlıklı bir şekilde büyütmeme imkan veriyor.Umarım çiçeklerini de görürüm . Düzenleyen Hhatice : 15-11-2010 saat 18:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Hhatice hanım, Sayın johnny guitar dan gelen yetişmiş adeniumları tutturabildiniz mi? Bana göndermiş olduğu yaklaşık 35 adeniumdan şu anda sadece 4 tanesi tuttu. İki tanede alttan çürümeye başladığı için kestiğim tepe dalları tuttu sanırım. İki tanesi ise buruşuk bir halde bekliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
|
Alıntı:
![]() çok mu suladınız diyeceğim ama siz bakımında bizden ustasınız . Neden çürüdü acaba |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2010
|
adenium tohumlarım sekizinci günde baş verdi ne kadar süre sonra saksıya almam gerekir ilk defa evde cimleme yapıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
Alıntı:
bugün yarın bekliyordum haberini zaten bekle biraz daha kök yapsın alıcaz saksıya onları |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Gül hanım, Çok güzeller gerçekten adeniumlarınız. Gelişimleride güzel. Yaprak ve gövde görünümleri canlı. Sanırım bunlarında kaktüsler gibi dormanciye girmesi gerekiyor. Umarım bu yıl çiçeklenme gerçekleşir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu.
|
Benim bitkilerimden doğrudan güneş altında büyüyenler sizinkiler gibi enine genişledi ancak üstü kapalı balkonda az ışıkta büyüyenler boyuna uzayıp diğerlerinin 2-3 katı boya ulaşıp sağa sola yattılar.Bu uzunları dipten kesip yeniden çok dallı olarak şekillendirdim, bu yüzden muhtemelen daha geç çiçek açacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kalambaklı, Sizinkiler gelişimleri, alt kısımdaki şişkin bölge itibariyle tam bonsailik olmuşlar. Nazar değmesin... Tohumları karışık ektiğim için tür ismini hatırlamıyorum ama bende de birkaç tane böyle şiş gövdeli adenium var yaşına girmemiş. Ancak benimkiler henüz 6-7 cm boydalar. Nedense gelişmediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
|
![]() Bu da benim geçen sene tohumdan ektiğim . Daha 1 yaşında değil ama sizinkiler gibi sağlam gövde yapısı yapmadı.Soldaki de siteden bir kardeşim yolladı. Sayın kalambaklı, sizinkiler çok güzel olmuş maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|