![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
İlk fırsatta edineceğim çiçeklerden birisi kalp kalbe karşı.Çiçeği de çok zarif. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
benim de kalp kalbe karşı çiçeğim var istediği bütün şartları yerine getirdim ama hala çok cılız ucundan biraz kesip toprağa gömdüm fakat ölmek üzere nerde hata yapıyorum acaba gerçekten hiç ilgilenmemeli miyim ama hergün durumunun nasıl olduğunu merak edip kendimi bakmaktan alamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
![]() Bunlarda benim kısa bir süre önce aldığım kalp kalbe karşı çiçeklerim. Henüz minicikler ve küçük şirin saksılardalar onları bir arada birazdaha büyük bir saksıya almayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
kalp kalbe çiçegi
sayın arnavut biberi nerden aldıgınızı ögrenebilirmiyim.bende almayı istiyorumda şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2011
|
Merhabalar, Geçen seneden beri forumun bu başlığını takip ediyorum. Beni sizlerle tanıştıran kalp kalbe karşı sevdam oldu. Forumunuzu buldum ve aşık oldum ![]() Açıkçası bitkiler konusunda çok meraklı ve hevesliyim ama çok da cahilim. ![]() Çok sevdiğim bir tanıdığım geçen yıl bu bitkinin tohumlarından vermişti. Çok derine gömmeden dikip ne olacağını beklemeye başlamıştım. Bildiğimiz büyük boy bir kupanın içine ekmiştim. Batı cephede, camın önündeydi (içerde) Haftada 2 kere falan az miktarda suluyordum. Sonra minik filizler uzamaya başladı. Ancak yanyana bir sürü saksıların bulunduğu yerinde doğal olarak aşağıya doğru uzamadı, yandaki saksının kenarına tutundu ve büyümesi durmuştu. 3 ay önce yeni evimize taşındık, yine iç mekanda, aydınlık bir yere, sarkabileceği biçimde yerleştirdim. Saksısını değiştirdim (plastik - altı deliksiz bir saksıya aldım) Aşağıya doğru uzamaya ve yeni yapraklar vermeye başladı. Çok mutluyum. ![]() Biraz daha uzadığında söylediğiniz gibi budayıp sarmal şekilde toprağa yatırarak üzerine toprak serpeceğim, böylece bizim bebeğin yeni kardeşleri olur ![]() Sevgili Yukka, sendeki çiçeğin bozulmasına çok üzüldüm, herkese dağıttın ama seninki nazara geldi heralde. Hala ihtiyacın var mı? Gerçi benimki şu an bebek sayılır ama uzadığında seninle paylaşmak isterim. (Ve tabi diğer kıymetli dostlarla) Tüm bilgiler için hepinize çok teşekkürler. (Bu arada 1,5 TL'ye az miktarda da olsa satılıyor şu an. Nikah şekeri yerine denmiş. Bakımı için şunlar yazıyor: "İç mekan bitkisidir, aydınlık ve güneşli yerleri sever. Yazın haftada 2 kere su ister. Kış aylarında 15 günde bir sulamak yeterlidir." http://www.mineflora.com/product.asp...185&associate=) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Hala var mı bilmiyorum ama bir kontrol edin isterseniz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2011
|
siteye girdim hala var görünüyor ama bir türlü üye olamadım sayfa sürekli hata veriyor offffffffffffffff ya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
mine flora dan almıştım samandıra tarafında http://www.mineflora.com/product.asp...185&associate= |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Yıllar yıllar önce bu çiçeğe bakmış fakat yaşatamamıştım.Anladığım kadarı ile fazla sulamışım.Tekrar denemek istiyorum umarım bu kez yaşar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
sayin Arnavut biberi size tesekkur ederim. Mineflora ya yilin son gunu gittim int.den inceleyip bir iki cicek alicakdim.birde ne goreyim kucuk bir sera vee birsuru cicek alarak cikdim.sevincli bir sekilde.fiyatlarida uygun du www.mineflora.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Rica ederim sevgiece yardımcı olabildimse ne mutlu... bende ilk gittiğimde şaşırdım güzel ve uygun biryer.sahibi olan mine hanımla biraz sohbet ettik sitemizin üyesiydi kendiside, zaman zaman uğruyorum ufak tefek saksılarda bişiler alıp duruyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Cizmeli Kedi hoşgeldiniz ![]() Aşağıdaki başlıkda kendinizi tanıtırsanız, seviniriz ![]() Üyeler Tanışıyor/Tartışıyor/Toplanıyor Arkadaşlar, kendinizi tanıtır mısınız? Burayı nereden buldunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, evet delikler konusunda çok haklısınız. Ama daha önce kullandığım kupa da deliksizdi, çok az suladığım için hiç sorun yaşamadım. 3 aydır kullandığım yine deliksiz olan sakıda da keyfi gayet iyi. Yine de söylediğiniz gibi delik açacağım al tarafa. Şimdi kendimi tanıtmaya gidiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
Bu da benim küçük kalblerim..Keyifleri oldukça yerinde.Umarım çiçeklerinde görürüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
yaaa arkadaşlar bu haksızlık ama burda o kadar güzel ve değişik çiçekler görüyorum ve imreniyorum ondan sonra başlıyorum çiçekçileri gezmeye ama bulamıyorum kalp kalbe karşı çiçeğini nerde bulabilirim bu çiçeği özellikle fenerbahçe kupam var onun içine dikeceğim kalp şeklinde olması çok hoşuma gitti yardım edin ne olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nuray imrenmekte haklısın bende bazı çiçeklerimi bu site sayesinde buldum açıkçası bu siteye üye olduğumuz için çok şanslıyız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda mineflora.com sitesinden kalp kalbe karşı çiçeğini sipariş verdim bi aksilik olmazsa çiçeklerim yarın elimde olacak. Siteye kalp kalbe karşı çiçeği için girdim ama farklı çiçeklerde görünce hoşuma gitti bakalım resimde göründükleri kadar güzel ve canlı gelecekmi çiçeklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Dün kargo çiçeğimi getirdi ama çok küçükler umarım büyütebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Resmini yüklemek istiyorum ama nasıl yüklendiğini bilmiyorum. ama çok küçük |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Sn. jezebel.İnşallah yaşarlar. Yaşamazlarsa ben size gonderirim bi fidecik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
ben de minefloradan geçen hafta aldım bu bitkiyi. bir haftada bile büyüyüp gelişme gösterdiğini gözlemleyebiliyorum, hemen kollarını uzattı. şuan sabah güneşini alan bir iç mekanda duruyor ve 2 günde bir az az suluyorum. konunun yeri değil ama alışveriş yaptığımız için söylüyorum; mine floradan oldukça memnunum,nikah yerine satılan çiçekelrinin hemen tüm çeşitlerinden aldım ve kaybettiklerim hep çok fazla ilgilenemediklerim oldu, bitkinin kökleri ile ilgili sorun yoktu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
avcumun içine sığacak kadar küçükler dersem abartmamış olurum ama iki günde öyle güzel gelişmeye başladılarki keşke resimlerini yükleye bilsem dünden beri uğraşıyorum ama beceremedim resim yüklemeyi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
2günde 1 sulamak çok gibi sanki, haftada 1 sulasanız daha iyi gelişeceğini düşünüyorum. Bu çiçek ancak onu unuttuğunuzda güzel gelişiyor, gözünün içine bakınca kapris yapıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
kalpkalbe çiçeğinden bana gönderen olursa bende çok memnun olurum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Selamlar Yaklaşık 1 ay önce aldığım kalpkalbe karşı çiçeğim dip kısımlarından başlayarak kurumaya başladı, kuru kısımlarını kopartarak sağlam olan uç kısımlarını yeniden diktim. Ne dersiniz sizce umut varmı? çiçeğimi kurtarmak için başka ne yapabilirim. Çiçeğim balkonda sabah güneşi alan yerde duruyor, içeri almalımıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıyı sulamaya devam etseniz, kalan köklerden yeni filizler de verebilir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|