Merhabalar,
Geçen seneden beri forumun bu başlığını takip ediyorum. Beni sizlerle tanıştıran kalp kalbe karşı sevdam oldu. Forumunuzu buldum ve aşık oldum
Açıkçası bitkiler konusunda çok meraklı ve hevesliyim ama çok da cahilim.
Çok sevdiğim bir tanıdığım geçen yıl bu bitkinin tohumlarından vermişti. Çok derine gömmeden dikip ne olacağını beklemeye başlamıştım. Bildiğimiz büyük boy bir kupanın içine ekmiştim. Batı cephede, camın önündeydi (içerde) Haftada 2 kere falan az miktarda suluyordum. Sonra minik filizler uzamaya başladı. Ancak yanyana bir sürü saksıların bulunduğu yerinde doğal olarak aşağıya doğru uzamadı, yandaki saksının kenarına tutundu ve büyümesi durmuştu. 3 ay önce yeni evimize taşındık, yine iç mekanda, aydınlık bir yere, sarkabileceği biçimde yerleştirdim. Saksısını değiştirdim (plastik - altı deliksiz bir saksıya aldım) Aşağıya doğru uzamaya ve yeni yapraklar vermeye başladı. Çok mutluyum.

Biraz daha uzadığında söylediğiniz gibi budayıp sarmal şekilde toprağa yatırarak üzerine toprak serpeceğim, böylece bizim bebeğin yeni kardeşleri olur
Sevgili Yukka, sendeki çiçeğin bozulmasına çok üzüldüm, herkese dağıttın ama seninki nazara geldi heralde. Hala ihtiyacın var mı? Gerçi benimki şu an bebek sayılır ama uzadığında seninle paylaşmak isterim. (Ve tabi diğer kıymetli dostlarla)
Tüm bilgiler için hepinize çok teşekkürler.
(Bu arada 1,5 TL'ye az miktarda da olsa satılıyor şu an. Nikah şekeri yerine denmiş. Bakımı için şunlar yazıyor: "İç mekan bitkisidir, aydınlık ve güneşli yerleri sever. Yazın haftada 2 kere su ister. Kış aylarında 15 günde bir sulamak yeterlidir."
http://www.mineflora.com/product.asp...185&associate=)