![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sevgili yagmur mililnin sarısının resmi yokmu . milliler suyu fazla sevmiyor güneş ten korkmayın sıcak ve güneş ciceklenmeyi saglıyor kışın yaprak döküyor neredeyse benimki kel kalıyor ilk baharda tekrar büyümeye başlıyor yaz sonuna kadar cicekli arada dinleniyor bu aylarda yaprak dökmesi normal sararıp düşüyor önceleri kuruyor diye korkmuştum şimdi alıştım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
sevgili sakagun ben içeri aldım biraz soğuk görünce tuhaf oldu yaprakları ![]() sayın iris41 sarı milli sadece yaprak çiçeği yok daha tutmadıda galiba bekliyorum teşekkürler ayhasay daha iyileri sizin olsun sağol bilge5130 bahara bakalım kızım filizlenirse,çelik alabilirsem aklımdasın ![]() inşallah ayşe afyonlu teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Forumda Euphorbia Milii için kapıları çalan bir benim diye üzülüyordum. Sevgili yağ-mur kızınınız çok güzelmiş. Ben geçen sene çelik aldığımda kara kış hüküm sürüyordu. Çeliklerin üzerine şeffaf torba geçirip sera etkisi yapmıştım. Çok faydası olmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Arkadaşlar, sanırım tomurcuk gördüm miliimde, çok minik şuan. Suyu kesmenin faydası oldu cidden, söylediğiniz gibi camın önüne koydum. Havalar ısındı aslında dışarı çıkarayım mı sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İzmire dayanabilecek bitkilerden biri de Euphorbia milii . Bunun kokusu var mı , merak ediyorum . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Kokulusunu da yakında çaprazlama ile bulurlar diye düşünüyorum. Bende alacalı yapraklı ve Candy Light denilen alacalı yapraklı ve kırmızı dikenli olanı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili yağ-mur. Fotoğraflar yaklaşık bir ay öncesinin. Ama şu anda da çiçekli. Hatta dibinden gelen yavrularda da çiçek var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Bu da benim minişim. henüz 1,5 aylık bir çelik ![]() http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=153 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Bu güzellerimi görücüye çıkarmam gerek diye düşündüm ![]() ![]() ![]() 2. karedekini yavru ağzı diye satın aldım ege botanik bahçesinden. Ama gerçektende çiçekli satın aldım ve yavru ağzıydı rengi. Antalyanın havasındanmı suyundanmı bilemiyorum ama belkide dışarıya balkona koyduğum içindir rengi pembemsi oldu, satılan yerde kapalı mekandaydı neyse ben onu öylede seviyorum ![]() 3. karedekini muğla köyceğizden palmiye merkezinden satın aldım. Aldığım bitkide çiçeklerin renkleri beyazdı onun yavrusu olduğunu söylediler bu ayın başında ilk çiçeğini verdi yeşilimsi sarımsı oldu ![]() 4. karedekide sarıydı çiçekleri kızkardeşimden aldım geçen şeker bayramında onunda rengi değişti. siyah olanı varsa bana yollayın renk değiştirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
4. resimdeki büyük tüy yumağımızda kızımız Şirin ailemizin gözbebeği ve stress topumuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sakagun, çok Teşekkür ederim iyiki varsınız. Bende sorun bendenmi kaynaklı acaba diye merak ediyordum rahatladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
of missmenas bunlar ne ne kadar şanslısınız çok güzeller,en sevdiğim çiçek türlerinden biridir ben de sadece kırmızı var ne güzel siz değişik renkler bulabilmişsiniz güle güle büyütün,peki bu aldığınız yerlerin ulaşabileceğimiz bir numarası var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yağmur, evet çiçek konusunda biraz şanslıyım istediğimi bulabiliyorum biraz hırslıyımdır çiçek bende tutkudur ondan kaynaklanıyor belkide elde edinceye kadar araştırır bulurum. ege botanik bahçesi gönderim yapmıyor bizzat gidip alacaksınız ve ya bir eş dosta aldırtacaksanız, satışlar bağış adı altında yapılıyor resmi bir kurum çünki. Palmiye merkezi ve Taner Angay beyin kaktüs sukulent satışında olabilir , tlf numaralarını özelinize gönderiyorum. bol şanslar Sizede, olmadı gelecek yıl yan sürgün verirse alırız bir çelik Size ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis hanım, İzmir'de yapılıyor en güzel saksılar. benim saksıcımda izmirden gelme. Zaten yapamadıklarını ordan getirtiyorlar, daha güzelleri senin olsun canımsın iste saksıda gönderirim burdan Antalya'dan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Merhaba; Yaklaşık yarım metre boyunda heryeri koyu pembe çiçekle kaplı harika bir milliim var ![]() Bir de bu çiçekten nasıl çelik **** tohum alınır bilmiyorum. Detaylı bilgi verebilirseniz seve seve paylaşırım tohum **** çeliklerimi... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili nurguldk tohum yaparmı bilmiyorum ama çelik kolay budaktan çok kalın olmayan bir dal kırın .Gölgede 1-2 gün bekletin uç kısmı kurusun daha sonra kum ve toprak karışımı bir saksıya çok derine gitmeyecek şekilde yerleştirin .Çabuk kökleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çiçeklerin orta kısmı sarımı yokya çekimi ilemi alakalı ama çok güzel görünüyor . Güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili jezebel çok güzel,burdanmı aldınız?güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bura kavramı biraz göreceli aslında sevgili sevim4 ,evet buradan aldım, ama burası, yani bulunduğum yer, Türkiye değil ![]() Bakalım onu nasıl saklayacağım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Çok ilginç ama benimki sizinkiler gibi çok dallı değil yani budak yok ?? Resmini hala koyamadım ama tek dal olarak uzun...Yaprak **** çiçek dalları var sadece ..Yapraktan çelik tutar mı acaba?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2009
|
Geçen yıl (1.foto) gayet güzel açan çiçeğim bu yıl perişan vaziyette(2. foto).Çok az yaprağı kaldı.Bakımını aynı şekilde yapıyorum.Çiçeğimiz tekrar canlanması için önerileri olan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |