01-09-2019, 23:15
|
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aloe
Şekli nasıl bulacağımı anladım sn Mesut Temiz. Paylaştığım kendi çiçeğime ait 2. Resimden anlaşılacağı üzere uzun gövde diye bahsettigim gövde artık yavrularla dolu( yavru dedim ama yavrudan daha büyük tabii) 2. Resme göre konuşursak sağa doğru yan yatmış, diğerlerine göre daha büyük olan( ki anaç olan o) echeveriayı kesip alıyorum ve alttan 4-5 yaprak koparıp biraz kurumaya bırakıyorum. Sonrada ekiyorum. Peki gövdede kalanlarıda tek tek kesip ayırayım mı yolsa biraz daha büyüsünde öyle mi alayım
|
Resimden görebildiğim kadarıyla, ana dalın saksı sınırından dışarı çıktığı noktadan sonra yavru yok, onun altında yavrular var... Tam o hizadan kesip onu köklendirir, alttaki yavruları da biraz daha büyüttükten sonra ayırabilirsiniz... Eğer o noktadan sonra göremediğim küçük yavrular varsa, ya onların ayrılabilecek büyüklüğe gelmelerini bekleyecek ya da onları feda edeceksiniz, çünkü çok ufak bir yavrunun başarılı bir şekilde kesilip köklendirilmesi biraz zor... Anladığım kadarıyla bol yavru veren bir tür/varyete... Bu da, istediğiniz kalabalık görüntüyü daha kısa sürede elde edebileceğiniz anlamına geliyor... Bol şans diliyorum....
Not: "birkaç yaprak" demiştim, ama sizdeki türün yaprakları çok sık... Dikebileceğiniz birkaç santimlik yapraksız bir kısım oluşturabilecek şekilde en alttaki yaprakları temizlemeniz gerekiyor... Yani bayağı bir yaprak kopacak demektir... Yana doğru çekince kolay ve temiz çıkıyor.. Yani hem yaprak parçası kalmıyor, hem gövde zarar görmüyor... Beki yaprakları köklendirmeyi de denersiniz...
|
|
|