![]() |
|
![]() |
#841 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
sayın GULSEN , yaprakları gerçekten çok değişik iyi günlerde büyütün. bol çiçekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Yeni Üye
|
merhabalar bende 2009 haziran ayından beri kalanche bakıyorum.İlk kalanchemi o zaman ki nişanlım,şimdiki kocam almıştı.Sarı renkteki.Çiçekçiler nasıl bakıyorlarsa herdalından çiçek fışkırıyordu.çiçekleri soldu iki sene çiçek açmadı birdaha. yanında kırmızı ve pembede almıştık sonra.Bu sene çoştular.Eve her gelen bir dalını alıp kendileride ekiyordu.Sanırım zamanı geldi, herkesin evinde benim çiçeklerden alıp fideledikleri açmış.Bize resmen cümbüş yaşatıyor bu minik güzeller. Hatta pembenin artık renge gücü yetmiyor.Başta koyu pembe açıyorlardı,şimdi açık pembe hatta beyaza yakın açmaya başladılar. (resim boyutlarını yeniden düzenledim.) Düzenleyen megaron : 12-04-2012 saat 22:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler megaron yakınlarda olsaydınız memnuniyetle gönderirdim. Sizin kalanche'lerde harika görünüyorlar, Ankara'nın soğuk havasına iyi dayanmışlar nazar değmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2011
|
sayın megaron kalanchelarınız çok güzel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Yeni Üye
|
Adneser çok teşekkürler.evin içinde bol güneş alan bir yerdeler,soğuğu hiç görmediler. keşke turuncu kalançolardan alabilseydim. gülen teşekkürler. ipek tuğçe çok güzel büyümüş kalance.Burdan gördüm bende birkaç yaprak sokuşturdum toprağa merakla bekliyorum sonucunu .inşalah bende böyle yayınlayabilirim sonunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
buda benim kalanşom. çelikten dikeli sadece 2 ay oldu ve hemen çiçeklendi. bu bitkiler çok şaşırtıcı ve hayata bağlılıkları çok güçlü. rengi de çok sürpriz oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba. Uzun süredir açmıyor diye üzüldüğüm çiçeğimi forumdaki eski mesajlardan öğrendiğim gibi sulama sıklığını azalttım. Meğer sulandıkça çiçeklenmeden yapraklanıyormuş. Sonunda açtı.Çok şirin değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Açıkçası çiçeklerinize bayıldım. Ama ne yazık ki benim bitkim çiçek açmıyor. geçen yıl açmadı. kendini dinlendiriyordur diye düşündüm ama araştırdım bu mevsimler tomurcuk zamanıymış. Benimkilerde hala tık yok ![]() Düzenleyen glorya : 02-04-2012 saat 11:05 Neden: konuya abone olma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Ağaç Dostu
|
Sayın glorya,bol güneş ışığı istiyor ve sulamayı seyrek yapın.Toprağı kurudukça sulayın. Ben de bir fotoğraf ekleyeyim kendi kalanşolarımdan.Küçücük 10 cm lik çelik.Geçen yaz budadıklarımdan saksılara dikmiştim.Harika çiçek açıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Ağaçsever
|
Çok teşekkür ederim Sayın umutyolcusu. Demekki ben sulamada hata yapıyormuşum. Neredeyse 2 günde bir suluyodum ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar bunlar da benim kalanchoe'larım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
Benim de 2 tane kalanchoe 'm var. Gerçi forumu okuyunca bir üçüncüyü saksıya diğerlerinden çoğaltarak diktim. İki tane yaprağı da köklensin diye suya koydum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Yeni Üye
|
Fotoğraflarını da eklemek istedim. Bir de sonresmimde dalların bazı yerlerinde kökcükler var. Bunlar nedir? Toprağa diktiğim yeni dalı boyle bir daldan keserek diktim(1. resimde en sağdaki). Doğru mu yaptım acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
hepsi çok güzel benim de var ama henüz çiçek açmadı sonbahar da açar diyorlar bu doğrumu ama sizin çiçekleriniz açmış.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Ağaçsever
|
Sayın Nazok Sonbaharı beklemeye gerek yok. Havalar ısnınınca açmaya başlıyorlar. Benimkiler Adana'da ve bahçenin güney kısmında. Bu nedenle hemen çiçek açtılar. Ama bir tanesi aynı mekanda, ancak duvarın gölgesinde kaldığı için tomurcukları henüz çiçeğe dönüşmedi. Güneşi seven bir çiçek anlayacağınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Yeni Üye
|
Biri açıyor ama tek tek. Diğeri ise hiç açma girişimi göstermedi nedense ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin kalanchoe'ler sabah güneşi görüyor heralde, oysa uzun süreli güneş gören bir yerde çok daha hızlı gelişip çiçek açıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
![]() Bütün kış çiçeği eksik olmadı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Ağaçsever
|
Benim kalanşom hala açmadı. Geçen yıl da hiç çiçek açmamıştı. Bu normal midir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaçsever
|
Hala açmamış olan kalanşolarımın tepelerinden biraz kırdım dallansın diye. Umarım işe yarar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Merhaba ... Büyük saksıdaki koloncholarım kırmızı ve sarı açtı. Az su ve bol güneş çiçeklenme için çok önemliymiş. Çiçeği uzun süre duran ve bakımı kolay olan bu çiçeği çok seviyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Merhaba, Tam bana gelen bu çiçek acaba nedir nasıl bakmam gerekiyor diye araştırma yapacakken emin olmamakla birlite evet buldum sanırım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Üstünde yığınla çiçek tomurcuğu vardı çoğu bir anda kurudu. Bende büyük yaprakları biraz kırparak gövdedeki birsürü küçük yaprağa yer açayım dedim ama şimdi üstündeki çiçeklerde yavaş yavaş kurumaya başladı. yardımmm lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|