![]() |
|
![]() |
#873 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
teşekkür ederim ipektuğçe. sizinkide çok hoş duruyor maşallah diyeyim. ne kadar canlı renkler öyle... Çiçeklerden yana pek endişem yok nede olsa belli süre sonra yeniden çiçeklenecektir. gövde üstünde çok fazla minik yaprak olmas ve küçük bir saksısının olması beni biraz düşündürdü açıkçası. Bu birsürü küçük yaprağı biraz kesip gövdeyi rahatlatmalı mıyım? Saksı harcı aynen kalmalı mı gibi düşünceler içerisindeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mugem,kökler çok sıkışmışsa, çiçekler geçtikten sonra saksını bir büyük saksıya geçirebilirsin.Küçük yaprakları değilde, aradaki iri ve yaşlanmış yaprakları koparıp seyreltebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Bu cicegi ben de cok seviyorum.Cok dayanikli.Kirmizi,acik-koyu pembe ve turuncusu var bende.Kirmizi disindakileri daldan koklendirdigim icin,henuz kucukler.Yapraktan bile kokleniyormus.Cicekseverlerin evinde mutlaka olmasi gereken bir tur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
evet çok kolay tutuyor. Yanlarda dışarı kökcükler vermiş dallar vardı küçük bir saksıya direk diktim ve tuttu. Bu şekilde çok dal var aslında çiçeğimde. Ama açmıyor benimki. Toplamda 3 tane kalanchoe'm var; ama 1'i açtı birini daha yeni köklendirdim. Büyük olan açmıyor nedense ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sevgili ipektuğçe arkadaşım gerçekten bende çok seviyorum bu güzelleri hele çiçekleride uzun zaman üstünde kalıyo ya bayılıyorum bunlara, bakımı kaktüs bakımı gibi pek su sevmiyorlar ayrıca çiçekleri geçtikten sonra kuruyan çiçek saplarını dipten bir cantim kadar bırakıp koparın yeni çiçek tomurcuklarına yer açın güzel oluyolar yeni sürgünler veriyolar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu
|
Aynen öyle Gülsen hanım,bende sizin dediğiniz gibi çiçek saplarını kesiyorum yenileri geliyor.Birde güneşi çok seviyor,güneşi gördükçe coşuyor.Bendekiler de hâlâ çiçekliler. ![]() ![]() Düzenleyen ipektuğçe : 07-05-2012 saat 12:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Yeni aldigim saksilarin azizligine ugradim ve kirmizi kalansomu curuttum.8 tane kalansom var,digerleri iyi durumda...ama kirmizi olanda bir sanssizlik oldu.Curumenin olmadigi kisimlardan saglikli dallari ve yapraklari ayirarak bir dolu celik aldim.Bir kismini iceri ektim,bir kismi balkonda,bir kismi baska saksilarin icinde.Bakalim en kolay hangisi koklenecek?Bu sekilde deneyimlemis olacagim.Balkondakiler de direkt gunes goren sardunya saksilarinin icinde,bazilarini da golgeye ektim.Hepsi tutsa ne harika olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Kalanchoe adlı çiçegim var bir türlü çiçek açmıyor gelişiminde sorun yok ama hiç çiçek açmıyor neden? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Benim kalanchoelerim bitlendi. Bu bitlerden kurtulmak için ne yapmam lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlıkta gerekli cevapları bulabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki başlık faydalı olabilir. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...klari/5904.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Çiçeklemesi için biraz soğuk görmesi lazım. Yani kışı görüp ilkbaharda çiçeklenir. sürekli aynı sıcaklıkta kalırsa çiçeklenmesi biraz zor olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-06-2012
|
![]() merhaba.1 ay önce aldığım kalanchoe, şuan çiçek açan tomurcukları resimdekiler gibi kurumaya başladı.sebebi ne, ne yapmak lazım? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Sizce nasıl çok özen gösteriyorum ama daha çiçek açmadı 1 haftadır dışarıda öglen 3:00-4:30 zamanında güneş alıyor dışarıda daha güzel gelişti. bu çiçegin yaprakları budanırmı bence yaprakları çok fazla? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Ağaçsever
|
Sizlerden aldığım bilgiler dahilinde çiçeğimi, sürekli aydınlık olan sabah güneşinin geldiği ofisteki pencereme koydum ( güneş ışığı hiç bi zaman direk kavurmaz çünkü camda yapışkanlı reklam olduğu için sineklik tül varmış gibi duruyor içerden bakınca. güneşi filtreliyor yani) suyunuda az verdim ama bazı yaprakları sarardı ve tüm yapraklar yumuşadı şimdi pencere önünden gayet gölge bir yere aldım sanki kendini topladı. hani bu çiçek az suyu ve bol güneşi severdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Toprağa gömdüğüm yapraklar köklendi ancak hiç filizlenme yok. Yaklaşık bir ay oldu. Yaprakta biriken enerji bitene kadar bu şekilde devam edip sonra kuruyacak mı, yoksa filizleme için daha fazla zaman mı gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaçsever
|
imdaaaat yetişin arkadaşlar çiçeğimde dokunduğum yaprak elimde kalıyor yapraklar pörsümüş durumda. dediğim gibi burdan okuduğum kadarıyla bol aydınlık az su şeklinde bakım yapıyordum . çiçeğim gidici mi yoksa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Benim iki saksı kolonchemden biri çok canlı ve iyi, diğeri yaprakları küçüldü ve sararmaya başlamış. Kış boyu çiçekliydi besin eksikliği olduğunu düşünüyorum yapraklarını alt kısımlardan azaltıp ,balkona çıkardım. Biraz dinlenip güçlenmesini bekleyeceğim. Direkt yaz güneşi yaprakları etkilemiş olabilir. Kış günlerinde güney penceredeydi bitkim şimdi batı pencere önüne koydum akşam güneşi yaprakları olumsuz etkilemedi. Dayanıklı bir bitki olduğunu düşünüyorum. Yazdıklarım benim tecrübelerim sadece belki faydası olur diye yazdım. İnşallah çiçeğiniz iyileşir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaçsever
|
#989 nolu mesajda dediğim gibi güneşi direk almıyor . siyah renkli sineklik tül düşünün onun ardından süzülerek gelen ve üzerine direk vurmayan güneşle tüm gün aydınlık alıyor. sulamasınıda kuraklık derecesinde değil ****** azaltmıştım bol güneş ve az su mantığıyla. baktım sararmalar başladı camın önünden kaldırıp suyunu biraz daha fazla ( abartmadım) verdim bu seferde yumuşayıp kopmalar başladı. ve gün geçtikçe daha kötüye gidiyor sanki bu ufaklık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Saksı sanki biraz ufak köklerine bakın bence saksıdan bozmadan çıkarıp çürüme falan varmı diye. Bu aradada daha büyük bir saksıya geçirin. biraz daha derine gömün suyunu susadıkça verin. Çok sulama çürüme yapa biliyo. sevgiyle kalın . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim. Akşam çiçeği eve götürüp saksı değişimi yapacağım. Mevcut harcıyla birlikte ilave toprak mı koyayım yoksa kökleri mevcut harcından ayıklayıp tamamen yeni bir harca mı dikeyim sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili mugem,bence birde yapraklarını mercekle kontrol edin,bana böceklenmiş gibi geldi.Kıvrılmalar ve dökülmeler ondan da kaynaklanıyor olabilir.Beyaz lekeler görüyorum,unlu bit olmuş olabilir,ilaçlamanız gerekebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaçsever
|
O zaman akşam giderken birde büyüteç almam gerekecek. Eğer herhangi bir böceklenme varsa ilaçlayıp harç değişimi yapacağım galiba. Offff umarım kurtarabilirim. Kendi nazarım mı değdi ne ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Bende deneme amaçlı yaprak daldırmıştım.Yaklaşik iki ay oldu zannedersem.Sürekli kontrol ediyordum,çok derine ektiğimi fark ettim.Yaprağin dal kısmını biraz actım ,yani toprağını araladım.Birkaç gün önce pütürlü oluşumlar gözlemledim.Zannedersem yapraklanma başlayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
|
32 sayfa,946. mesajımda yazmıştım,fotoğraflı olarak tekrar hatırlatmak için yazıyorum. Benim geçen seneki yaprak denemelerim bunlardı,sıcak havada çabuk köklenip yaprak veriyor.Kışın evin içinde denediklerim 2-3 ay sonra yaprak vermeye başlamıştı.O yüzden yapraktan deneyen arkadaşlar,muhakkak yaprak verecektir,sabırla beklemek gerekiyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|