![]() |
|
![]() |
#811 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Suyunu çok vermişsiniz gibi..Biraz susuz bırakın hatta tamamen susuz kalsın toprağı takır takır olsun. Öleceğini zannedip çiçek açmaya başlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar size kalanchoe lerimin resmini çektim ama teknolojinin azizliğine uğradım, yükleyemedim, görseniz öyle uzadılar ki. İlk aldığımda sarısıda vardı ama kuruttum. Sonrasında kırmızı ve pembe kaldı elimde onlarıda saksı değişiminde öylesine çeliklerinden diktim, hiç suya bile koymadan hemde. Şimdi boylar uzadı ekstra birşey yapmıyorum hiç sadece su veriyorum birde camın önünde duruyorlar. Resimleri yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Merhabalar benim sınıfımda bir tane vardı. Alıp eve götürmeyi düşünüyordum. Çelikten köklendirmeye karar verdim. yarın Nasıl bir dal koparıp yapayım sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
bazı bitkilerin köklenmesi için toprağı uzaktan görmesi yeterli, kalanşolar o bitkilerdendir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Ağaç Dostu
|
Siz fotoğraf eklediğinizde bendeki de tomurcukluydu.. Halen açmadı.. Sizinki ne durumda? ![]() ilksenozturk Sizin için tek bir yaprak bile yeterli olur sanırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=selis;903269]Siz fotoğraf eklediğinizde bendeki de tomurcukluydu.. Halen açmadı.. Sizinki ne durumda? Eklenti 265666 Sizin ki gibi aynı şekilde duruyor selis ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Bana onbir ay çiçeği diye vermişlerdi nette ararken kalanchoe olduğunu anladım katmerli beyaz birazı açmış birazı tomurcuk ne zaman araştırmadan çiçek alsam aldığım çiçekle aldığımı sandığım çiçek başka çıkıyor ağaçlar net olmasa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
sevgili kalonşe severler buda benim kalonşem.Aldıktan sonra adaptasyon zorluğu çekmesi çiçek ve tomurcuklarının kurumasına sebep oldu. Şimdilerde ise öbekli açık yeşil minik yapraklar çıkarmış ve ben saksısı çok küçük olduğu için nefes alamaz diye alt yaprağından birini başka saksıya çeliklemiştim biraz pörsüdü çelik, ama hala yeşil.bugün ise yazılanları okuyup çiçeğim nefes alsın diye yine kalın olan gövdesine yakın bir yerden sap kestim onu da çelikledim sap keserken gövesi üzerinde 1 cm kadar kaldı tarçın sürdüm acaba gövdeden tamamenmi ayırmalıydım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaçsever
|
![]() kesip tarçın sürdüğüm kısım.Pek net değil ama belki anlaşılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Ağaçsever
|
bunlarda çeliklerim.Umarım tutarlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
dün kalanchoemin bir dalı kırıldı ![]() dalı suya koydum ama direk toğraga diksem tutar mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Suda köklenebiliyor. Fakat ben kırılan yaprağı bile topraga diktim o bile köklenmiş. Tercih sizin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe'ler suda da kökleniyor,toprağı nemli tutarsanız toprakta da kolay kökleniyor.Hatta tek yaprakla dahi kökleniyor,hepsinide denedim.Zor bir bitki değil,kırılan dalı,yaprağı köklendirmek çoğaltmak çok kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
|
kırılan dal ve ve fidelemeyi düşündüğüm saksı bu sizce ideal mi yoksa daha büyük bir saksıya mı ekim ? çiçeğide 1 hafta önce halam bakamadığı için bana vermişti dalları çok cılız kalmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Maşallah sn. acemifüsun ne guzel hepsi açdı açıcak. Benimkilerde tomurcuklanmışdı bekliyodum.Ama kardan nasibini aldılar.Sogukdan et gibi oldu dalları pörsüdü. Ben ne yapmalıyım şimdi. O dalları budamalımıyım. Budanan dallar tekrar canlanır mı sizce.. Fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Jezebel,adres için teşekkürler.Kalanchoe tessa olabilir mi güzeliniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Benimde ateş kırmızısı var budadım köklendi yeniden diktim bakalım ne zaman açacak jezebel sizin çiçeğiniz daha bir güzel, adneser sizinkilerde çok güzelmiş .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Ağaç Dostu
|
buda yeni kalanchem
arkadaşlar praktikerden yeni aldığım kalanche yaprakları tırtıklı ve çiçekleri bordo çok güzeldi ama şimdi çiçekleri bitti tekarar açınca sizlerle paylaşıcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
İyi geceler GÜLSEN,çok güzel görünüyor.İlk defa tırtıklı görüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
|
iyi akşamlar sevgili demircool bende ilk defa gördüm ama esas güzel olan çiçekleri o kadar güzel bir bordo ve katmerli çiçekleri varki inşallah açınca sizlerle paylaşıcam bu güzelliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|