![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Çoraplı beyaz kalanşo ile başlayan aşk benim için iyi olmadı. Real'de pembesini görünce dayanamayıp aldım. Çiçek sayısı çok fazlaydı, normal gelmedi doğal olarak. "bir deneyeyim" diye düşünüp aldım eve getirdim. Bitkiyi zedelemeden saksı değişimi yaptım. Bir hafta sonra kimi tomurcuklar koyu pembe olarak açıldı. Bence bir mahsuru yok, olsun. İki gün önce Barajyolu-Migros'ta koyu .siklâmen renkte çiçekleri olanına rastladım. Hayli dondüm market içinde. Sonunda çiçek kazandı mücadeleyi, aldırdı kendini.Onu da aynı özenle başka bir saksıya geçirdim. Gözüm sürekli üstlerinde. beyaz kendini toplayıp gerçek çiçeklerini açtı. Pembe, kendisine verilen hormonları atmak istercesine, çiçeklerini azalttı. Yani bir çoğu kurudu. Kuruyanları kesip attım. Yeni oluşan tomurcukları bekliyorum. Kısa sürede açacaklardır. Son aldığım da toparlanma süreci yaşıyor. Onun da çiçekleri kâğıt görünümünde. Alttan gelen tomurcuklar var tabii. Kısa sürede diğerleri gibi normale dönecektir. Maki01'n deneyimlerine(bu arada çiçekleriniz çok güzel) ve benim uğraşlarım sonucuna bakarsak Kalanşo Adana sıcağına dayanacağını gösteriyor. İlginç olan, halk arasında "kış ortancası" denilen Kalanşonun değişimi. Aralık ayında çiçeklenir, Şubat sonuna kadar çiçekli kalırdı. Ne oldu da bu bitki on bir ay çiçek açmaya başladı? |
![]() |
![]() ![]() |
|
|