Merhaba Maki01, siz yazmasanız ben yazacaktım size, benden önce davrandınız. Kalanşoyu dün gece mutfağa aldım. Mutfak balkonu iptal edilip mutfağa eklenmiş. Yarı mutfak diyebiliriz. Kalanşo iyi durumda mı, şu anda emin değilim. Bol çiçekli ve tomurcuklu. Yalnız çiçekler sararıyor gibi. Ya daha önce bir arkadaşımızın yazdığı gibi renk değiştiriyor ya da sıcak böyle etkiliyor. Çünkü kızımla yaşadığı onca bakımsız geçen süre içinde çiçekler çok canlıydılar. Her olasılığa karşı gözümün önünde olsun diyerek oraya aldım(mutfak işlerini çok sevdiğimden değil, orada yaşama alanı oluşturdum kendime).
Buzdolabının üstünde sizin beğenmediğiniz türde bir kalanşom daha var. Birkaç gündür onun hakkında düşünüp duruyorum. neredeyse yedi yıldır aynı saksıda yaşıyor. Suyunu gübresini veriyorum o kadar. İki yıl öncesine kadar kışları çiçekleniyordu. Artık açmaz oldu. Görüntüsüyse muhteşem. Yer örtücü bitki gibi. Onlarca dal alınabilir ondan. Apartman bahçesine indirsem, çocuklardan canını kurtarıp yaşayabilir mi diye düşünüyorum. Kuşkuluyum.
Bu arada ondan aldığım iki yavru çok güzel çiçekler verdi. Vildan'ınkiler gibi değilse de sizi utandıracak kadar güzeldiler. Sevgiler.
|