![]() |
|
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2009
|
Sayın Maki01 derdi güneş dedim. ![]() Dayanırsa diye düşünmeyin dayanacak ve size istemediğiniz kadar çok çiçek verecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Bu çiçek şimdi sukulent mi oluyo? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Öğrendikçe anlıyorumki,bazı insanlar _o ne biçim çiçek. diyorlar,ama farkında olmadan kendileride kaktüs veya sukulent yetiştiriyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Arkadaşlar,bu sabah kötü bir süprizle karşılaştım,kalancoemin yaprağında dolaşan kocaman bir kurt ve başka bir yaprağın arkasında da yumurtalar gördüm!Hemen o yaprağı kestim attım.Ama kurtu yakalayamadım hemen toprağa girdi!Ne yapacağım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Hiç beklemeden toprağını değiştirin bence. Yumurta bırakmaya başlamışsa bütün toprağı sarabilirler. Toprağı değiştirirken bitkinin köklerini de iyice yıkayın. Köklerin arasında da yumurtalar kalmış olabilir. Toprağı ilaçlamak da bir çözüm olabilir belki ama böylesi daha zararsız bence. Geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
_ yaprak tırtılına benziyor! bildiğim kadarıyla sadece yapraklara yumurta bırakır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Eve yeni geldim arkadaşlar,şimdi okudum mesajları hemen yarın değiştireyim o halde toprağı!Bu arada kalanchoelerim tek saksıda ve dışarda duruyorlar,bundan sonra içeriye alayım o zaman..Umarım kaybetmem kalachoelerimi çok üzülürüm.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Eğer gördüğünüz kurt toprağa kaçtıysa değiştirin bence. Yaprak tırtılı yakalanmayacak kadar hızlı şekilde kaçabilir mi bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Benim kalanchoem de çiçekte şuanda bir sarı bir de kırmızı almıştım sarı olanı yaşatamadım. Ama kırmızı olan kışı dışarda geçirdiği halde çok güzel oldu. Çiçeklerini döktüğü zaman ben de çelik alırım. Bilmiyordum menekşe gibi yapraktan yetiştirilebileceğini. Umarım büyür kocaman olur da çiçeklerini görürsün Fatihciğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
|
çiçek rengini nasıl değiştirebiliyoruz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
_yapraktan nasıl çoğaltılıyor özel bir yöntemi varmı? ben çelikten çoğaltma yapıyorum yapraktan hiç denemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Daldırma yaptım ben de umarım tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
|
Bernacım tutar canım merak etme.Bende son kalan bu yapraktı ve değerlendirdim.Belki yeni yavru almak için çok zaman bekledim ancak sonunda aldım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
yapraklar suda nekadar zamanda kökleniyor? (tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirmi?) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ama şimdiki çiçekler daha büyük. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
|
benim yapraklar 11gündür suda nezaman köklenir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
kalonşem'in tohumlarını nezaman ekebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Kaybettik
|
Asumancım seyahate çıkmadın daha değil mi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
bir saksımın dibinde kolonşe çıkmış hayret ettim nasıl olmuşsa böyle birşey.. ama nasıl sevindim anlatamam. minik kolonşeme maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Herkese merhaba. Yirmi gün önce İstanbul'daydım. Kızım orada yaşıyor. Evinde tavana değecek yükseklikte bir kitaplığı var. Oturduğum yerden kitaplar arasında bir beyazlık çarptı gözüme.Dikkat edince beyaz kalanşo olduğunu fark ettim. Kızım evde çiçek yetiştirmeyi sevmez, bahçeyi tercih eder nedense. Alay ettim kendisiyle. Gerçeği dururken sahtesini alıp, baş köşeye koyduğu için. Güldü, sahte olmayıp, gerçek olduğunu söyledi. Kalkıp yakından baktım çiçeğe, doğruydu. Katıldığı enstelasyon sergisinde sunucu eldeki materyalin farklı şekillerde değerlendirilmesi konusuna örnek olarak bebeklerin külotlu çoraplarının bile saksı olabileceğini anlatmış, sunum sonrasında da örneklerini izleyicilere dağıtmış. Evet, çiçek bir külotlu çorap içindeydi ve kitaplığa oturur gibi konmuştu. Manzara güzeldi ama biliyordum ki ikinci gelişimde o çiçek orada olmayacaktı. Bana vermesini istedim. Kabul etti. Yaklaşık bir aydır sulanmayan çiçekle kaldığım sürece ilgilendim. Dayanıklı bir bitki olduğunu bildiğimden, bir naylon torbaya koyup, bavula TIKTIM, iki saat sonra Kalanşo Adana'daydı. İlk iş bitkiyi çoraptan kurtarıp, güzel bir saksıya yerleştirdim.Bütün ölü çiçeklerini temizledim. O da teşekkür olarak onlarca tomurcuk verdi bana. Mutlu- mesut birlikte Adana sıcağına dayanmaya çalışıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili tiya, Ben de Vildan Hanım'ın bu muhteşem kalanchoe'yla tutuldum bu çiçeğe. Adana'da sık görülen kırmızı türü ; çok da sevimli gelmeyen upuzun bir dalda seyrek çıkan çiçekleriyle; çok sıcak gelmemişti bana. Şu an 2 kalanchoe süslüyor balkonumu. Pembe ve beyaz. Burada edindiğim bilgilerle batıya bakan bol güneşli balkonda yaşıyorlar. İkinci kez çiçek veriyorlar ama aşırı güneş ve sıcak çiçekleri çabuk bozuyor gibi. Adana koşullarında yaşayacağınız deneyimi paylaşırsanız sevinirim. Düzenleyen maki01 : 11-07-2009 saat 14:10 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|