agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni2682Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2009, 14:56   #451
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2008
sevgili tiya inanın o çorap saksının fotoğrafını görmeyi çok isterdim...

sükunet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 10:42   #452
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Sevgili Suizan "teknoloji özürlü" olduğumdan fotoğrafını çekemedim. Uygulayabilirsiniz. Aslında kurnazca iyi düşünülmüş bir seçim külotlu çorap. Çünkü kalanşo az su isteyen bir bitki. Çevresini kirletme gibi bir sorunu yok. Ortaya çıkan görüntü de güzeldi:Çorap giymiş kalanşo....

Kızımın koyduğu yer biliçsizce de olsa doğru bir yerdi. Öğleden sonra güneş, bir saate yakın kalanşoyu besliyordu, ki bu da yeterli bir zaman diye düşünüyorum. Evim, kalanşoyu o şekilde yaşatmaya uygun olmadığı için çoraptan çıkardım. Sevgiler.

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 11:14   #453
Ağaç Dostu

Merhaba Maki01, siz yazmasanız ben yazacaktım size, benden önce davrandınız. Kalanşoyu dün gece mutfağa aldım. Mutfak balkonu iptal edilip mutfağa eklenmiş. Yarı mutfak diyebiliriz. Kalanşo iyi durumda mı, şu anda emin değilim. Bol çiçekli ve tomurcuklu. Yalnız çiçekler sararıyor gibi. Ya daha önce bir arkadaşımızın yazdığı gibi renk değiştiriyor ya da sıcak böyle etkiliyor. Çünkü kızımla yaşadığı onca bakımsız geçen süre içinde çiçekler çok canlıydılar. Her olasılığa karşı gözümün önünde olsun diyerek oraya aldım(mutfak işlerini çok sevdiğimden değil, orada yaşama alanı oluşturdum kendime).

Buzdolabının üstünde sizin beğenmediğiniz türde bir kalanşom daha var. Birkaç gündür onun hakkında düşünüp duruyorum. neredeyse yedi yıldır aynı saksıda yaşıyor. Suyunu gübresini veriyorum o kadar. İki yıl öncesine kadar kışları çiçekleniyordu. Artık açmaz oldu. Görüntüsüyse muhteşem. Yer örtücü bitki gibi. Onlarca dal alınabilir ondan. Apartman bahçesine indirsem, çocuklardan canını kurtarıp yaşayabilir mi diye düşünüyorum. Kuşkuluyum.

Bu arada ondan aldığım iki yavru çok güzel çiçekler verdi. Vildan'ınkiler gibi değilse de sizi utandıracak kadar güzeldiler. Sevgiler.

Eski 12-07-2009, 12:04   #454
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Merhaba sevgili tiya,
Eminim ki sizin kırmızı kalanchoe'nuz bana sıcak gelmeyenle anlatmak istediğim gibi değildir ve özür diliyorum tüm kırmızı kalanchoe'lardan Evet, görmeden utandım haklısınız.

Benim kalanchoe'lar ikinci kez çiçek vermeye hazırlanıyor ama çiçeklerin çoğu açmadan kuruyor. Çiçek çoşturan veriyorum aralıklarla. Bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede?
Deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 12:51   #455
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Benim kalanchoe ölümle burun buruna geldiği için çiçeklenmedi hala. Yaprak vermeye devam ediyor. Aman yaşasında keşke çiçek açmasın varsın bu sene. Ama ümitliyim bekliyorum bıkmadan...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K Mesajı Göster
Asumancım seyahate çıkmadın daha değil mi Hele git gel diye bekliyorum artık o zaman yeniden balkonunda tur atarım neler var neler yok diye bakarım. ne ciciler eklenmiş diye
Balkonda değişiklik oldu epey aslına bakarsan seyahate çıkmadan. Cemo'nun bahçeyi keşfettik ama ne keşfedişti. Yaramaz çocuklar gibi yüzsüz yüzsüz ondan da isterim, a bundan da yok diye gözüm etrafta turlamışım bahçeyi. Yıllardır mili mili diye delirdiğim halde o koca bahçede mili yi görmemişim ona yanıyorum... Bu arada seyahatin Mersin bölümü iptal oldu. Nasipse sonbahara kaldı. Cemo'nun bahçesinden transfer ettiğimiz arkadaşların fotoğraflarını da en kısa zamanda yükleyeceğim inşallah..

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 12:52   #456
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Galeri: 236
Çiçek coşturan vermeyi kesin bence. Zaten Adana'da hava çok sıcak ve nemli olduğu için rahat edemiyor zavallılar, bir de besin eklenince.. Nispeten daha serin bir yere alabilirsiniz kalanchoenizi, belki çiçekleri kurumaktan kurtulur.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 15:03   #457
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Teşekkürler Nariel, daha serin (Adana'da ne kadar mümkün olabiliyorsa) bir yere aldım. Çiçeklerin narin yapıda olması ve bu mesaj kafamı karıştırmıştı aslında. Zamanla daha iyi tanıyacağım kalanchoe'u...

Eski 12-07-2009, 15:20   #458
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Kalanchoe güneş ve sıcak ister ama Adana sıcağı kadar da değil sanırım Hele yerli kırmızı türlerden değilse bu sıcağa dayanımı daha az olur bence..

Eski 12-07-2009, 21:02   #459
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Mersin şimdi çok sıcak ve nemlidir Asuman. Seni bilmem ama benim yaz mevsiminde gitmeye cesaret edemiyeceğim yerler Adana, Mersin..gibi. Antalya'ya kasımda gitmiştim. Çok az kaldığım için Mersine geçememiştim. Sonbahar daha iyi Akdenize gitmek için.

Karadenize gidiyorsun ama değil mi? gerçi temmuz ve ağustos aylarında karadenizde de nem fazladır. Perşembe günü bir velimiz uğradı. Rizeye gidecekmiş. Yaylaya çıkacağım dedi. Söz aldım ondan bana "Karadeniz"i soluklattıracak bir çiçek getirecek ne olursa

Benim kalachoe koyu pembe renkli. Küçük henüz. Kışın üç taneydiler. Kırmızı ve pembe arkadaşları vardı. İkisini kaybettim.

Düzenleyen sevim.K : 13-07-2009 saat 08:40
sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2009, 21:32   #460
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Merhaba Sevim Hanım,
Sakarya'da hava sıcaklığı kış aylarında eksileri çok sık görüyor. Szi de sağlık nedeniyle bitkileri içeriye alamıyosunuz tabii. Üzülmemek için soğuğa dayanıklı türlere ya da mevsimlik çiçeklere yönelseniz daha iyi olacak sanki.
Sevgiler

Eski 12-07-2009, 22:56   #461
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Evde iki üç saksı var kışın salonda duruyorlar. Sizde bilirsiniz sevgili Maki01 çiçekler geceleri oksijen emilimini arttırıyorlar. Geçen kış iki saksı yılbaşı çiçeği, iki kalanchoe, bir de menekşem vardı. Bakımlarını yapıyordum ama salonda oturmadım. Otursamda hava sirkülasyonu sağlandıktan sonra o küçük üç dört saksının bir zararı olmaz. Oturma odası benim sürekli kullandığım oda. Kitaplarım, bilgisayarım en çok ihtiyaç duyduğum şeyler oturma odasında. Eğer hayatınızı yeni oluşan koşullara göre düzenleyebiliyorsanız sevdiğiniz, zevk aldığınız şeylerden vazgeçmeniz gerekmiyor. Ya da benim vazgeçmem gerekmedi Eşim çok titiz en az benim kadar dikkatli.

Diğer çiçeklerim hep balkonda. Kaktüslerim, sardunyalar, mevsimlik çiçekler. Çok soğuk havada naylon sardım. Çünkü benim hatırladığım en düşük hava sıcaklığı eksi üç veya dört oldu. Balkonumdaki çiçeklerim bu soğuğa dayanabiliyor.

Şimdi yaz mevsiminde aşırı sıcakta evde çiçek saklamıyorum. Hepsi balkonda. Duyarlılığın için teşekkür ederim

Düzenleyen sevim.K : 13-07-2009 saat 08:36
Eski 14-07-2009, 01:55   #462
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Bu siyah, beyaz ve kahverengi olarak görünen yaratıkların kırmızısı var mı? Bugün kalanchoemin minik yapraklarının üzerinde kırmızı bite benzer yaratıklar gördüm. Hemen suyun altına sokup temizledim ve yaprakların kahverengi, suyla çıkan lekeler vardı ki bunların bulunduğu yaprakları da budadım. Henüz başka bit yok ama her an çıkabilirler mi? Ne yapmalıyım arkadaşlar?

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2009, 11:48   #463
Ağaç Dostu

ayşe gül's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2009
_sudaki yaprağım köklenmeye başladı.
bende toprağa diktim.

ayşe gül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2009, 12:19   #464
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-02-2008
Galeri: 353
Tüylü yapraklar gerçekten çok sevimli görünüyorlar. Netten yaprakları tüylü olan 2 tür kalanchoe gördüm ve bayıldım.

Eklenen Resimler

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 11:43   #465
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili Nariel,
Kalanchoe'larım teşekkür ediyor sana

Name:  1.JPG
Views: 2499
Size:  24.7 KB

Name:  2.JPG
Views: 2465
Size:  18.0 KB

Name:  3.JPG
Views: 2520
Size:  23.1 KB

Eski 25-07-2009, 12:14   #466
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Sevgili maki01, çok sevindim Ne de güzelmiş katmerli çiçekleri

Eski 25-07-2009, 13:56   #467
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Sevgili Maki01 kalançhoe'lar harika. Ne güzel çiçekleri var

Eski 26-07-2009, 00:27   #468
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Teşekkürler, ilk kez Vildan Hanım'ın terasında görüp vurulmuştum bu çiçeğe... Adana'nın çıplak güneş ışığında yakmışım çiçeklerini. Sevgili Narile'in uyarısıyla panjuru kapatıp yakıcı ışıktan koruyunca çoştular. Bir sürü tomurcuk var üzerinde...

Eski 26-07-2009, 16:12   #469
Yeni Üye

mutationation's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2009
insan bi bitkiye aşık olabilir mi?
ben kalanchoe behalensis e bayıldım, inanılmaz güzel...

mutationation Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 15:34   #470
Ağaç Dostu

Çoraplı beyaz kalanşo ile başlayan aşk benim için iyi olmadı. Real'de pembesini görünce dayanamayıp aldım. Çiçek sayısı çok fazlaydı, normal gelmedi doğal olarak. "bir deneyeyim" diye düşünüp aldım eve getirdim. Bitkiyi zedelemeden saksı değişimi yaptım. Bir hafta sonra kimi tomurcuklar koyu pembe olarak açıldı. Bence bir mahsuru yok, olsun. İki gün önce Barajyolu-Migros'ta koyu .siklâmen renkte çiçekleri olanına rastladım. Hayli dondüm market içinde. Sonunda çiçek kazandı mücadeleyi, aldırdı kendini.Onu da aynı özenle başka bir saksıya geçirdim.

Gözüm sürekli üstlerinde. beyaz kendini toplayıp gerçek çiçeklerini açtı. Pembe, kendisine verilen hormonları atmak istercesine, çiçeklerini azalttı. Yani bir çoğu kurudu. Kuruyanları kesip attım. Yeni oluşan tomurcukları bekliyorum. Kısa sürede açacaklardır.

Son aldığım da toparlanma süreci yaşıyor. Onun da çiçekleri kâğıt görünümünde. Alttan gelen tomurcuklar var tabii. Kısa sürede diğerleri gibi normale dönecektir.

Maki01'n deneyimlerine(bu arada çiçekleriniz çok güzel) ve benim uğraşlarım sonucuna bakarsak Kalanşo Adana sıcağına dayanacağını gösteriyor.

İlginç olan, halk arasında "kış ortancası" denilen Kalanşonun değişimi. Aralık ayında çiçeklenir, Şubat sonuna kadar çiçekli kalırdı. Ne oldu da bu bitki on bir ay çiçek açmaya başladı?

Eski 27-07-2009, 16:07   #471
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Sevgili tiya, Adana'da sokak çiçekçilerin de bile kalanchoe çok yaygınlaştı. Haklısınız, 2 renk yeter diye zor tutuyorum kendimi . Koyu pembe olan da çok güzel, her an dayanamayıp alabilirim. Sitemiz sardunya ve afrika menekşesi sevdalısı da yaptı beni. Menekşe bulabiliyorum da sakız sardunya bulmak zor Adana'da hele de katmerlisi ...
Sevgiler

Eski 28-07-2009, 21:03   #472
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-01-2008
Arzu Hanım gerçekten güzel resimler bulmuşsunuz. Bu bitkilere ulaşmak maalesef çok mümkün olmuyor. Aylarca Kalanchoe Tomentosa aradım. Büyük kaktüs seralarında bile yoktu. Sonunda bir yerde rastladım. Aslında fiyatı kıyaslama yaptığınızda pahallı idi. Ama olsun Sonunda ulaştım düşüncesi ile aldım tabi. Bu bitkileri arasam da bulabileceğimi düşünmüyorum doğrusu. Sayenizde gözlerimiz şenlendi.

Gatay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 22:33   #473
Ağaç Dostu

isolet's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2009
Gerçekten inanılmaz detaylı güzel bir bitki. Yaprakları çok güzel. Hafta sonu koctaş a gidicem sırf bahçe ürünlerini gezicem alıcam.

isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2009, 17:51   #474
Ağaç Dostu

trida's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2009
Galeri: 10
Bunlar da benimkiler.

Katmerli olan aldığımda pek iyi durumda değildi ama ben onu iyileştiririm inşallah.

Eklenen Resimler

trida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 13:12   #475
Ağaç Dostu

Kalanchoe Behalensis bu kadar büyüyebiliyormuş..

Eklenen Resimler

Eski 05-08-2009, 13:15   #476
Ağaç Dostu

Yapraktan üretim behalensis;

Eklenen Resimler

Eski 13-08-2009, 12:07   #477
Ağaç Dostu

ayşe gül's Avatar

benim kalonşelerim 1tanesi hariç açmadılar.devamlı uzuyolar ve yeni sürgünler çıkarıyorlar çiçeklenmesi için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
(hepsini ilkbaharda çelikten diktim.)

Eklenen Resimler

lenavita beğendi.
Eski 13-08-2009, 12:09   #478
Ağaç Dostu

ayşe gül's Avatar

ilkdefa yapraktan çoğaltma deniyorum hepsi köklenmiş bakalım nezaman yavrulayacaklar.!

Eski 13-08-2009, 14:50   #479
Ağaç Dostu

hüzün's Avatar

Giriş Tarihi: 31-07-2009
ayşe gül kalonşoların çok güzel ve canlı görünüyor,maki01 bayıldım çiçeklerinize optimus kardeşim çiçeklerinizi ilk defa gördüm isimlerini yazarsanız sevinirim hepsi çok güzeller.ellerinize emeğinize sağlık..

hüzün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2009, 14:56   #480
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayşe gül Mesajı Göster
benim kalonşelerim 1tanesi hariç açmadılar.devamlı uzuyolar ve yeni sürgünler çıkarıyorlar çiçeklenmesi için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.
(hepsini ilkbaharda çelikten diktim.)
Bende sizinle aynı durumdayım maalesef açmıyorlar,sadece yaprak çıkartıp duruyorlar,oysaki üstlerine titriyorum..

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025