![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2008
|
sevgili tiya inanın o çorap saksının fotoğrafını görmeyi çok isterdim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Sevgili Suizan "teknoloji özürlü" olduğumdan fotoğrafını çekemedim. Uygulayabilirsiniz. Aslında kurnazca iyi düşünülmüş bir seçim külotlu çorap. Çünkü kalanşo az su isteyen bir bitki. Çevresini kirletme gibi bir sorunu yok. Ortaya çıkan görüntü de güzeldi:Çorap giymiş kalanşo.... Kızımın koyduğu yer biliçsizce de olsa doğru bir yerdi. Öğleden sonra güneş, bir saate yakın kalanşoyu besliyordu, ki bu da yeterli bir zaman diye düşünüyorum. Evim, kalanşoyu o şekilde yaşatmaya uygun olmadığı için çoraptan çıkardım. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Maki01, siz yazmasanız ben yazacaktım size, benden önce davrandınız. Kalanşoyu dün gece mutfağa aldım. Mutfak balkonu iptal edilip mutfağa eklenmiş. Yarı mutfak diyebiliriz. Kalanşo iyi durumda mı, şu anda emin değilim. Bol çiçekli ve tomurcuklu. Yalnız çiçekler sararıyor gibi. Ya daha önce bir arkadaşımızın yazdığı gibi renk değiştiriyor ya da sıcak böyle etkiliyor. Çünkü kızımla yaşadığı onca bakımsız geçen süre içinde çiçekler çok canlıydılar. Her olasılığa karşı gözümün önünde olsun diyerek oraya aldım(mutfak işlerini çok sevdiğimden değil, orada yaşama alanı oluşturdum kendime). Buzdolabının üstünde sizin beğenmediğiniz türde bir kalanşom daha var. Birkaç gündür onun hakkında düşünüp duruyorum. neredeyse yedi yıldır aynı saksıda yaşıyor. Suyunu gübresini veriyorum o kadar. İki yıl öncesine kadar kışları çiçekleniyordu. Artık açmaz oldu. Görüntüsüyse muhteşem. Yer örtücü bitki gibi. Onlarca dal alınabilir ondan. Apartman bahçesine indirsem, çocuklardan canını kurtarıp yaşayabilir mi diye düşünüyorum. Kuşkuluyum. Bu arada ondan aldığım iki yavru çok güzel çiçekler verdi. Vildan'ınkiler gibi değilse de sizi utandıracak kadar güzeldiler. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sevgili tiya, Eminim ki sizin kırmızı kalanchoe'nuz bana sıcak gelmeyenle anlatmak istediğim gibi değildir ve özür diliyorum tüm kırmızı kalanchoe'lardan ![]() Benim kalanchoe'lar ikinci kez çiçek vermeye hazırlanıyor ama çiçeklerin çoğu açmadan kuruyor. Çiçek çoşturan veriyorum aralıklarla. Bir yerde yanlış yapıyorum ama nerede? Deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Ağaç Dostu
|
Benim kalanchoe ölümle burun buruna geldiği için çiçeklenmedi hala. Yaprak vermeye devam ediyor. Aman yaşasında keşke çiçek açmasın varsın bu sene. Ama ümitliyim bekliyorum bıkmadan... Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek coşturan vermeyi kesin bence. Zaten Adana'da hava çok sıcak ve nemli olduğu için rahat edemiyor zavallılar, bir de besin eklenince.. Nispeten daha serin bir yere alabilirsiniz kalanchoenizi, belki çiçekleri kurumaktan kurtulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Kaybettik
|
Mersin şimdi çok sıcak ve nemlidir Asuman. Seni bilmem ama benim yaz mevsiminde gitmeye cesaret edemiyeceğim yerler Adana, Mersin..gibi. Antalya'ya kasımda gitmiştim. Çok az kaldığım için Mersine geçememiştim. Sonbahar daha iyi Akdenize gitmek için. Karadenize gidiyorsun ama değil mi? gerçi temmuz ve ağustos aylarında karadenizde de nem fazladır. Perşembe günü bir velimiz uğradı. Rizeye gidecekmiş. Yaylaya çıkacağım dedi. Söz aldım ondan bana "Karadeniz"i soluklattıracak bir çiçek getirecek ne olursa ![]() Benim kalachoe koyu pembe renkli. Küçük henüz. Kışın üç taneydiler. Kırmızı ve pembe arkadaşları vardı. İkisini kaybettim. ![]() Düzenleyen sevim.K : 13-07-2009 saat 08:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sevim Hanım, Sakarya'da hava sıcaklığı kış aylarında eksileri çok sık görüyor. Szi de sağlık nedeniyle bitkileri içeriye alamıyosunuz tabii. Üzülmemek için soğuğa dayanıklı türlere ya da mevsimlik çiçeklere yönelseniz daha iyi olacak sanki. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Kaybettik
|
Evde iki üç saksı var kışın salonda duruyorlar. Sizde bilirsiniz sevgili Maki01 çiçekler geceleri oksijen emilimini arttırıyorlar. Geçen kış iki saksı yılbaşı çiçeği, iki kalanchoe, bir de menekşem vardı. Bakımlarını yapıyordum ama salonda oturmadım. Otursamda hava sirkülasyonu sağlandıktan sonra o küçük üç dört saksının bir zararı olmaz. Oturma odası benim sürekli kullandığım oda. Kitaplarım, bilgisayarım en çok ihtiyaç duyduğum şeyler oturma odasında. Eğer hayatınızı yeni oluşan koşullara göre düzenleyebiliyorsanız sevdiğiniz, zevk aldığınız şeylerden vazgeçmeniz gerekmiyor. Ya da benim vazgeçmem gerekmedi ![]() Diğer çiçeklerim hep balkonda. Kaktüslerim, sardunyalar, mevsimlik çiçekler. Çok soğuk havada naylon sardım. Çünkü benim hatırladığım en düşük hava sıcaklığı eksi üç veya dört oldu. Balkonumdaki çiçeklerim bu soğuğa dayanabiliyor. Şimdi yaz mevsiminde aşırı sıcakta evde çiçek saklamıyorum. Hepsi balkonda. Duyarlılığın için teşekkür ederim ![]() Düzenleyen sevim.K : 13-07-2009 saat 08:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Bu siyah, beyaz ve kahverengi olarak görünen yaratıkların kırmızısı var mı? Bugün kalanchoemin minik yapraklarının üzerinde kırmızı bite benzer yaratıklar gördüm. Hemen suyun altına sokup temizledim ve yaprakların kahverengi, suyla çıkan lekeler vardı ki bunların bulunduğu yaprakları da budadım. Henüz başka bit yok ama her an çıkabilirler mi? Ne yapmalıyım arkadaşlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
_sudaki yaprağım köklenmeye başladı. bende toprağa diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler, ilk kez Vildan Hanım'ın terasında görüp vurulmuştum bu çiçeğe... Adana'nın çıplak güneş ışığında yakmışım çiçeklerini. Sevgili Narile'in uyarısıyla panjuru kapatıp yakıcı ışıktan koruyunca çoştular. Bir sürü tomurcuk var üzerinde... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
insan bi bitkiye aşık olabilir mi? ![]() ben kalanchoe behalensis e bayıldım, inanılmaz güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Çoraplı beyaz kalanşo ile başlayan aşk benim için iyi olmadı. Real'de pembesini görünce dayanamayıp aldım. Çiçek sayısı çok fazlaydı, normal gelmedi doğal olarak. "bir deneyeyim" diye düşünüp aldım eve getirdim. Bitkiyi zedelemeden saksı değişimi yaptım. Bir hafta sonra kimi tomurcuklar koyu pembe olarak açıldı. Bence bir mahsuru yok, olsun. İki gün önce Barajyolu-Migros'ta koyu .siklâmen renkte çiçekleri olanına rastladım. Hayli dondüm market içinde. Sonunda çiçek kazandı mücadeleyi, aldırdı kendini.Onu da aynı özenle başka bir saksıya geçirdim. Gözüm sürekli üstlerinde. beyaz kendini toplayıp gerçek çiçeklerini açtı. Pembe, kendisine verilen hormonları atmak istercesine, çiçeklerini azalttı. Yani bir çoğu kurudu. Kuruyanları kesip attım. Yeni oluşan tomurcukları bekliyorum. Kısa sürede açacaklardır. Son aldığım da toparlanma süreci yaşıyor. Onun da çiçekleri kâğıt görünümünde. Alttan gelen tomurcuklar var tabii. Kısa sürede diğerleri gibi normale dönecektir. Maki01'n deneyimlerine(bu arada çiçekleriniz çok güzel) ve benim uğraşlarım sonucuna bakarsak Kalanşo Adana sıcağına dayanacağını gösteriyor. İlginç olan, halk arasında "kış ortancası" denilen Kalanşonun değişimi. Aralık ayında çiçeklenir, Şubat sonuna kadar çiçekli kalırdı. Ne oldu da bu bitki on bir ay çiçek açmaya başladı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tiya, Adana'da sokak çiçekçilerin de bile kalanchoe çok yaygınlaştı. Haklısınız, 2 renk yeter diye zor tutuyorum kendimi . Koyu pembe olan da çok güzel, her an dayanamayıp alabilirim. Sitemiz sardunya ve afrika menekşesi sevdalısı da yaptı beni. Menekşe bulabiliyorum da sakız sardunya bulmak zor Adana'da hele de katmerlisi ... Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Arzu Hanım gerçekten güzel resimler bulmuşsunuz. Bu bitkilere ulaşmak maalesef çok mümkün olmuyor. Aylarca Kalanchoe Tomentosa aradım. Büyük kaktüs seralarında bile yoktu. Sonunda bir yerde rastladım. Aslında fiyatı kıyaslama yaptığınızda pahallı idi. Ama olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Gerçekten inanılmaz detaylı güzel bir bitki. Yaprakları çok güzel. Hafta sonu koctaş a gidicem sırf bahçe ürünlerini gezicem alıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
|
benim kalonşelerim 1tanesi hariç açmadılar.devamlı uzuyolar ve yeni sürgünler çıkarıyorlar çiçeklenmesi için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. (hepsini ilkbaharda çelikten diktim.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
ilkdefa yapraktan çoğaltma deniyorum hepsi köklenmiş bakalım nezaman yavrulayacaklar.! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ayşe gül kalonşoların çok güzel ve canlı görünüyor,maki01 bayıldım çiçeklerinize optimus kardeşim çiçeklerinizi ilk defa gördüm isimlerini yazarsanız sevinirim hepsi çok güzeller.ellerinize emeğinize sağlık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |