agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni2682Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-01-2016, 22:03   #1351
Ağaç Dostu

sardunya18's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2015
[QUOTE=Cymbelina;1429902]Eyyyy kalanşoi lobisi.....
Eyyy kalanşoiciler Biiiz sizi de biliriz Artık toplu zehirlenme yaşadığımız için...

Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın?

Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Ben çiçekleri geçince budadım.ama tamamen amatörce budadıklarımıda ayrı saksılara diktim . Üç saksı kalanşom oldu. Çiçeğim yeniden tomurcuklandı

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2016, 22:09   #1352
Ağaç Dostu

sardunya18's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2015
Exclamation

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Kalanşom ve ondan aldığım çelik ve de yaprağımız yavru verdi
Bu mesajdaki gibi dağınıktı şimdi böyle(bide resmi düz yükleyebilsem)

Eklenen Resimler

sevoş, efeege, Milla ve 6 kişi beğendi.
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 16:18   #1353
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Renkli yaprakli kalanchoe

Eklenen Resimler

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2016, 19:55   #1354
Ağaç Dostu

Galip Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2015
İsmi "Kalanchoe blossfeldiana variegata" sayın:sonkez

Galip Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2016, 21:14   #1355
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Tesekkur ederim Galip kuzucu..Sayende isminide ogrenmis oldum .

Jakin ve Galip Kuzucu beğendi.
Eski 06-01-2016, 21:41   #1356
Ağaç Dostu

Galip Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2015
Rica ederim sayın:sonkez Ben başkasından öğrendim size söyledim bilgi paylaştıkça çoğalıyor

Galip Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 13:05   #1357
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Buna inaniyorum...Haklisiniz ..Birbirimizden cok seyler ogrendik,ogreniyoruz

Eski 08-01-2016, 15:33   #1358
Yeni Üye

burcumdenizateş's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2015
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık

Eklenen Resimler

sonkez, ibocandan ve Jakin beğendi.
burcumdenizateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 15:35   #1359
Yeni Üye

burcumdenizateş's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2015
size de teşekkür ederim sayın djtunc öneriniz için doğal yollarla hallettim çok şükür

sonkez ve Jakin beğendi.
burcumdenizateş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 20:55   #1360
Yeni Üye

çiçekaşkı's Avatar

Giriş Tarihi: 07-01-2016
Merhabalar . Bu siteye yeni üye oldum. İki renk kalanchoe'yu ilk defa gördüm. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum. Ama çiçekç marketlerden aldığımızda açan çiçeksapları kısayken daha sonra açanların sapı uzun oluyor. Bunun sebebini bilen var mı acaba?

sonkez ve Jakin beğendi.
çiçekaşkı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 13:19   #1361
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
...
Eyyy kalanşoiciler
...
Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar.

Kalanşoi konusunda cahil cüheylan biri oldugum için soruyorum, budanır mi ki kendisi? Ve de nasıl? Nelere dikkat edeceğiz?

Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur.

Sizler ne yapıyorsunuz? Ve nasıl yapraklarının büyük, gösterişli ve gövdenin-dalların kısa kalmasını sağlıyorsunuz? Resimlere bakıyorum, herkesinki neredeyse yeni satın alınmış gibi. Bu arada bizdekiler dışarıdan satın alma değil, dal olarak dikmiştik sanırım.
...
Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı)...

Name:  Kalanchoe blossfeldiana - Kalanşo.jpg
Views: 1326
Size:  31.2 KB

Bir de kış gelince accık soğuk gördüğü zaman yaprakları kızarıyor, çiçek açmasalar da bana bu güzellikleri yetiyor

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2016, 18:40   #1362
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-01-2016
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.

Eklenen Resimler

eslm mrym Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2016, 18:58   #1363
Yeni Üye

çiçekaşkı's Avatar

Merhabalar Buket Hanım. Ben de yeni üye oldum. Kalanchoe'lar çiçeklerini dökünce sardunya gibi baştan mı fidelemek gerekiyor acaba

sonkez beğendi.
Eski 15-01-2016, 19:06   #1364
Yeni Üye

çiçekaşkı's Avatar

Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.

sonkez ve Jakin beğendi.
Eski 15-01-2016, 19:17   #1365
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçekaşkı Mesajı Göster
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor.
Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun?

sonkez ve Jakin beğendi.
Eski 15-01-2016, 19:22   #1366
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eslm mrym Mesajı Göster
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim.
Toprağı torf ise besinsiz kalmış olabilir...

sonkez ve Jakin beğendi.
Eski 15-01-2016, 22:15   #1367
Yeni Üye

Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.

sonkez, Jakin ve duy-gu beğendi.
Eski 15-01-2016, 22:58   #1368
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz.

Aslına bakarsanız ben de torf kullanıyorum, önerebileceğim toprak seçeneği pek yok. Bitkinize gübre verebilirsiniz. Ben de enzim veriyorum genelde, siz de yapıp kullanabilirsiniz. Buradan enzim hakkında bilgi edinebilirsiniz

Eski 16-01-2016, 10:27   #1369
Ağaç Dostu

Jakin's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Sevgili Mücevher Çalısı'nın önerdiği gibi enzim verilebilir.
(Benimki de yeni oldu sayılır, artık verebilirim. )

Bir de toprağına yıkanmış, kurutulmuş inşaat kumu karıştırılabilir, geçirgenliği artsın, bitki çürümesin diye..

Jakin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2016, 11:11   #1370
Yeni Üye

Tesekkur ederim sayin jakin ve mucevher calisi.verdiginiz bilgileri deneyecegim.

Eski 16-01-2016, 21:20   #1371
Yeni Üye

çiçekaşkı's Avatar

Kalanchoe

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun?
Merhaba evet çiçekler bitişik olsun istiyorum. Resim koymayı henüz denemedim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum.

sevgihoca beğendi.
Eski 16-01-2016, 21:28   #1372
Yeni Üye

çiçekaşkı's Avatar

Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.

Eski 16-01-2016, 21:55   #1373
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçekaşkı Mesajı Göster
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum.
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/18541.htm

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2016, 19:56   #1374
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-01-2016
Merhaba. 8 saksı kalanşom bir ay önce bitlendi. zeytinyağı sarımsak ve arapsabunu karıştırıp sıkıyorum ama hiç etkili olmadı. tomurcukların içinde koloni şeklideler,tomurcuklar açamadan ölüyorlar. tomurcuklara zarar vermeden bitleri öldürecek bir ilaç söyleyebilir misiniz? bol çiçekli olsunlar diye aylardır gözüm gibi bakıyorum tam çiçeklenmeye başladılar böyle oldu çok üzülüyorum. şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

sena1987 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2016, 15:45   #1375
Ağaç Dostu

Gül Batur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2008
Galeri: 1
Sayın sena bonyoya götür bir güzel tuşaldır bunu iki üç defa tekrarla.

Gül Batur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 12:40   #1376
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Eyyy yeni kalanşoici!

Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...

Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz

Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı)...
Danke schön Sn. Mücevher Çalısı Aslında camın önündeler fakat yer beğendiremiyorum sanırım. Fakat bu durumda yaz ve kış yerlerini değiştirmem gerek sanırım. En iyi konumu olan 3 pencere var aslında ama tüm çiçek saksılarını da oraya sığdıramıyorum.

Minik yaprak yerine dev, at nalı gibi yaprak istiyorum, evet! Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.

Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor.

Da, işte milyorlarca kalanşoiye yerim yok. Bir formül bulacağım artık.

Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?

sardunya18 beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 15:49   #1377
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
...

Minik yaprak yerine dev, at nalı gibi yaprak istiyorum, evet! Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.
...
Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?
Kalanşo diyerek "Kalanchoe blossfeldiana"dan mı bahsediyoruz. Başlık da genel olunca hangi çeşit Kalanşodan bahsedelim bilmiyorum...

Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı...

1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı...

Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor

Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde).

Saygı ve sevgilerimle...

Eski 08-02-2016, 10:49   #1378
Ağaçsever

Şükran45's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2015
Bunlar da benim güzellerim. Umarım doğru yükleyebilirim.

Eklenen Resimler

Şükran45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 10:53   #1379
Ağaçsever

Şükran45's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2015
Sarı renk yeni açmaya başladı.

Eklenen Resimler

Şükran45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2016, 13:35   #1380
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-10-2015
yozgattan çiçeklerrr

bunlarda benim çiçeklerim. her yıl yeni sürgünlerin uç kısımlarını alır ekerim, kalan kısımlarını atarım. bu sayede gençleşmiş olur. daha iri yapraklar ve bol çicek alırım. güneşi çok sever. ayrıca toprak GÜBRESİZ,bahçe toprağı olursa iyi olur.

Eklenen Resimler

akifiye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025