![]() |
|
![]() |
#1351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
[QUOTE=Cymbelina;1429902]Eyyyy kalanşoi lobisi ![]() Eyyy kalanşoiciler ![]() ![]() Neyse, bu arada kalanşoi diyorum ben ona, kalanşe, kalanşo, kalanşoe filan deniliyor da, kalanşoi neden olmasın? Durum şu: Kalanşoilerim böyle resimlerdeki veya ilk satın alınan gibi durmuyor, sağa sola kıvrılıp bükülen dallar üzerinde yapraklar var ama alt kısımlar kel açıkçası. Ve de pek hoş görünmüyorlar. Kalanşoi konusunda cahil cüheylan ![]() Şu an o yılan gibi kıvrılmış sağa sola sarkan dallarda tomurcuk var, şu an zaten budayamam ama çiçekleri geçince ne yapsam ki? Ayrıca o budanan dalları da saksıya dikersek milyorlarca kalanşoi olur. Ben çiçekleri geçince budadım.ama tamamen amatörce budadıklarımıda ayrı saksılara diktim . Üç saksı kalanşom oldu. Çiçeğim yeniden tomurcuklandı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
|
![]() Bu mesajdaki gibi dağınıktı şimdi böyle(bide resmi düz yükleyebilsem) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Renkli yaprakli kalanchoe |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
İsmi "Kalanchoe blossfeldiana variegata" sayın:sonkez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1355 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim Galip kuzucu..Sayende isminide ogrenmis oldum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-10-2015
|
Rica ederim sayın:sonkez ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Ağaç Dostu
|
Buna inaniyorum...Haklisiniz ..Birbirimizden cok seyler ogrendik,ogreniyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2015
|
çiçeğimin son durumu hastalığı atlattık çiçek bile açtık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2015
|
size de teşekkür ederim sayın djtunc öneriniz için doğal yollarla hallettim çok şükür |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2016
|
Merhabalar . Bu siteye yeni üye oldum. İki renk kalanchoe'yu ilk defa gördüm. Ben de bu çiçekleri çok seviyorum. Ama çiçekç marketlerden aldığımızda açan çiçeksapları kısayken daha sonra açanların sapı uzun oluyor. Bunun sebebini bilen var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır... Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz ![]() Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı ![]() ![]() Bir de kış gelince accık soğuk gördüğü zaman yaprakları kızarıyor, çiçek açmasalar da bana bu güzellikleri yetiyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2016
|
Merhaba arkadaslar.Benimde bir kalanchoem var.7 8 aydir hic buyumedi.bir yaprak dahi vermedi sadece biraz boyu uzadi.ankarada yasiyorum. Kalanchoe cama yakin bir yerde duruyor aydinlik ortamda fakat gunesi direk almiyor. NE yapacagimi bilemiyorum .yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Yeni Üye
|
Merhabalar Buket Hanım. Ben de yeni üye oldum. Kalanchoe'lar çiçeklerini dökünce sardunya gibi baştan mı fidelemek gerekiyor acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar sizin kalanchoe'ların da çiçek sapları uzun mu?çiçekçiden alınca yaprakların içine gömülü çiçekler evde açınca uzun çiçek saplı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf yüklerseniz sorununuz daha anlaşılır olur. Çiçek sapının uzamasını istemiyor musunuz:? Çiçekler yaprak ile bitişik mi olsun? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Yeni Üye
|
Evet sanirim torf hazir satilan topraklardan almistim.peki nasil bir toprak karistirabilirim.yardimcimci olabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslına bakarsanız ben de torf kullanıyorum, önerebileceğim toprak seçeneği pek yok. Bitkinize gübre verebilirsiniz. Ben de enzim veriyorum genelde, siz de yapıp kullanabilirsiniz. Buradan enzim hakkında bilgi edinebilirsiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
(Benimki de yeni oldu sayılır, artık verebilirim. ![]() Bir de toprağına yıkanmış, kurutulmuş inşaat kumu karıştırılabilir, geçirgenliği artsın, bitki çürümesin diye.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 |
Yeni Üye
|
Tesekkur ederim sayin jakin ve mucevher calisi.verdiginiz bilgileri deneyecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Yeni Üye
|
Kalanchoe
Merhaba evet çiçekler bitişik olsun istiyorum. Resim koymayı henüz denemedim. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar içinizde bu enzim yapmayı deneyen var mı acaba. Siyah şekeri de ilk defa duydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2016
|
Merhaba. 8 saksı kalanşom bir ay önce bitlendi. zeytinyağı sarımsak ve arapsabunu karıştırıp sıkıyorum ama hiç etkili olmadı. tomurcukların içinde koloni şeklideler,tomurcuklar açamadan ölüyorlar. tomurcuklara zarar vermeden bitleri öldürecek bir ilaç söyleyebilir misiniz? bol çiçekli olsunlar diye aylardır gözüm gibi bakıyorum tam çiçeklenmeye başladılar böyle oldu çok üzülüyorum. şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
![]() Minik yaprak yerine dev, at nalı ![]() ![]() Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor. Da, işte milyorlarca ![]() Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende mesela "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşündüğüm 3-5 çeşit (kat ve renk farklıkları var) Kalanşo var, hepsinin huyu suyu farklı... 1-2 tanesini satın aldığımda dediğiniz gibi at nalı boyutunda şekilsiz yaprakları vardı. O kocaman yapraklar bir süre sonra kurudu bitkicik bir daha o boyutta yaprak çıkarmadı... Bir tanesini 6 ay önce çöp konteynırının kıyısına atılmış olarak buldum. Kimliği hakkında pek bilgim yok. Boyu 50 cm, "Kalanchoe blossfeldiana" olduğunu düşünüyorum ve o dik büyüyor. Gövde ve yaprakları diğerlerinden farklı olarak daha büyük gelişiyor. Yaprakları ve çiçekleri seyrek ama bu Kalanşo çeşidi, bahçede yetiştirilebiliyor ilkbahardan kış ayına kadar yalınkat çiçeklerini eksik etmiyor ![]() Kopan-koparılan dallardan üretilen yavrularla anaç bitki tazeleniyor, güdü-büdü kalmıyor (benimkilerin geneli bu şekilde). Saygı ve sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2015
|
Bunlar da benim güzellerim. Umarım doğru yükleyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-12-2015
|
Sarı renk yeni açmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2015
|
yozgattan çiçeklerrr
bunlarda benim çiçeklerim. her yıl yeni sürgünlerin uç kısımlarını alır ekerim, kalan kısımlarını atarım. bu sayede gençleşmiş olur. daha iri yapraklar ve bol çicek alırım. güneşi çok sever. ayrıca toprak GÜBRESİZ,bahçe toprağı olursa iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|