Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Eyyy yeni kalanşoici!
Kalanşoiler gölgede kalınca bünyeleri zayıflıp, boyuna giderek sağa sola kıvrılabilir. Yazın sabah güneşi, kışın tam gün güneşini alırsa daha sağlıklı gelişip, boyu kısalıp, yaprak araları sıklaşır...
Kalanşoiniz budanır, istediğiniz şekilde budayabilirsiniz. Budadığınız dal parçalarını en az 2-3 göz kalacak şekilde toprağa dikerseniz kısa sürede köklenirler. Milyonlarca olmasa da onlarca kalanşoi sahibi olursunuz
Benim kalanşolarım hiçbir zaman ilk alındığı zamanki büyük yapraklarıyla kalmadılar, bir süre sonra çelikleyerek yenilediklerim daima yaprak küçülttü. Benim için büyüklük gösteriş belirtisi olmadığı için ben o küçük ve gösterişli yapraklarını çok daha beğendim (Kalanşo aşkı  )...
|
Danke schön Sn. Mücevher Çalısı

Aslında camın önündeler fakat yer beğendiremiyorum sanırım. Fakat bu durumda yaz ve kış yerlerini değiştirmem gerek sanırım. En iyi konumu olan 3 pencere var aslında ama tüm çiçek saksılarını da oraya sığdıramıyorum.
Minik yaprak yerine dev, at nalı

gibi yaprak istiyorum, evet!

Yok, şaka ama küçük ve seyrek yaprak hoş durmuyor.
Sn. sardunya18, gidişat benim de haşin bir budamaya girişeceğimi gösteriyor.
Da, işte milyorlarca

kalanşoiye yerim yok. Bir formül bulacağım artık.
Budama yapınca saksıda kalan budanmış kısım tekrar filizlenip devam ediyor mu? Yani mantıken öyledir sanıyorum. O saksıda kalan şoinin (kalanşoinin kısaltması:P) ileride performansı nasıl oluyor ki? İyice sünepe hale geliyor mu?