![]() |
|
![]() |
#1021 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğenileriniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Sorunuza gelince aldığınız veya alacağınız(en az kalem kalınlığında ve sertleşmiş kısımlarından) çeliğin köklenme olasılığı fazla olması gerekir, bu durumdaki çelikler ilk sezonda çiçeklenir. Aşağıda verdiğim link yaklaşık mayıs 2012 sonunda aldığım çelikler ve gördüğünüz gibi çiçeklediler. Saygı ve selamlar http://www.agaclar.net/forum/1077561-post943.htm Düzenleyen adneser : 06-03-2013 saat 22:55 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Yeni Üye
|
merhaba arkadaşlar, benım kırmızı pembe turuncu ve sarı kalanşom var kırmızı pembe ve sarı aynı saksıdalar gecen yıl ekmıstım küçücüklerdi fakat şimdi kocamanlar saksıyı degıstırmek ıstıyorum ama ustunde cok fazla tomurcuk var kımısı acmak uzere bu yuzden bıraz tedırgınım.geçen hafta turuncu kalanşo ektım ustunde cıcklerı de vardı tutmus mınık yapraklar vermeye basladı bıle ama saksını degıstırmek ıstedıklerım bayagı buyukler yardımınızı beklıyorum.(katmerlı kalanşo ıstyorum çelik vermek ısteyen olursa memnunıyetle kabul edebılırım ben de verebılırım sevgıler..) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Arkadaşlar benim kalançomda pamukçuklar oluşmuş, kurtarmak için ne yapabilirim tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. Daldan yetiştirmiştim çok seviyorum , kurtaramazsam üzülürüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Alıntı:
en iyi çözümü elle temizlik arkasından mosplan deniyor. ama elle temizleyip iyice kurtulmazsanız dönü dönüp geri geliyor. çok fenalar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Moderatör
|
Fotoğraf yükleseniz daha net cevap verebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Merhaba, kasım ayında çiçekçiden aldığım küçük bir kalanchoe'm var, tabi aldığım güne göre çok daha fazla yapraklı. Bugünlerde yapraklarının alt kenarlarında kızarıklıklar oluşmaya başladı. Sebebi hakkında fikriniz var mı? Bir de saksı değiştirmek için en uygun zaman nedir? Bütün kış açtı ama şu an hiç tomurcuğu yok, çiçeklenmesi için ne yapabilirim? Not: İstanbul'da bol güneş gören bir evde, cam kenarında bakıyorum. Balkon veya terasım olmadığı için dışarı çıkarma şansım olmuyor, sadece pencere açtığımda önüne koyarak havalanmasını sağlıyorum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2010
|
Merhaba, Sukulent bitkilerden bir çoğunun yaprakları kışın kızarır. Google'dan araştırın sizin kalanchoe'nize benziyorsa resimler normaldir. Farklı ise eğer, bir fotoğraf yüklemeniz durumunda yardımcı olmak kolaylaşır. saksı değiştirmek için en uygun zaman ilkbahar başı, Mart ayıdır. Toprağını dağıtmadan köklerine zarar vermeden diğer mevsimlerde de değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. ama en uygun zaman Mart. Çiçeklenme dönemini geçirdiyse tekrar açmaması normal ![]() Hava alması için camın dışına çıkarmanıza gerek yok. Kışın don zamanlarında içeride tutun, cam kenarı uygundur. Sıcaklıklar uygun seviyeye gelince dışarı koyabilirsiniz. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Ağaç Dostu
|
Benim 3 tane kalanchoem var.Geçen bahar almıştım.Kışı içerde geçirdiler.Çok keyifli değiller.Açık pembesi açtı,koyusu açtı ama minicik.Forumda gördüğüm top top açmış kalanchoeleri hayranlıkla izliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Kalançomun şuanki hali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
2 gündür bütün forumu okudum, gerekli notları aldım ![]() İlk kez kendi başıma bir bitki yetiştirmeye çalışıyorum, öğrenme aşamasındayım. Bu nedenle cahilce bir soru soracağım; çelikle üretme derken, bir dalını makas veya bıçakla keserek toprağa dikmekten bahsediyoruz değil mi? Yoksa elle mi koparmamız gerekir? Okuduklarımdan anladığım kadarıyla Nisan ayında saksı değiştirip, Ağustos gibi çelik alacağım, doğru mudur? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Selamlar. Benim kalanşom biraz farklı. İlk sayfalarda bir arkadaş tıpkı benimkine benzeyen bir fotoğraf paylaşmış ama sorusuna cevap alamamış. Belki de ben göremedim. Bu farklı bir tür mü acaba yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ![]() Düzenleyen aigneis : 20-03-2013 saat 19:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
![]() Ben bunu aldığımda her tarfını kesmişlerdi, çok küçük ve şekilsiz kalmıştı. Normal fiyatının üçte birine satıyorlardı. Herhalde dallarından kök verdiği için çoğaltmak için bütün dallarını almışlardı. Sahiplenip kendine gelmesine yardımcı oldum. Yaprakları küçük küçük ya çok hoşuma gidiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2013
|
Merhabalar, kalanchoe'mi alalı yaklaşık 4 ay oldu. Yapraklarında ara ara yumuşamalar oluyordu ortam sıcaklığından olduğunu düşünerek yerini değiştirdim. Şimdi ise sıcaklığı max. 24 derece olan bir odada bulunuyorlar. Ancak şimdi de eski iri yaprakların uçları kurumaya başladı. Düzenli olarak sıvı çiçek besini veriyorum. Çiçek sapları oldukça uzadı ve her sapın üzerinde max. 5 çiçek var. Buna karşın yeni yapraklar oldukça küçük ve hızlı bir gelişim gösteremiyor. Çiçeğim çok biçimsiz bir hal aldı. Sizce ne yapmam gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() Bir ay önce kesip tekrar diktiğim çeliklerimin son halleri böyle.Çiçeklerini kopardığım yerden yeni yapraklar ve tomurcuklar çıkmaya başladı.Bu tuttuğuna mı işaret? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Selam, Birkac hafta once aldigim kalanchoe'ma bir seyler yapmam lazim mi? Acik pembe olanin yapraklari yumusamisti. Yikadim kendine geldi. Sanki toprak kuruyunca sulasam da suyu hemen akitiyor. Susuz kaliyorlar sanirim. Cesmeye tutup sular oldum. Topragini mi degistirsem? boyle idare mi etsem? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Ağaç Dostu
|
Peki degistireyim. Ama simdiye kadar hic toprak degistirmedim. Mevcut topragindan nasil ayirayim? Biraz kurutup silkelemeye mi calisayim? Koklere zarar verir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Moderatör
|
Daha büyük bir saksıya alın toprağını dağıtmayın, bahçe toprağı ekleyin yeni alacağınız saksıya. Hem daha iyi gelişir hem de suyu biraz tutar. Sizin şimdiki saksıdaki toprak büyük ihtimalle torftur. Suyu hemen kaybediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın adneser,maşallah kalanşo ormanı yaratmışsınız.Elinize sağılk. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Çok güzeller mügem sizi tebrik ederim. Ben bu site sayesinde yeni öğrendim bu çiçeğe bakmayı. Şubat ayında yenilerini edindim. Üstleri çiçek doluydu. Çiçekleri geçince çiçek çanaklarının üzerinden çiçek saplarını kestim. Şimdi hepsinin üstleri tomurcuk dolu. Çiçeklerine kavuşunca paylaşırım. Tekrar ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Ağaç Dostu
|
Kalanşolar güneşi seviyorlar , güneş gördükçe çiçeklenirler , arada budamak ve form vermekte gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Ağaç Dostu
|
Tecrübeyle sabit ki ; cereyanda kalınca hemen yaprak döküyorlar , bence hava akımının az olduğu , etkilenmeyecekleri yerde en az 2 hafta kalsınlar , denemenizde fayda var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Benim kalanşolarım şu anda terasımda. Direkt güneş altında deiller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|